Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доброволен резерв на армията

10 мнения вече изобщо не са по темата, а тя е някак по-итересна за мен от това дали можеш да натъпчеш 31 или трябва да са 28 патрона в пълнител за калашник...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Щото тия от вашата РР ги е мързело доста.
      Цъ. По дефолт беше така "по границата" по моето време. 96-97г.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Сигурно са им били омекнали пружините за толкова години тъпкане с по 30...

Коментар

При нас,дежурния преди наряд ти носи наредени на дъска 60бр(имаше някакво име но ми бяга),пълниш в два пълнителя,при издаване нареждаш,при липси-обяснение при ВКР-то и началник-караула.Бил съм със двата типа пушки,7,62мм и 5,45мм,охранявахме поделение и погреби.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            10 мнения вече изобщо не са по темата, а тя е някак по-итересна за мен от това дали можеш да натъпчеш 31 или трябва да са 28 патрона в пълнител за калашник...
            И за мен е много интересна, ама нещо не прихващам. Какво искат да правят доброволците в, и след 2013г. в каквато и да е армия? В Европа.
            И за мед. сестри дали биха се справили?

Особено ако не са били дори в казарма?
            Иначе желанието е похвано!!

Коментар

Ами виж Швейцария и ще ти стане ясно... Така би следвало да сме и ние. Ама йок...

ПП Това, че не съм бил в казармата като бесен пубер изобщо не ме прави негоден за стрелец, шофер или прочее дейности, които мога да извършвам доста по-съзнателно сега, от тогава. И на, че се метам да съм в резерва, но защо да няма поне по желание, курсове организирани за не ходили в казармата, опреснителни за разни ходили и прочее. Като гледам ловците, колко са и как са се почнали... май има нужда...

Коментар

Хммм, от любопитство?! Ами давай, дай боже да отидеш и на обучение. Може да ти хареса да си у калта, не да се разкарваш по плаца като гимназистка. И от любопитство може да ти стане професия. Не слушай старите кучета, те го обръщат на романтика. А докато те хвърлят в дълбокото... Няма да ти казвам колко кофи с компресия ще пренесеш и колко време ще метеш от оградата до обяд.
                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Ами виж Швейцария и ще ти стане ясно... Така би следвало да сме и ние. Ама йок...
                  Да бе! С колелетата и пушките под възглавниците.
                  Не щем!!!
                  По-добре да пазим папата, ако и в одежди проектирани от Леонардо, ама не Ди каприо.

Коментар

4 бр.пълнители по 30 парчета във всеки ....Постоянно сме били така,и в наряд и в стрелби ! Вътрешни войски 5.45 мм! Два пъти съм награждаван за стрелба и задържане на нарушители ! Един път за диверсия срещу поделението в Джебел караул-избягаха! Втори път стрелба с пистолет в територията на поделението -двама пазачи пияни като пънове,едва стояха прави и пукат с макаров без да знаят че са не където трябва !И в двата случая засечка няма ,в смисъл предупредителен откос и на мушка !

п.п Само не разбрах какви са задълженията на кандидата при това попълване в армията.Прочетох в нета че и се плаща...В смисъл можеш да си бачкаш както до сега и да те викат чат пат или всеки ден си зает с армията !Ако е чат-пат и аз мога да се замисля !
                    Последно редактирано от Roninn; 13-01-13, 20:05.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

В тоя ред на мисли се сещам за първоначалното обучение,което завърши със марш на скока,три дни по 30км,романтика,за капак строиш палатков лагер и при заслуги-наряд.Стрелба за две години официална-12патрона,скъсахме се да гърмим.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За тази възраст, нормално. Тялото да се тренира, а на пуберите, колко да дадеш да стрелят? Изобщо си говорим за резерв, а аз говоря за смислени курсове. Военното дело не свършва с юркането на новобранците и търчане като луд. А ако не може взода да си построи лагера, за какво иде реч...

Коментар

Ние гърмяхме постоянно,едва ли има другирод войски,които да са съсипали толкова боеприпаси ,колкото ние освен тия за утилизацията ! Четох и че плащали една заплата годишно !Минимална или капитанска ? И ако се наложи да отидеш некъде за 2-3 месеца какво плащат !Сключвал се тристранен договор между министъра,доброволеца и работодателя че ще пази мястото му !Нека да даде някой подробности ако знае повече ! Военен неща да ставам ама ако дават некой лев за чат -пат ще ми е интересно,а палатки и марш на скок и пеш и марш имам ........за 12 месеца на две седмици марш на скок и 1 път месечно пеш и марш ако съм ги запомнил правилно !Мерси ще ми е интересно първите 5 минути !След това ще търся къде да се скрия !
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            В тоя ред на мисли се сещам за първоначалното обучение,което завърши със марш на скока,три дни по 30км,романтика,за капак строиш палатков лагер и при заслуги-наряд.Стрелба за две години официална-12патрона,скъсахме се да гърмим.
                            Коя година е това и в какъв род войски. Щото мога ти разкажа за пансиона за девици "ШЗО" 98-ма. 1200 патрона/ АК ; 140 ПК ; 8 КПВТ. От всички слушах, колко е лабаво в момента, ама кубинките ми мухлясаха на първата седмица и преподавателят ни по стрелба изръси: "Ако трябва с БТР-ите ще ги извозваме, всяка сряда на стрелби." Лека му пръст, беше в автобуса дето катастрофира. После дойде едно хаху, дето е служил с Droba и компания. Да не разказвам за тоя с тактиката. Колкото до гоненето, абе песен си беше спрям о спортното.
                            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                              Коя година е това и в какъв род войски. Щото мога ти разкажа за пансиона за девици "ШЗО" 98-ма. 1200 патрона/ АК ; 140 ПК ; 8 КПВТ. От всички слушах, колко е лабаво в момента, ама кубинките ми мухлясаха на първата седмица и преподавателят ни по стрелба изръси: "Ако трябва с БТР-ите ще ги извозваме, всяка сряда на стрелби." Лека му пръст, беше в автобуса дето катастрофира. После дойде едно хаху, дето е служил с Droba и компания. Да не разказвам за тоя с тактиката. Колкото до гоненето, абе песен си беше спрям о спортното.
                              88-90г,свързочен батальон 28210 Ст.Загора(щаба е вече детска градина).Такава беше дозата,12бр,бяхме първият набор без задръжка и с две полагаеми,със служба две години,после ги намалиха.
                              Последно редактирано от petroffbg; 13-01-13, 20:26. Причина: допълване

Коментар

Докъто задавах въпроси,може би намерих това което трябваше !

„От тези с изрядните документи 274 човека, от тях 186 имаха предишна подготовка, били са или в армията или в другите служби за сигурност”, обясни полк. Стоян Стаматов. Резервистите получават една заплата годишно, за да бъдат на разположение, а за времето, когато са извикани на активна служба получават колкото кадровите военни.

„Посътпих като кадрови войник и ми изтече трудовия договор. Сега ми се отдава възможност да се върна в армията. Сега в доброволния резерв ни се предоставя възможност не просто да седим като другите хора да наблюдаваме какво се случва при бедствия и аварии, а ще имаме възможност реално да сме на място и да помагаме”, казва Иван Маринов.

За една година резервистите могат да бъдат викани три пъти, но за не повече от 15 дни. Докато отсъстват от работа, са в неплатен отпуск и мястото им се пази. Условията, на които трябва да отговаря резервистът са да е здрав, неосъждан и под 55-годинишна възраст.

Като резервист, адвокатът Емил Иванов вече е бил на мисия в Ирак. „Това е форма на граждански дълг на първо място. Считам, че имам знания и умения, които да са от полза на обществото”, смята той.

Това е един от начините да бъдат спестени средства, а в даден момент подразделенията комплектовани с резервисти да имат същите способности. Следващата кампания по набиране на доброволци за резерва е през януари.
                                -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Аз доброволно ходих в Ирак и пак ще ходя ,тоя се хвали !Неразбрах само как доброволец ще има същите способности като кадрови войник ! Не става ясно или целта е просто има ли примерно бедствие или нещо подобно да използва доброволците щото кадровите нещат !

--Камуфлаж ще ми дадат ли пак,и званието сержант от армията !
                                Последно редактирано от Roninn; 13-01-13, 20:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X