Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Не искам да ангажирам никой с моето мнение, но понеже и аз съм сменял гуми, вериги и т.н. според мен това не е работа за из пътя. Само като си помисля, че за да се свали задното колело трябват едни ключове, дето в никакъв случай не могат да се нарекат "джобни" не бих препоръчал на някой по-неопитен да планира смяна на гума на пътя. Да не говорим, че ако пегаската няма централна стойка (което е стандарта) работата става много дебела.
    Вярно, че повечето Пегасисти не сме неопитни (заради спецификата на возилата ни ), но лично аз бих препоръчал вместо всички железа, които са необходими за демонтаж, лепене и монтаж на гуми да се носи един от тези спрейове, които пълнят спуканата гума с пяна. Доколкото знам вършат работа поне до толкова, че да може да се прибереш или придвижиш до гумаджия.
    Разбира се това е несериозен вариант за мототурист, на който в едната дисага (куфар) има половин мотор на части и специализиран инструмент за избиване на бутални болтове, магнети и т.н., но за летните пътувания на къси разстояния май е по-удачно като застраховка.
    Така или иначе щангите са интересни - дайте да ги видим? Все пак от време на време се налага да се сменят гуми
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от pepito Преглед на мнение
      Здравейте и за много години колеги,с пожелание за щастлива и безаварийна 2012г.

И тъй като зимата е времето да подготвим машините за сезона --Търся си странични куфари за Pegaso -то мод. 98г .приемам оферти за всякакви модели . Снимки на емайл plamen.dashev@abv.bg

Поздрави
      Аз имам само стойки (орогинални). Ако проявяваш интерес - пиши.
      Suzuki GSXR
      VW Touareg
      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Лятото бях на палатка на морето(Силистар) вечерта отидохме да вечеряме в Синеморец, излизаме от кръчмата, сядам на мотора и честито-спукана предна гума. Както знаеш вече съм с 1в1 гърне точно с идеята на мястото на лявото да сложа чантичка за инструменти(която си седи там пълна независимо дали съм до близкото кафе или на пътешествие някъде), щангите си ми бяха там, обаче нямах лепенки, лепило и помпа вечерта към 22-22:30, палатката на няколко километра...Е намериха се добри хора и ми помогнаха, залепих гумата, напомпах я и се прибрахме. Централна стойка нямам, за леки спуквания не е и нужно да се сваля цялата гума, само трябва да се отлепи борда от едната страна, ако може се вади вътрешната, ако не- единия борд се вади извън джантата и гумата се лепи докато е на мотора. От тогава в комплекта допълних и лепенките с лепилото, които между другото е много трудно да бъдат намерени, това което се продава е за колелета, а те са много малки. Помпа си купих от Дойчин-Трурайдерс магазина, страхотна е! Алуминиево тяло, голям обем може да вдигне до 6 атмосфери!(е това сигурно за колело, иначе на мотора повече от 2 не съм помпал, но може). Сега само трябва да и намеря място и на нея.
        Относно флаконите за лепене на гуми, не знам дали знаете, но веднъж използван на гума тя е за изхвърляне след това, ако се окаже че не се залепи от първият път какво се прави?
        Това са щангите които ползвам:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pppwme_3354_72710079.jpg
Прегледи:1
Размер:43.4 КБ
ID:5334933Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pppwme_3360_1380675962.jpg
Прегледи:1
Размер:47.2 КБ
ID:5334934

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
          ... за леки спуквания не е и нужно да се сваля цялата гума, само трябва да се отлепи борда от едната страна, ако може се вади вътрешната, ако не- единия борд се вади извън джантата и гумата се лепи докато е на мотора.
          Това е полезно. Аз лично не се бях сещал за такъв "калпазански" начин
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Хаха е знаеш как е неволята учи на всичко . Реално да се сваля цялата гума е безмисленно ако си видял къде е дупката и можеш да я залепиш на място.

Коментар

За много години колеги, да сте живи и здрави през новата година и да изминете още повече безавариини километри през 2012.

За предницата никой нищо не каза и за това мисля да понахалствам още. Дайте малко инфо за маслото и уплътненията които ще ми трябват. Моторчето е '94.
              Благодаря предварително.

Коментар

единствения начин да разбереш със сигурност от ефекта на по гъсто масло е да пробваш.не мисля че в уплътненията ще ти е проблема а по скоро в самия амортисьор. при по големи натоварвания е вероятно да счупиш клапаните на буталото на амортисьора .според мен предницата на пегасото е доста стабилна по неравен път

Коментар

• Re: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Аз по-скоро питам за оригиналните такива ( дори и да ги пише в книжката не ги намирам ), съответно какво е маслото и размера на семерините. Семерините евентуално мога да си ги премеря след малко разглабяне, но поради особенностите на "гаража" ми това би се оказало доста време и трудоемко.
                  Като гледам интереса към темата и напредването на календара май ще действам насляпо( ест. като мръднат температурите).

Коментар

извинявай разбрал съм те погрешно.те тука ще намериш това което ти трябва http://shop.ml-racing.eu/vehicle/16139

Коментар

Как не се сетих ? Поръчвал съм от тук разни неща и даже съм го препоръчвал на познати.
                      Много благодаря за съдействието.

Коментар

Предницата е готова Семерините са 40х52х10/10.5, а масълцето което сложих е 10w по 0.5л. Струва ми се малко множко, но така го пишеше в някакъв каталог.
                        Поздрави.

Коментар

Вика му се семерИНГ, а не семерин

Коментар

• Re: От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Пак се видя какъв съм лаик , но май по-важното е инфото за следващия търсещ

PS: Още си търся слюда за '94

Коментар

• От: Re: От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Ето я старата слюда, но имам чувството, че няма да ти свърши работа.
                              Прикачени файлове

Коментар

Еми струва ми се, че чувството ти е правилно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X