Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Автомати "Калашников“ АК-47, 7.62x39 mm, ще бъдат преоборудвани с определени части, които ще повишават ефективността им при воденето на прицелна стрелба в два режима, единичен и автоматичен, по всяко време на денонощието и при всякакви климатични условия.
    Уау... Оръжие което може да стреля не само през деня, но и през нощта. Доскоро това беше не само невиждано, но дори беше немислимо. Ето това се нарича напрадък на технологиите.
    И на идиотите...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

    И коментаторите...

    Коментар


    • jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      Кинг, разбира се че с КПВТ е много по-лесно, там направо е красота.... Аз груповата не съм я свалял от БТР-а, но опитът ми от стрелбището и от лашкането отгоре на БТР-а /на БТР-80 не съм се качвал, нашите бяха 60 ПБ/ ми дава достатъчно самочувствие за да коментирам тук в тази тема и в контекста по стрелба с АКС автоматичен режим. Държал съм прицел от каросерията на Газ-ка в движение и от БТР-а та долу горе съм наясно. Хипотетично при КПВТ извън строя /а и ПКТ-то/ някой ще трябва да ръси отгоре и отвътре на откоси или на дълги редове /пази Боже/ по груповите цели.
      Аз само веднъж съм изкарвал без прекъсване всичките 30 патрона, бойни с трасиращи, на Дивдядово, като мл.сержант. Основно за да видим дали ще излязат под 4 секунди, но и според бинокъла долу горе ги събрах на едно място... Взводният искаше да ме наказва, ротният каза че ако там е имало взвод на противника щял съм да ги пръсна и ми се размина. Иначе и с АК, и с ПК на стрелби е както каза и Алекс, само автоматичен режим къси редове.
      П.п. Само с 7.62 малкия и големия, имам опит.

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Аз и двата ги имам,е предната страница и снимка има,долу горе ми е ясно кое колко рита и какво на колко вкарва и кои прицели са му добре - от голи мерници през червени точки та до 15 увеличение на оптики.
      Това което са написали е едно пожелание само,според мен това няма смисъл да носи нищо повече от червена точка или макс 3 увеличение за бойни действия,че и 3 му е много, визирам първото изречение горе……..за нощно време пък да не говорим

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Босе акцента е че освен всичко останало което е подобрено по автомата най важното монтажа на релсите тип пикантини които ти позволяват да закачиш всичко каквото ти трябва . Стандартния АК няма нищо . В най добрия случай като на ловните отстрани слагаха една специфична планка - релса с нитове за окачане на старите руски системи тип НСПО и оптиките тип ПСО . Стрелбата на много патрони наведнъж не е препоръчителна за нито една ръчно преносима оръжейна система защото много бързо прегрява а обикновено като прегрее не можеш да смениш цевта като при картечниците .
      Последно редактирано от sek.1; 14-05-23, 06:37.

  • Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Питам, защото съм стрелял с арка и не се е налагало да се ползва. Иначе мек откат, лекота, точност, сравнително добра ергономия.
    Двете оръжия са продукт съответно на съветската / руската и съответно американската военна доктрина . Руската казва че оръжието трябва да работи без поддръжка практически неограничено дълго време защото на фронтовата линия просто няма да го имаш това време . И съответно системите на базата на АК са безкрайно нечувствителни към замърсяване и лошо отношение . Нашите служебни в БЕТА повече от 20 години се чистеха само по един начин . Ако затвора вече трудно върви и много стърже потапяш го във варела с нафта за двайсетина секунди после го изтръскваш и го продухваш до сухо със сгъстен въздух . Това при положение че за няколко дена на полигона на прострелка на образци може да навъртиш и над 300 изстрела . При АР 15 е обратното . Предполага се че за оръжието ще се полагат грижи . Виж как и кога при интензивни бойни действия никой не казва . Оръжието е много капризно към замърсяване и особено капризно към качеството на боеприпасите . Горе в СОБТ две уж от най читавите дадени от американците на нашите буквално се разхвърчаха . Казват че уж било заради турските патрони .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Тия всичките неща сме ги дъвкали и предъвквали.
      Конкретно за дотиквача стана дума, щото малко го представи, като нещо огромен недостатък. За това ти дадох пример с някои предимства на арката - вероятно за да се постигнат те се е наложило да го има дотиквача. И не е сигурно, че се ползва по правило, а не по изключение.

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Правило ; изключение това е единствената система която има нужда от такъв механизъм .

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      Е и?

  • Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    ...При АР 15 е обратното...
    Което са приказки под шипковия храст...

    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Снимки на американци с калашници особено през виетнамската война има колкото искате .

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      Снимки на войници с трофеи има колкото си искате, откак има фотография (отпреди това има картини, колкото си искате).
      Последно редактирано от davc; 15-05-23, 14:21.

    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Е те американосите не са я изкарали виетнамската война на калашници, и това е сигурно.

  • Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    https://offnews.bg/sviat/vsu-za-parv...al-800434.html

    С Патриот (разбира се), С-300 в тази война се представят неочаквано неадекватно (те така се и ползват, поне от руснаците).


    Нещо мъничко ми се вижда това кинжалче
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

    Коментар


    • KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Karibi - след КАТО патриотът гръмне 10-на кинжала, може и да си променя мнението. Не ПРЕДИ, а СЛЕД... Тази неясна бройка я пишем - късмет на начинаещия...

    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      В интерес на истината верно изглежда малко. Кинжала нали е искандер с въздушно базиране,да го кажем.

      Също така, както предполага давц, те едва ли имат много от тия. А ако са такива, каквито си ги описват, то е доста малоумно да се ползват там и за такива цели. Освен ако украинското ПВО не е свръх-способно и целите не са някакви изключително важни. Ама май не.

    • petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Колегата (davc) е компетентен и ги знае тези неща ,знае и как се достигат скорости за поразяване на Кинжали с -" бонба с амониева селитра" и че вече са на изчерпване !
      -Никой не открива всичките си карти в играта на украинската маса отведнъж и- вече се видя.

  • Гледаме и сравняваме : Кличко и сваления микро кинжал Натиснете снимката за да я уголемите  Име:klichko.jpg Прегледи:0 Размер:51.9 КБ ID:6923275 И истинския Кинжал : Както се казва учете материалната част преди да е почнала да ни се сипе на главите Това до което седи Кличко е нещо на въоръжение сигурно от втората световна . Евентуално него може да свали системата Патриот .Натиснете снимката за да я уголемите  Име:kinjal.jpg Прегледи:0 Размер:14.4 КБ ID:6923276
    Последно редактирано от sek.1; 12-05-23, 06:17.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Тоест, ако допуснеш, че е прихваната и свалена тази цел, значи не е хиперзвукова и е поредния анало-говнет. А, че не е истински хипер-звуково оръжие от две години е ясно. Първо носителя трябва бая да го позасили преди да го изхвърли, след това набира още скорост със собствения си твърдогоривен двигател по балистична траектория и в последния етап може и да развие лелеяната скорост и да се превърне в нещо като кинетично оръжие. Смекалка. Тоест в последния етап и на определена височина вече вероятно не е възможен прехват, когато пада вертикално отгоре на целта. Но на предходните етапи не се знае знае ли се, още повече, че целите се водят в автоматичен режим, а не ги гони по екрана като светещи точки някой геймър-офицер в камуфлаж. Така че, аз лично не бих заложил всичко на твърдението, че не е сбит кинжал, нито за другото, че пейтриът не е в състояние да го направи, по-скоро 50/50, и времето ще покаже.

    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Освен това наближава времето, когато няма да се правят опити да се сваля кинжал, а ще се свалят носителите му.

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Все някакво физическо доказателство щеше да има а не да се чудят как да сапунисат Кличко .

  • Пропагандната война, че тече - тече. Украинците били свалили повече отколкото руснаците били изстреляли. Руснаците пък вече унищожиха повече Хаймарси, не отколкото са доставени в Украйна, ами отколкото са произведени въобще. И Бахмут го превзеха вече около 20-ина пъти (де да знам, в Украйна Бахмутите може да са като селата Баня в България). И като го мислите как да ги били засичали при тая скорост и прочее, туряйте по едно на ум, че по всичко личи, дето нещата явно не са баш така, като анимациите...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


  • Натиснете снимката за да я уголемите

Име:бонба за партизанлъка.jpg
Прегледи:304
Размер:357.5 КБ
ID:6923313

    Коментар


    • caribi
      caribi коментира
      Редактиране на коментар
      Верно ли бя?

    • caribi
      caribi коментира
      Редактиране на коментар
      Тролчиките ма кажете че на скицата не е киндзадза

    • p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      Нещо не излиза сметката:



  • Абре да не объркахте темата?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Докладвай ти,на мен това не ми идва

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      Предполагам имаш възможност да провериш, ако не - питай (това съвсем със сигурност, имаш възможност) - Колко пъти от 2006год съм докладвал...

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Ами преместете постовете с ракетите в съседната тема оръжията през обектива и готово .

  • Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Абре да не объркахте темата?
    Мчи то кинжалът си е руско леко стрелково оръжие? И разбира се, че онова, до което е застанал оня ми ти боксер, не е същото. Сравнете с картинката по- долу.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ris-1.jpg
Прегледи:291
Размер:56.1 КБ
ID:6923342

    Коментар


    • Първоначално публикуван от caribi Преглед на мнение
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:бонба за партизанлъка.jpg
Прегледи:304
Размер:357.5 КБ
ID:6923313
      Браво за "картинката"! От която се вижда разликата между ракета Кинжал , и някаква бойна глава/показана по-нагоре от какво/ на която се подпира Кличко. И от която става ясно , че Кличко и Патриот не са свалили Кинжал , а са били в пункта за старо желязо. Ако Кличко стъпи на по-високото , при желязото , махне чупката в кръста , най-вероятно ще е с ръст 253 по твоята сметка. Но ако на времето си наблегнал на геометрията , вместо на комсомолските сбирки , веднага щеше да забележиш една голяма разлика. При това което го показва Кличко , конусната част е 30-35% от дължината , останалата част е права, докато при бойната глава на схемата , конусната част е 60% от дължината. Показани са и някои данни за центъра на тежестта , които не отговарят при дебелото желязо на Кличко , но и за там трябват други науки , различни от комсомолските сбирки. Но поне кажи как Патриота е направил таз дупка в дебелото желязо на Кличко.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

      Коментар


      • p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        https://bg.wikipedia.org/wiki/MIM-10...B8%D1%8A%D1%82

        10. Ракетата се взривява, когато наближи достатъчно целта.

        Най-вероятно не ползва "вещество" като това от атентата срещу Каскетомобила, щото нямаше да има дупки

      • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Ето го и източника на снимката с Кличко така че всякакви измервания са малко безсмислени . https://memoryon.net/ru/pages/betono...6d32000bcd8fae

      • caribi
        caribi коментира
        Редактиране на коментар
        виждаш розовите гащи на баба си

    • https://youtu.be/RsZLJ59qtaU
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

      Коментар


      • disko04
        disko04 коментира
        Редактиране на коментар
        Готино видео.

    • 7:0
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

      Коментар


      • Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Гледаме и сравняваме : Кличко и сваления микро кинжал Натиснете снимката за да я уголемите Име:klichko.jpg Прегледи:0 Размер:51.9 КБ ID:6923275 И истинския Кинжал : Както се казва учете материалната част преди да е почнала да ни се сипе на главите Това до което седи Кличко е нещо на въоръжение сигурно от втората световна . Евентуално него може да свали системата Патриот .Натиснете снимката за да я уголемите Име:kinjal.jpg Прегледи:0 Размер:14.4 КБ ID:6923276
        Ко стана ве специалистора

        Коментар


        • sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Какво да е станало ? Някакво физическо доказателство за свален Кинжал някой да е представил ?

        • caribi
          caribi коментира
          Редактиране на коментар
          ох от кеф ша изтърбуша една мандра

        • KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Ше черпаваш след тва с кашкавал ?

      • Има пресни снимки на свалените Калибри и Кинжали, ама Кличко още не се е снимал. Ко прайм?
        Публикувайте отговор

        Коментар


        • Ни съ признаа

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X