Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Съща работа.
    На мен пък ми остана навика да оглеждам ъглите и покривите. Това всъщност доста ми помага в работата сега.
    Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Ако е за кинти, то и във Френския чуждестранен легион вземат всякакви. Май и френски не трябва. И цакат яко....
    Заблуждаваш се. В Легиона освен, че трябва да владееш перфектно френски, трябва и да си много здрав физически. За сметка на това не плащат много. Като са на мисия може би получават повечко.
    Последно редактирано от kuzdov; 19-01-13, 23:36.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      На мен пък ми остана навика да оглеждам ъглите на къщите и покривите. Това всъщност доста ми помага в работата сега.
      Само не казвай, че си бил на пост в Камбоджа където един гранатомед удря ъгъла на сачака... По думите на преподавателя ми по огнева в ШЗО. Заместника му де, защото той загина в катастрофата, както споменах по рано. Да съм честен най-признавам Дроба и този за който му разказвах на събора, но той не се сети. Но всички сте герои. То и аз обичам еърсофт, ама...
      А заместника е бил в Камбоджа, не той.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Не, не съм бил въобще в Камбоджа. И еърсофт не "употребявам" .
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Хехехех.... Що бе - пробвай - забавно е - на къси дистанции е доста реалистично , проблема е че максималната далекобойност е около 80 м. при това "ако ти върже". Аз не че играя много де.... Иначе не е лошо- много "асиметрично" е- тамън си викаш тия няма да са толкова ненормални там да чакат в засада и хоп... изненадка. Да определено FX Simunition е по- добре, но от една страна е крайно недостъпен, а и средата е доста "контролирана" да не стават сакатлъци.
          Като служех имаше доста офицери камбоджанци около мене - и на разкази съм се наслушал и на филми съм се нагледал.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
            Само не казвай, че си бил на пост в Камбоджа където един гранатомед удря ъгъла на сачака... По думите на преподавателя ми по огнева в ШЗО. Заместника му де, защото той загина в катастрофата, както споменах по рано. Да съм честен най-признавам Дроба и този за който му разказвах на събора, но той не се сети. Но всички сте герои. То и аз обичам еърсофт, ама...
            А заместника е бил в Камбоджа, не той.
            По скромната оценка на ООН в Камбоджа има над 8 милиона мини които калните свлачища местят постоянно . Живота на една мина е над 100 години . Като сложиш и партизаните на Пол Пот които имат включително и БМ 21 Град купона е пълен .
            Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Малко се отплесвам от темата, но запалителна система с чукче-наковалня не е ли имунизирана с/у електромагнитния импулс?
            Имунизирани са и не само те има много техника която може да работи след импулса . И в този случай най слабото звено е човека .
            Последно редактирано от sek.1; 20-01-13, 04:45.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              На мен пък ми остана навика да оглеждам ъглите и покривите. Това всъщност доста ми помага в работата сега.

Заблуждаваш се. В Легиона освен, че трябва да владееш перфектно френски, трябва и да си много здрав физически. За сметка на това не плащат много. Като са на мисия може би получават повечко.
              Освен това, голямата част от заплатата се трупа по сметка, до която достъпът се разрешава след уволнение от Легиона или изминал брой години (много)... Междувременно малък процент, колкото за дреболии...
              VPetrov.photography

Коментар

А пък австрийци днеска:

Австрийците масово гласуваха днес на референдум за запазването на задължителната военна служба и отхвърлиха идеята за професионална армия.
                АФП отбелязва, че този резултат от вота е неуспех за канцлера социалдемократ Вернер Файнман, министъра на отбраната Норберт Дарабос и за Зелените, а също и за вестниците с голям тираж, които агитираха за професионална армия. /БГНЕС /

Коментар

Само където при нас никой не ни пита с референдум .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    И да ни бяха питали резултата щеше да е същият.Наборната армия беше непопулярна, слабо подготвена и ниско ефективна- особено във варианта си от 1990 нататък. Ако те интересува мога да ти дам статистики за отклоняването от военна служба вкл. и чрез " бягство в чужбина" за набори от 1978 до 1983.... цифрите са забавни- определени набори са около 35%. Наборната войска във вида и от преди 1989 беше осъдена на НЕ от момента на идването на т.нар. "демокрация" В Австрия е съвсем различно и по съвсем различни причини- по същата причина Бундесвера са една от последните армии в НАТО преминали на професионални начала. Отделно имаш ли представа как точно изглеждат наборните служби в Австрия и Швейцария? Ми не са баш като тая дето беше у нас.
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      И да ни бяха питали резултата щеше да е същият.Наборната армия беше непопулярна, слабо подготвена и ниско ефективна- особено във варианта си от 1990 нататък. Ако те интересува мога да ти дам статистики за отклоняването от военна служба вкл. и чрез " бягство в чужбина" за набори от 1978 до 1983.... цифрите са забавни- определени набори са около 35%. Наборната войска във вида и от преди 1989 беше осъдена на НЕ от момента на идването на т.нар. "демокрация" В Австрия е съвсем различно и по съвсем различни причини- по същата причина Бундесвера са една от последните армии в НАТО преминали на професионални начала. Отделно имаш ли представа как точно изглеждат наборните служби в Австрия и Швейцария? Ми не са баш като тая дето беше у нас.
                      Разкажи повече, интересно е.Мене казармата ме отказа да не кандидатствам във военното училище.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Не познавам много хора, дето ще гласуват ЗА наборна задължителна армия.

Коментар

От мен ако зависи,ще има задължителна наборна армия(по простата причина,че младежта е разхайтена и понятие си няма от дисциплина и т.н) и опреснителни курсове за всички служили след деведесета година насам.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Младежта емигрира презглава (не е лесно) и не и се разправя с почти безсмислени занимания. Ще ми е интересно ако има анкета по този въпрос.

Коментар

Има вариянт,специялни лични карти,до отбиване на наборната служба,споразумение с работодателите у нас и в чужбина и глоба,за да се стреснат трябва да е от порядъка на 50000лв и нагоре...
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Този вариАнт с принудата го играхме - не води до ефективна армия или свестни младежи. Един човек няма ли желание трудно ще го мотивираш с административни мерки да бъде добър боец. Служил съм лето 87/88/89то в 3-та армия и си беше трагедия. Алкохолизъм, скатавки, крадливи складажии-фатмаци, тотално изпростяване и затъпяване ....
                                Никак не съм огорчен, че сегашната младеж не е подложена на това.

А че били лигави - това се учи първите 7 години, евентуално се затвърждава вторите. Не стане ли и 10 години казарма, че и каторга няма да помогнат.
                                Последно редактирано от danvan_; 20-01-13, 22:49.
                                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X