Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЖ-350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ИЖ-350

А електронно от карпати как го сложи и какъв е ефект има аз имам ИЖ350
    Прикачени файлове

Коментар

Малко снимки, ако може.
      Последно редактирано от viki terzieva; 15-12-09, 18:59.

Коментар

Можеш да извадиш коляновия вал без да сваляш съединителя. Слагаш парче по-твърдо дърво или алуминий между зъбите на съединителя и ангренажната верига, за да блокираш вала да не се върти. БолтЪТ на вала е с нормална резба, ако запъва го начукваш отгоре без да го нараняваш. Когато го отвиеш излиза заедно с ангренажното колело. БолтЪТ служи и като скоба, след това внимателно изваждаш вала и тогава освобождаваш веригата от ангренажното колело. Вече ако нещо не ти хареса по съединителя, сваляш и него най-добре. Гайката се отвива с винтоверт от някой вулканизатор, пак е с нормална резба.Д ругияТ вариант с гедоре пак се блокира каМбаната да не се върти и се внимава да не се изкриви шпилка на каМбаната, трети вариант малко груб - с тъп секач, успех.
        Последно редактирано от Тануцо; 15-12-09, 21:32. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
          Можеш да извадиш коляновия вал без да сваляш съединителя слагаш парче по твърдо дърво или алуминий между зъбите на съединителя и ангренажната верига да блокираш вала да не се върти болта на вала е с нормална резба ако запъва го начукваш отгоре без да го нараняваш когато го отвиеш излиза заедно с ангренажното колело болта служи и като скоба след това внимателно изваждаш вала и тогава освобождаваш веригата от ангренажното колело вече ако нещо не ти хареса по съединителя сваляш и него най добре гайката се отвива с винтоверт от някой вулканизатор пак е с нормална резба другия вариант с гедоре пак се блокирва канбаната да не се върти и се внимава да не се изкриви шпилка на канбаната трети вариант малко груб с тъп секач успех
          Гайката на съединителя е с лява резба - на бас се хващам.И се развива с ключ 22.

Коментар

Забравих да кажа ангренажното колело е зацепено спрямо вала със шпонка когато продължиш да отвиваш болта излиза нагоре и малко обтяга веригата тогава махаш шпонката работата е малко с чалъм без да сваляш целия съединител да извадиш вала но става

Коментар

Тези части са за спорт ако ти трябва нещо свиркай.
              Прикачени файлове

Коментар

ангренажното колело на вала го свалих ама тоя съединител не ще и не ще благодаря за помощта

Първоначално публикуван от koliomars Преглед на мнение
                не съм го слагал аз чичко фър беше да е жив и здрав
                Последно редактирано от viki terzieva; 16-12-09, 09:22.
                луд умора няма!!!

Коментар

Гайката на съединителя може и да е с лява резба, както казва колегата. Забравил съм вече
                  Последно редактирано от viki terzieva; 16-12-09, 09:22.

Коментар

Нито на ляво, нито на дясно с ключ + за гуми на кола се мъчих не ще То може ли да се сцепИ, без да се маха съединителя
                    Последно редактирано от viki terzieva; 16-12-09, 09:23.
                    луд умора няма!!!

Коментар

• До: ИЖ-350

Първоначално публикуван от fanatika_kz Преглед на мнение
                      Нито на ляво, нито на дясно с ключ + за гуми на кола се мъчих не ще То може ли да се сцепИ, без да се маха съединителя
                      За гайката съм 100% сигурен .Двигателят може да се разполови и без да махаш съединителя - огледай внимателно дали си развил всички болтове .Като го отваряш гледай добре кое от къде пада \много са важни регулировачните шайби на скоростите\.Тези ск.кутии се регулират преди окончателно затваряне.Аксилният луфт на всички валове не трябва да е по-голям от 0.5 мм. Шайби се подлагат само от лявата страна на валовете.От дясната страна има две шайби - една на 4-та скорост\дебелина 2мм\ и една на вала на вилките \ мисля , че беше 1.5мм\---те са си оригинално тях не ги пипай.При регулирането на ск. кутия се съобразявай с дебелината на гарнитурите.Ако искаш си изтегли ръководство за планета 5 от тук:http://www.izhmoto.ru/tech_support/katalog .Двигателите са едни и същи с изключение на цилиндъра ,ауспуха,карбуратора и външния фасон.Ако имаш нужда пак ще помагаме.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0526.jpg
Прегледи:1
Размер:504.8 КБ
ID:5142325 двигателят е сцепен това са семерингите които ще сменям едната е на коляновият вал а другата на зъбчатката ако имам зор с сглобяването пак ще помагате благодаря за помоща живи и здрави
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Жоро Донечки; 16-12-09, 23:51.
                        луд умора няма!!!

Коментар

Първоначално публикуван от koliomars Преглед на мнение
                          За двуцилиндрови не става.Това на снимката е двигател "Юпитер",а не "Планета".
                          Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Двигатела го сглобих вече Сега остана да видя дали ще запали
                            Последно редактирано от Chinela; 19-12-09, 08:34. Причина: Правопис
                            луд умора няма!!!

Коментар

Първоначално публикуван от fanatika_kz Преглед на мнение
                              кое електронно е по хубаво (карпати или минск) ? кое да зема
                              Минсковото...Защото е 12 волта,а карпатовото е 6.До колегата със ЗиМ-а,колега,на твоя иж 350(ЗиМ),няма как да се монтира електронно от минск,или карпати.Просто те са едноцилиндрови .
                              harley davidson-fan

Коментар

колега искаш да кажеш че неможе да се монтира ел.запалване от (карпати или минск) на моя иж ?
                                луд умора няма!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X