Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво си е скалъпил сам ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

E да ... но аз говоря за годините края на соц режима ... безпаричие ... и 15-17 годишни "мотористи" ...

Бензиновата криза ... палене на бензин и после работа на смес от Газ за горене, нафта, спирт и бензин за вкус ...

в тия времена ... мислих за варианта с ролката, ама нямаше как да се реализира с подръчни материали и средства ...
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Е това вярно е било отдавна. Тогава ръчках едно 75ссм Балканче с 4 (четири !!) скорости, повдигнато, или както сега е модерно - с лифтинг Кой ти е знаел тогава че на карането по баира му се викало Ендуро
      2010 CRF 250 R

Коментар

Е ... предполагахме ... нали повдигнатия Симсон с 4 (четири !!) скорости се казваше Ендуро ...

Голям хит беше и присаждането на Магнети от разни други машини ... Балкана беше с някакъв от тракторче - стърчеше си отстрани ...
        Аз даже бях намерил един магнет за 2-цилиндров двигател ... ама не му намерихме приложение ...
        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Най-после успях да сканирам няколко снимки на специалния ИЖ с водното охлаждане, който нашия приятел Иван си беше направил специално за ендуро и крос

2010 CRF 250 R

Коментар

Лудница !!!
            Ей тея моторетки ся му пълнят душата щото зная че са направени с много мерак и труд и се карат с кеф... точно както правим ние тука лапетата от "гетото" ))
            БРАВО ЗА ИЖ-а !
            Но, от какъв мотор е цилиндъра ? щото малко немога да усмисля идеята да си направи той сам цилиндър.., но ако е домашно производство наистина го признавам !
            [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
            [/FONT]________________________________________
            [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
            [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

Цилиндъра е от пусков двигател на ЮМЗ или от Т-150.
              LZ1NBN

Коментар

Първоначално публикуван от giurgich
                Цилиндъра е от пусков двигател на ЮМЗ или от Т-150.
                Преди двадесетина години си направих трактор с такъв двигател /хибрид/ по чертежи от "Моделист-конструктор".

Коментар

Ех. Няма да съм жив да си имам трактор. А от няколко години много ми се върти в кухия мозък. И верижен също. Или МТЛБ.
                  Гладна кокошка ...

Коментар

А ако ти кажа, че аз имам МТЛБ?!
                    Ще ми повярваш ли?
                    /помисли добре, защото следва бас и някой ще залага Багира !/

Коментар

Ти кво бе, да не си цигански барон? Нали на бели не даваха ...
                      За колко го взе? Асфалтоходи? Къде е? Дай да се повозим.

Коментар

Това е така да се каже в моята пещера на Али Баба...не се влиза лесно !

А ти много добре знаеш колко БМП-та и МТЛБ-та имаше, съпостави ги спрямо най-светнатите цигани и ще видиш, че пак ще им насмогнат и ще остане нещо и за нас...

Много върви, неговата мамица!!!
                        Нали се различаваме от децата единствено по размера и цената на играчките си!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                          А ако ти кажа, че аз имам МТЛБ?!
                          Ще ми повярваш ли?
                          /помисли добре, защото следва бас и някой ще залага Багира !/
                          ЕЕЕ БРАВО!! Голям кеф. Много голям кеф Карал съм само БТР, а на МТЛБ тренирахме влизане, излизане и стрелба до припадък.

Като знам как върви тва чудо ...............
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Ох леле! А ако си във форма, не е истина кво става! Заеб ...!
                            Кажи за кви пари го уреди бе. На мингянците ги даваха за вторични суровини. Как да стане да съберем пари. И за БТР-50, Венци и Пламен нали бяха намерили един. Евакуатор от бога.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                              Е това вярно е било отдавна. Тогава ръчках едно 75ссм Балканче с 4 (четири !!) скорости, повдигнато, или както сега е модерно - с лифтинг Кой ти е знаел тогава че на карането по баира му се викало Ендуро
                              аз така като се рових един ден си намерих едни архивни снимки
                              голям смях
                              но пък лифтинга е страшен и екипировката също

тва балканче 50сс бяхме го преработили основно
                              бутало,глава,аспух,окачване всичко беше престъргано и преработено
                              и вървеше.......
                              даже нелошо
                              "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                              MG Racing Team

Коментар

Много яко БАЛКАНЧЕ

Преди около 5-6 години карах ей тва:

После го направих ето такъв:

Спирачката от Москвич със скарите за пържоли

Механизма на скоростите направен набързо от някои части от Москвич

Седалката собствено производство

Ендуро чопъра - изглед отстрани

За съжаление го продадох и сега малко ме е яд.

Това е оригиналната капачка на резервоара - славни времена е имало ....
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X