Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Защо ?!?!?
    Жоро ,филтъра / и не само/ на 2-т двигателя, е тясно свързан със неговата работа, разход ,динамика и тн. Има си определена зависимост - като почнеш от формата на филтърната кутия, сечението на отвора за засмукване на въздуха, пропускливостта на дунапрена, колко е омаслен, диаметър на карба, плоско или изпъкнало чело на буталото, прозорците на цилиндъра,реглажа или твърдостта на пружината на атак-клапата, резонатор, къс или дълъг заглушител - всичко тези фактори, са в тясна зависимост за работата на 2-т мотора и ти променяш едно от тях / филтъра/, което води до объркване на работата му....ти си го констатирал.
    Сам си стигнал до извода, че с оригиналния филтър мотора "полудява". Просто, в определен момент на мотора му идва в повечко въздуха, обърква се гориво-въздушната смес и........
    Gas Gas ec 250

Коментар

Ясно момчета , и аз имах такива подозрения и вие току-що ги бетонирахте !! Благодаря, за което .

Усетих я аз Ямахата , че не ще нищо китайско по нея , ама нали трябва да се пробва .... лудница. Ще си оставя мотора , така както си е и няма да го пипам повече. Благодаря ви още веднъж за бързите отговори, поздрави !
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Съжалявам , че пак ще ви досаждам, но имам проблем и за да не отварям нова тема , ще пиша тук.

Проблема е следния : Излязохме да караме с едни приятели от Благоевград , но мотора започна да ми прави проблеми. Първоначално не можеше да запали със стартера /манивела нямам/ . Когато забутам мотора запалва, НО не може нито да държи обороти на празен ход , нито да се изфорсира. Мотора е познатата вече Ямаха ТДР 125 , 1993 година, 2т , водно охлаждане !!

Настройките на карба ги гледах 1000 пъти и не ще и не ще . Карба е чист , гориво ходи. Както и да е . Тръгнахме да караме и мотора започна да гасне в движение. Карам примерно на 3-4 скорост с пълна газ и изведнъж забива муцуната и изгасва . След това не може да запали отново. Паленето ставаше само на скорост.

Покарахме още малко , като брах много ядове: карам и мотора гасне на скорост. В един момент вече мотора уж вървеше добре , когато заби муцуната и не можа да запали повече. Нито с бутане , нито на стартер. Само върти и не пали !!
        Смених свеща - нищо. Отворих карба , чист и всичко е както трябва. Отворих филтъра пак всичко ок...

Карането ми се провали, прибрах се удома и започна търсенето на проблема. Отворихме да видим бобината /статор ли как се казва, вътре в двигателя се намира/ , има си съпротивление, правена е някога , но има съпротивление. Проследихме кабелите до CDI-то. До там идва ток, но от там нататък няма нищо ! Няма ток на бобината на кабела на свеща, няма ток на свеща , няма нищо.

До преди електрониката има ток, след нея НЯМА . Въпроса е дали 100 % електрониката е сдала багажа и поради тази причина мотора ту е вървял нормално, ту изгасвал и не може да запали ??

П.п не знам дали ме разбрахте , но все пак. Едно мнение, едно....пак е от полза...
        Изчетох темите и по-всичко изглежда , че е CDI-то , но все пак да попитам...
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Преди шест години и на мен се случи същото, и така открих тоя форум!!!
          Ти обаче си тук отдавна, начина е един!!!!
          Намираш друга /работеща/ електроника от същия мотор, слагаш на твоя и тестваш.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
            Преди шест години и на мен се случи същото, и така открих тоя форум!!!
            Ти обаче си тук отдавна, начина е един!!!!
            Намираш друга /работеща/ електроника от същия мотор, слагаш на твоя и тестваш.

Успех!
            Факт , Ванка ! Ама тея кютуци не се карат , само аз упорствам и я карам . Нямам познати с такъв или подобен мотор за проба иначе да я бях свършил тая работа...
            А и нали , знаеш как в днешно време някой ще тръгне да си разглобява мотора за да пробваш ....

Благодаря ти ! Ще изчакам още малко някой колега ако се включи с мнение , ако ли не ще купя една и ще видим какво ще покаже... на 99.9 % съм сигурен , че електрониката е фалит , но имам 0.01 % съмнение , което искам да разсея...

Коментар

На по старите ендура се кършат кабелите между кормилото и рамката точно на свивката .А и погледни някоя жица да не се е протъркала в рамката или зеленясала букса па после отписвай CDIто.

Коментар

Първоначално публикуван от ВЕНЦИ КЛЮЧ Преглед на мнение
                На по старите ендура се кършат кабелите между кормилото и рамката точно на свивката .А и погледни някоя жица да не се е протъркала в рамката или зеленясала букса па после отписвай CDIто.
                Слушам и изпълнявам , още утре сутрин !! Благодаря Венци Ще го проверя !

CDI-то го отписвам , понеже проверявахме инсталацията и ток до електрониката ИМА, от нея нататък обаче - от костенурка косми

Коментар

Венци, понеже изчетох и двете теми на Жоро, та затова залагам кило ракия и мотора на Въсата, че е 1000% електрониката.
                  Тоя съм го ял, че и доста пари и нерви похарчих преди 6 години с един ЦРФ450Р - 2002год. докато разбера причината.
                  Това ми е и първата тема и първият пост в този форум.

Коментар

Венци, понеже изчетох и двете теми на Жоро, та затова залагам кило ракия и мотора на Въсата, че е 1000% електрониката.
                    Тоя съм го ял, че и доста пари и нерви похарчих преди 6 години с един ЦРФ450Р - 2002год. докато разбера причината.
                    Е да де ама на мене ми се иска да врътне тиксо на жичка и коршум а не да вади готова кешовица за платки.Успех Жоре ега проблема да е два лева.

Коментар

То малко спам ще дойе ма като каза CRF- се сетих че точно така с един CRF у нашенско със подобни симптоми, излезна че
                      намотка на звездата е протрита (прекъснала) и тука има тука нема,мериш здрава ма с разнични стойности....
                      А беее сори спам...

п.п.За мотора на Въсата не знам,ама кой спечели килото, вкючвам се.
                      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Е да де ама на мене ми се иска да врътне тиксо на жичка и коршум а не да вади готова кешовица за платки.Успех Жоре ега проблема да е два лева.
                        Ега мина само с една лепенка , но не ми се вярва..... Утре ще разгледам мотора за това , което ми каза и ще видим какво е положението...

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
                          То малко спам ще дойе ма като каза CRF- се сетих че точно така с един CRF у нашенско със подобни симптоми, излезна че
                          намотка на звездата е протрита (прекъснала) и тука има тука нема,мериш здрава ма с разнични стойности....
                          А беее сори спам...

п.п.За мотора на Въсата не знам,ама кой спечели килото, вкючвам се.
                          Гледахме ги намотките Ванка, ама няма проблем там. Няма прекъсвания , няма нищо. Просто тока от акумулатора минава през главния сноп жици, стига до CDI-то. От там нататък обаче тока се губи. Не е нормално да не запали или поне да припука на скорост при положение ,че спусках около 20 км и опитвах да запаля, но.... всеедно да чакаш от умрял писмо....
                          От CDI-то излиза кабелче и към една бобина , която е под резервоара /хваната е на рамата зад радиатора/ и няма ток няма нищо. Просто CDI-то не подава ток...
                          Палеше някакво време на скорост /само на скорост , на стартер не можеше/ . Какви ли не настройки правих на карба и не ще и не ще. На скорост пали до един момент и от там нататък нищо....нито да припука нито нищо....

Коментар

Имах подобен проблем с тоците. Ту го имаше, ту го нямаше. При мен се оказа, че при звездата(статора) беше се образувало конденз(или просто беше влязло вода от някъде) и на една от намотрките изолацията на едно място се беше попрецакала... Просто изсуших хубаво, свалих магнета, изчистих звездата, че имаше малко ръжда и намазах със специална смола за намотки. От тогава не ми е правил проблеми... Да чукам на дърво Дано и при теб е нещо малко. Бих ти препоръчал да си видиш и контактния ключ. Може там да се е протрила някоя жичка и да ти се губи контакта

Коментар

Ами не е там , то клаксон и фар си имам, просто спря да пали...

Така , сега, приятели , май ще изкарам много , ама много голям късмет...

Днес свалих всичко, купих един спрей, който е хем почистващ, хем подобрява проводимостта. Свалих отпред при фара и огледах кабелите , както ме посъветва Венци ! Всичко там е точно, фар и клаксон има, няма прекъсната или прещипана жичка, само едната букса за фара беше малко позеленяла.

Напръсках всичко със спрея. След това свалих всички букси от и до CDI-то ,напръсках ги и изчаках както препоръчват на спрея /15минути/ . Сложих една свещ за пробва и завъртях ......... и ооооооо чудо на чудесата !!! ИМА ИСКРА !!!
                              Обаче акумулатора ми падна, понеже вчера въртяхме доста и сега съм го сложил да се зарежда. След това ще пробвам да запаля ! Дано стане. Щом дойде искрата значи има надежда....

Коментар

Мдаааа , ама Неееееееее !

Зареди се акумулатора , слязох долу да проверя какво е положението и отново няма ток !!!

Сложих отново от контактния спрей и искрата дойде за 2-3 секунди и пак изчезна.

Отворих долу при звездата / статор ли как се казва/ и на едната бобина / от долната страна, по-голямата/ има малко прогоряло. Може ли някой да ми каже какви стойности трябва да дава бобината за да я проверя , защото обърнах цялото интернет пространство и нищо не намерих... Ще съм благодарен ако някой знае стойностите и на 2те бобини на звездата !

П.п към въпросната бобина отиват 4 кабелчета , по 2 от всяка страна....
                                Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 27-11-12, 17:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X