Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Бендикса на Априлията и на БМВ стават от КТМ мисля че струваше към 120лв. .

Коментар

За инжекцион ще стане ли от КТМ?

Коментар

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Apri...1#ht_500wt_898 - Значи на мене ми трябва този маншон, който е от главата към карба (левият) .. Ако някой има моля да пише )))

Коментар

Здравейте, колеги!
          Имам следното питане към по-напредналите:
          Някой обтягал ли е ангренажната верига и каква е технологията за това?
          Карам вече два сезона без да съм пипал нищо и ми се струва, че е време за обтягане( от време на време ми се струва, че придрънква леко).
          Благодаря предварително.
          Поздрави,

Коментар

Колеги, къде мога да зведа моторчето да го оправят? Важното е да правят априли и да не гледат като треснати като видят инжекцион Вече се съмнявам, че е само бендикс...

Коментар

Здравейте колеги!
              Всъщност не знам дали все още съм ви колега, ама се надявам, ако не съм, скоро да стана. Реших на "стари" години да ставам моторджия и преди месец взех без особенни затруднения заветния документ. От незнание ли или от прекален ентусиазъм и самоувереност /по-скоро второто май/ за първи мотор избрах и си взех едно "туристче" BMW R 1100 RT. Не ме питайте!!! При мен явно акъла не върви с годините. Паднах два пъти за един ден, по мотора нямаше кой знае какво /само бояджия ще му трябва/, а аз успях да си видя на живо коста на десния крак /без счупвания обаче/. Иначе е наистина НЕВЕРОЯТЕН мотор. Красавец. Върви и вози като 600 SEL. Та след второто падане, явно ми се намести нещо в кратуната и го прибрах в гаража на трупчета да чака по-добри времена. След това попаднах на обява за продажба на една ARPILIA PEGASO 650 CUBE и докато се усетя, стоях пред продавача и му броях парите. Та сега съм собственик на априлията и вече една седмица бръмча с нея напред назад. Още съм както се казва салага и даже и през ум не ми минава идеята за офроуд, ама се надявам другата година живот и здраве ... Малко съм суеверен и обикновенно гледам да не приказвам големи приказки, но засега, да чукна на дърво ... абе голям кеф. Особенно ако не те засичат постоянно разни тираджии, таксиджии, бусаджии, голфъри, колежки с деца и без деца и др. подобни. Та извинявайте за длъжката история, в крайна сметка искам да ви пожелая безаварийно, безнервно каране, пълно с мото"оргазми". И бира. Щото за днес е обявен код "жълто", ако някой не знае.

Коментар

Първоначално публикуван от Tenev68 Преглед на мнение
                Здравейте, колеги!
                Имам следното питане към по-напредналите:
                Някой обтягал ли е ангренажната верига и каква е технологията за това?
                Карам вече два сезона без да съм пипал нищо и ми се струва, че е време за обтягане( от време на време ми се струва, че придрънква леко).
                Благодаря предварително.
                Поздрави,
                Има разлика в обтягането при двигателите преди и след 1999 година. Старото е с една пружина и в мануала пише как се прави, а новото е хидравлично, но и в 2-та случая след като се направи настройката не е нужно да се пипа нещо. Ако чуваш подрънкване или чукане - не е веригата. Не искам да те плаша и за това е по-добре да идеш при някой, който има набито ухо за проблеми по буталото. Аз лично ходих при Бонифаций. Потърси в нета - все ще излезне нещо. Сервиза му е в гр. Нови Искър - на 2 км. от околовръстното на София. Ако не намериш - пиши, ще ти пратя телефона на лично.
                Бих препоръчал и на madeinbg да го потърси. Аз преди време останах доволен от него.
                Може да погледнете по моторжийските форуми - там има системазирана информация за сервизи, майстори и т.н. Мисля, че тук не е подходящо да изреждам, за да не прозвучи като реклама.
                Suzuki GSXR
                VW Touareg
                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Здравейте колеги, за много години, живи и здрави.
                  Скоро никой не е писал, дали не сте продали Пегитата и сте подкарали по яки мотори? Но и тези на които сте ги продали и те не пишат нищо. Както и да е да споделя последното, което ми се случи. Бях писал преди, че като ми падне малко акумулатора стартовото реле залепва и не отлепя докато не разкача акумулатора или докато той не свърши до края. Последният път когато ми се случи ( преди две седмици) реших вече да сменя релето, обадих се в Априля, отговориха ми че колегата, който се занимава с частите в момента го няма, пак се обадих, казаха че го нямат, но ще ми се обадят с цена и срок за доставка- 10 дена ни ду ни ху... Явно всеки ден продават по 10 нови мотора и нямат време за такива дреболии... В Диана Мото казаха че ще поръчват релета, ама по нататък... Днес го поръчах от WEMOTO- 25 паунда (така и не разбрах тука колко струва), в 16:30 пуснах поръчката, в 17:20 ми пуснаха мейл, че са го изпратили.. нямам думи! После някой хора се сърдят, че народа пазарува по интернет и не може да се прави бизнес в България
                  Хайде да сте здрави и хубава година
                  Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

Честита ви нова година и от мен.
                    Моторите не сме ги продали, просто явно не се чупят, яки са Пегаските
                    Аз сега съм се хванал да се мъча с една кутия на мястото на втория ауспух и ако евентуално стане ще докладвам.
                    Установих също, защо ми изпуснаха телескопите миналата година. По документация маслото е 430мл, а аз бях сложил 500 ( според някакъв каталог ) и даже го бях писал тук, надявам се да не съм объркал някого.

Айде поздрави и пишете какво правите по машините, да не зарязваме темта.

Коментар

Та това реле за стартера-имам не оригинални и струват 13 лв
                      0888/451875,0879/451875,0898/494201 Николай Янчев

Коментар

Първоначално публикуван от nikomotor1 Преглед на мнение
                        Та това реле за стартера-имам не оригинални и струват 13 лв
                        Ами.. вече го поръчах, ще го имам в предвид следващия път. Или ако ми потрябва нещо друго..

Коментар

Здрасти друже! И аз започнах да стягам пегасото, че идват благи дни. Може и да се засечем някъде между дупките из града. Само започва да ме хваща леко яд, защото напоследък срещам разни хора, дето без да са се качвали на такъв мотор ме питат що съм си купил такъв "боклук". Ама както и да е. Специалисти всякакви. Безаварийно каране и много яки и все хубави емоции. Лято, бира, секс и рокендрол!

Коментар

Първоначално публикуван от PepeLopez Преглед на мнение
                            Здрасти друже! И аз започнах да стягам пегасото, че идват благи дни. Може и да се засечем някъде между дупките из града. Само започва да ме хваща леко яд, защото напоследък срещам разни хора, дето без да са се качвали на такъв мотор ме питат що съм си купил такъв "боклук". Ама както и да е. Специалисти всякакви. Безаварийно каране и много яки и все хубави емоции. Лято, бира, секс и рокендрол!
                            Ти пък що им се връзваш? "Разбирачи"- да дадат два пъти повече пари и да си вземат "баварец" дето е правен в същия завод и от същите работници или Трансалп сглобяван в Испания. Мотора си е много приличен, дето викат англичаните "value for money"- италианците го водят Ендуро, ама за нас си е много добър мотор за надупчените ни пътища. Не че не съм го вкарвал и в гората, ама там си е зор- 200 кила трудно се вадят от калта. Карай си го със здраве и ги пускай да плуват "разните хора"....

Коментар

capt_morgan го каза много точно и обективно, пускай ги да плуват.
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Здравейте колеги. С моето пегасо се случва нещо странно. Като запали, върви без проблеми. Да чукна на дърво. Обаче, ако не е пален два-три дни и си е голяма мъка да го запали човек. Направо си е чист късмет. Ни със, ни без смукач. Някой да има предположения?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X