Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Ако ще го правиш по-добре потърси цилиндър втора употреба в добро състояние.Хонинг и бутало по размера на цилиндъра ново.Биелата пак нова.
    Според мен го почвай на части и мисли за друг мотор.Следя темата ти и според мен си плачеш за по-силен мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
      Цилиндъра е никасил - не става, бутало + биела около 280 - 300лв., може би има и по-евтино. Другата възможност е, за тези пари цял двигател - в ''Ровилника'' съм виждал два такива мотора на части, но този вариант е като ''котка в чувал''.
      Лошооооо........ ще го мисля какво ще го правя... .
      Въобще не ми се дава на части ....
      Ще разпитам как са нещата с ризите и цените .... и ако ме устройва направо и ще го разстържа за по-големи кубици.....

Ако не ме устройва цената , ще го мисля и най-вероятно ще събирам пари за нов и май ще пропусна сезона...
      Тея двигатели 2ра ръка за по 100-300 лева са си голям капан... никой не ги знае в какво състояние са... и затова не ми се ще..
      Ако ще е двигател .... гледам , че се продава един от мобиле.бг от CRF 450 , ама си е цифра , а и пак не се знае какво е състоянието...
      Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 30-03-13, 12:00.
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
        Ако ще го правиш по-добре потърси цилиндър втора употреба в добро състояние.Хонинг и бутало по размера на цилиндъра ново.Биелата пак нова.
        Според мен го почвай на части и мисли за друг мотор.Следя темата ти и според мен си плачеш за по-силен мотор.
        Втора ръка цилиндър няма от къде да намеря , преровил съм всичко! Всички цилиндри втора ръка дето се предлагат са със същия проблем и не си струва... по-добре моя да си правя някак ... с риза ли ще е как ще е....
        Буталото и биелата е ясно ,че ще са нови !!!
        Повече ме притеснява как да изкарам биелата /понеже идея си нямам/ , а и майсторите са ни едни ''майстори'' ......
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Те тия тдр не бяха ли със същия двигател като дт 125? Ако са гледам в ебей има евтини, само да има някой познат да ти го донесе, че с доставка ще излезе доста...

http://www.ebay.com/itm/39810-Yamaha...item51a95e55de
          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
            Те тия тдр не бяха ли със същия двигател като дт 125? Ако са гледам в ебей има евтини, само да има някой познат да ти го донесе, че с доставка ще излезе доста...

http://www.ebay.com/itm/39810-Yamaha...item51a95e55de
            Колега този цилиндър е за ремонт, дори в името му си го пише.

Коментар

Аз с моя перфектен англ.... Останах с впечатлението, че е здрав.

Коментар

Повече ме притеснява как да изкарам биелата /понеже идея си нямам/ , а и майсторите са ни едни ''майстори'' ......
                Жоро, като опре до биелата, дай знак - аз ще ти кажа, кой и как ще я смени. А относно двигателите ДТ, ТЗР, ТДР, са с идентични двигатели само, дето на ТЗР-а са му обърнати скоростите.
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Колега има едно дт на части в мобилето.Попитаи там.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                    Жоро, като опре до биелата, дай знак - аз ще ти кажа, кой и как ще я смени. А относно двигателите ДТ, ТЗР, ТДР, са с идентични двигатели само, дето на ТЗР-а са му обърнати скоростите.
                    Утре ще звънна да видя какво е положението с тоя двигател от ДТ-то..
                    Добре maki449 , като дойде ред за биелата , ще ти пиша да видим и там какво е положението.. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от lombardinio Преглед на мнение
                      Колега има едно дт на части в мобилето.Попитаи там.
                      Да , да видях го, утре ще звънна, но като го гледам на снимките , ми се вижда ,че цилиндъра му е с по-голям наклон напред , докато моя стои почти прав, не знам дали това ще окаже разлика в самите цилиндри като размер и т.н...

Коментар

Все греда с тея мотори , или се продава цял двигател за 600-700 лева / в незнайно състояние/ или цилиндрите са като моя....

За сега съм по-склонен на вариант за шлайф + риза + портване !! Ще проверя утре как седят нещатата и ще пиша, междувременно ще се оглеждам и в нета...

Коментар

Приятели , имам нужда от малко помощ !!!

Въпроса ми е следния : Кака да разглобя най-лесно двигателчето , така , че да имам минимално неща за сваляне, като целта е да извадя коляновия вал ?!?! Другото , което е , много ли е сложна операцията по демонтаж и монтаж ?!? Дали ще мога да се справя или да го карам на ''доктор'' ?!?!?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130425_151310.jpg
Прегледи:2
Размер:176.3 КБ
ID:5475028

Име:IMG_20130425_151317.jpg
Прегледи:3
Размер:132.6 КБ
ID:5475029

Име:IMG_20130425_151324.jpg
Прегледи:2
Размер:150.2 КБ
ID:5475030

Към момента съм свалил , капака на магнета и звездата , капака на съединителя , откачил съм микс помпата.... друго... другооо май не съм пипал, а и тая гумената част от двигателя към карбуратора , не и знам името друго май няма ,че малко ме достраша, ако има някой да ми каже какво и как да сваля още сега го почвам... !!!

Коментар

Едва ли има начин с сваляне на по-малко части. Иначе, ако имаш някакви основни технически познания не мисля, че по някакъв начин ще те затрудни (можеби до някаква степен само магнета) "операцията".

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
                              Едва ли има начин с сваляне на по-малко части. Иначе, ако имаш някакви основни технически познания не мисля, че по някакъв начин ще те затрудни (можеби до някаква степен само магнета) "операцията".
                              Видях , че не е сложно , само дето нямам инструменти за сваляне на магнета и касетата на съединителя, затова и мотора отиде на ''доктор'' , очаква се другата седмица понеделник , вторник може би да си го прибера...

Коментар

Ако, идеята ти е да свалиш само к. вала, няма нужда да вадиш касетата на съединителя ,тя си остава заедно със скоростите и валовете на десния картер - само магнета се вади, но за него е необходима скоба. Ако ще сменяш всички лагери по двигателя, тогава ще трябва да вадиш и касетата - най-лесно се отвива с ударен гайковерт. Предполагам ще сменяш лагерите на к. вала - набиват се на картерите, не на вала. Така ,картерите се събират много лесно ,ако са набити на шийките на вала, събирането на картерите е почти невъзможно.
                                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X