Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kawasaki KLR 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КЛР 600

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
    Ама то колко волта е напражението на кабела. Да не е прекалено малко и като сложиш лула и свещ да не може да прескочи искра.
    Провери си напрежението което ти идва от повишителния рансформатаор или там каквото е. Взимаш мултицета и го свързваш успоредно на веригата. И мериш по спецификация за модела.
    Умрем от любопитство как точно ще измериш ВН с мултицет...

Прегледай всички връзки по CDIто и engine stop ключа.
    Виж кабелът за високо напрежение дали е добре набутан в бобината.
    На КЛР е с медни жила. Пробвай с друг кабел.
    Друга възможност по намаляваща вероятност
    1. CDI - (Асен може да ти го е дал здраво, но да е пукнало по някаква причина).
    2. Бобина
    3. Индукционен датчик. Намира се в генератора.
    Преди всичко останало провери с прозвъняване всички връзки от генератора до CDIto, контактната кутия и стопа.
    На твоя КЛР не му трябва акумулатор за да запали.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

[quote=Scrapheap;533928]
      Преди всичко останало провери с прозвъняване quote]
      Как така с прозвъняване

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
        Ама то колко волта е напражението на кабела. Да не е прекалено малко и като сложиш лула и свещ да не може да прескочи искра.
        Провери си напрежението което ти идва от повишителния рансформатаор или там каквото е. Взимаш мултицета и го свързваш успоредно на веригата. И мериш по спецификация за модела.
        Там са много големи волтажи няма как да се премери с мултицет

Коментар

И аз погледнах в мануала на клх-а, и наистина не се мери волтаж.
          А прозвъняване май беше на мултицета тази опция дето като кръстосаш клемите и свири, служи за проверяване на целостта на веригата. Ако пак не съм в грешка де. Не съм много по тоците, въпреки че съм ги учил не са ми много силна страна. Но мисля, че точно това има в предвид колегата.
          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от ulkataa Преглед на мнение
            [
            Как така с прозвъняване
            Мултицетите имат функция "веригопроверител" - като превключиш на нея и допреш сондите пищи - така може да провериш съединенията.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Мултицетите имат функция "веригопроверител" - като превключиш на нея и допреш сондите пищи - така може да провериш съединенията.
              Ахам ок Така си проверих кабела Той е здрав

Коментар

Вчера разглобявах мотора и като вадих лулата извадих само кабела по погрешка. Разгледах лулата и я разглобих ето ти снимка,дано помогне. От КЛХ 650 е
                [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                [/URL]

Коментар

Лулата е чисто нова ,но дава ток само до там

Коментар

Остава да е дефектна. Провери и лулата с мултицета дали прави верига.Друго не знам
                    [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                    [/URL]

Коментар

Неми се вярва може да има нещо друго ,но да има ток до там и дори да немета и едвам искра ... направо се отчайвам вече с тоя мотор Цело лето правене 2-пати возене Ама така е сам сам си виновен

Коментар

В лулата има резистор. Може и да е убит (не ми се вярва). Закачи кабела директно на свеща и виж дали има искра.
                        Ако всички връзки са ОК. CDIto е здраво остава индукционния датчик и бобината. Тя е почти невъзможно да се скапе.
                        Случвало ми се е от една стружка, залепнала на индукционния датчик да не ще.
                        Преди да отвориш генератора, свали резервоара. под него има проводници с куплунги. Огледай ги добре и виж дали резервоарът не затиснал някой проводник към рамкатаи да му се е прежулила изолацията.

Коментар

Пробвах така ,но недава Като сложа кабела на свеща неще

Коментар

Значи напрежението е слабо или свеща не е наред. От какво разстояние от маса кабелът дава искра

Коментар

Ами за разтояние незнам ,но като отдалеча няколко см3 горе доло на около 1 см3 дава искра ,но не сам пробвал на по голямо разстояние 1см3- горе доло на 1 праст на дебелина

Коментар

Ако на един пръст хвърля искра от кабела, а на свеща не ще се съмнявам изцяло в свеща

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X