Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Все пак психиката на различните хора е различна. Има разни кръволоци, които кръвта и смърта ги влече. Нормалните се борят с това по принуда. А да има резерв, обучение и прочее необходими смятам дейности, не е с основната идея да се ходи на мискийки за лесни кинти /цитирам по памет/. Аз лично осъждам участието ни в подобни дейности...

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Абе, гледам и думата не я знаете. "Марш-наскок", слято - превод от "съветския" "Марш-бросок" (както преведоха едно време "добавената стойност" на Маркс от немски през руски като "принадена стойност"). Придвижване на пехота на собствен ход на голямо разстояние с незабавно влизане в бой. Не "преход" с последващо преспиване. Одиш, тичаш, бързаш и се нахвърляш (скачаш му) на врага.
      16 километра в пълно бойно снаряжение за час и четиресе - час и петдесет минути. Ходене и бягане по разнообразен терен, не по шосе. Колко ще се ходи и колко ще се бяга зависи от времевия график.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Е в наши дни има дронове, та хакерчетата дето ги карат, могат и без марш на скок. Щот и да ти гътнат машината, ти си на километри. Сигурно ще пуснат и сухопътни такива, а не само летялки...

Коментар

Предишен губернатор на Красноярски край, покоен вече генерал Лебед, от не знам къв зор сложил върху хълма над мой град Красноярск, 122 мм гаубица за да стреля с халосен изстрел всеки ден в 12:00. Я познайте кой единствен падна в центъра на града до бордюрен камък, ама преди това успял да си бутна адвокатката и да я затисна с тялото си, точно в 12:00 един ден?

Коментар

ТЬI?

Коментар

Интересна беше реакция на хората наоколо. Едни гледаха странно, другите се хилеха, а едно момче попита - Афган или Чечня?

Коментар

Един приятел като се върна от Камбоджа с години като си разхождаше кучето в парка несъзнателно ходеше само по пътеките . Защото от страни мини слава богу не тук но навика трайно му беше станал условен рефлекс .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Бе топките са си топки, ама аз усетих колко съм бил спечен чак като се върнах. Първата седмица изпитвах нещо като паника да изляза сам на улицата, чувствах се все едно съм гол. При първата гръмотевична буря скочих от леглото и почнах да си търся оръжието и оборудването, щото първата мисъл в главата ми беше - минохвъргачки..... Иначе като слушаш отстрани и си викаш: "Е к'во толку? Я па тия к'ви са смотани, аз ако бех там....", ама на място такива с мнооого големи топки в кръчмата, плачеха като деца и не смееха да излязат до кенефа.
                  Еее кво, ти си минал леко. Тук едни твои колеги си блиндираха жилищата. Без майтап.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Един приятел като се върна от Камбоджа с години като си разхождаше кучето в парка несъзнателно ходеше само по пътеките . Защото от страни мини слава богу не тук но навика трайно му беше станал условен рефлекс .
                    Съща работа.

Коментар

Ба .... едната причина е точно защото искам да видя как ще реагирам. А за парите... ми достатъчно ми е да ми плащат, колкото вземам тук с бонусите- ако търсех основно кинти има KBR има Sabre Security и още доста подобни фирми. За трети пехотен ми мина черна котка път...иначе СТАНАГ-а за тая цел го вадих. При едно от посещенията ми в Израел бомбандираха кибуца в който бях с "Град" - не мога да кажа, че не се изплаших , но реагирах адекватно- бегом марш до най- близкия бункер и така. Хубавото е че в такъв сценарии моето ръководство не само че няма да ме спре а дори и ще ми съдейства .... щото си знае стоката военнолюбива.
                      А по въпросите за обучението - както вече съм написал- така или иначе и в момента около 4 седмици в годината съм по разни поделения за курсове. Жалкото е че през тези курсове минават много малко хора и съвсем за кратко. Според мен БА трябва да наблегне сериозно на обучението... а така също и да си по модернизира тактиката....
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

Докато човек не изпадне в реална ситуация,не се знае как ще реагира.Виждал съм големи мъже,които на приказки са много велики,карали не знам си какви школи,с уж много специална подготовка,а плачат като деца или просто се вцепеняват и започват да бягат насам натам.Така че тука във форума и по принцип..........не знам кой колко патрона срелял на месец,но повярвай,има голяма разлика.И освен за пари,за нищо друго не се сещам за което някой би тръгнал на мисия.Ако е за нещо различно от парите.........ами трябва да иде на психо.
                        Yamaha Yz450F
                        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                          Докато човек не изпадне в реална ситуация,не се знае как ще реагира.Виждал съм големи мъже,които на приказки са много велики,карали не знам си какви школи,с уж много специална подготовка,а плачат като деца или просто се вцепеняват и започват да бягат насам натам.Така че тука във форума и по принцип..........не знам кой колко патрона срелял на месец,но повярвай,има голяма разлика.И освен за пари,за нищо друго не се сещам за което някой би тръгнал на мисия.Ако е за нещо различно от парите.........ами трябва да иде на психо.
                          Именно де- аз за това и искам да отида- аджеба да пробвам на собствен гъз как е. Парите.... са мотивация, но ако те са ти основната - лошо..... Отделно съм идеален разходен материал- нямам жена деца - на котарака ще му завещая апартамента. Нека да я поясня- тия 10-15 000 евро дето хората ги спестяват от мисия за мен не са "парите дето ще си оправя живота с тях).

Коментар

Ами именно те са ми основното.За какво друго ходя мислиш-за войнския дълг,да се докажа,да покажа нещо,заради скапаната ни държава,за да изпитам как е?Хахаха,ами съжалявам ама не е заради нито едно от тези неща.
                            Yamaha Yz450F
                            Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                              Ами именно те са ми основното.За какво друго ходя мислиш-за войнския дълг,да се докажа,да покажа нещо,заради скапаната ни държава,за да изпитам как е?Хахаха,ами съжалявам ама не е заради нито едно от тези неща.
                              Всеки с разбиранията си - за едни армията е препитание, зае друг може да е призвание. Мога да дам следният пример- при курсовете с 5 та Бригада - като станеше 16.30 и почваха да нервничат, че им свършва роботното време. С 68 курсовете почваха в 05.30 сутринта и завършваха около 20.00 (и до 23.00 сме стояли). Както казва едно приятелче Ванката Михайлов "Има автоматчици има и банкоматчици".

Коментар

Ако е за кинти, то и във Френския чуждестранен легион вземат всякакви. Май и френски не трябва. И цакат яко....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X