Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сглобяване от нула" на мотопед „Балкан“
Свий
X
-
Промените са толкова динамични, че едва успявам да ги следя!
- 1 like
Коментар
-
- 2 likes
Коментар
-
И 3D програми ползва...
На Балканчето му правих какви ли не ремонти на пътя,това когато бях 14-16 годишен.Инструменти,каквото имам.Шлайф на главата на бордюра...и те така ...и не само аз съм бил така.Центровката между чукчето със станиол от цигари.
Ех хубави години бяха...
Сега имам една пластмаса паркирана и хич не ми е интересна,пали върви,малко харчи няма я оная тръпка да се прибера с омазани ръце в масло,и да разправям как съм се оправил без телефон и интернет.
-
Ей това им беше най-големия проблем на балканчетата-майсторите! И после-какви боклуци били.
-
Няма нищо странно в това, че имам струг, но не разбирам от резби. Аз имам и две китари, усилвател и микрофони, а дори не познавам нотите, не мога да свиря и да пея.
Имам и ръчен пистолет за точкови заварки на нитове и болтове, ама… същата работа като тази със струга :- )
-
Сипвам нафта в балканчето и пак отиваме на морето
Ето обаче няколко въпроса, които ще помрачат почивните дни:- Какви са били оригиналните болтове на тръбата на карбуратора? С полуобла или шестоъгълна глава?
- Слага ли се грес на гарнитурите на цилиндъра и карбуратора или се монтират на сухо?
- Лостът на крачните скоростите май опира на гумения пръстен на двигателя. Някаква шайба ли трябва да има там?
- Ако магнетът е слаб и не индуктира достатъчно напрежение в намотките, как да се избере и купи друг? Всичко е втора употреба, как се разбира, че магнетът е добър?
Коментар
-
Престанете с глупавите въпроси! До сега, ако много ви интересуваше техническата част на "Чутовния" проект, можехте да набавите съответната литература, и можехте поне едно реставрирано Балканче да намерите. Ма вас ви интересува само и единствено тъпият ви канал в Ю Туб. Не смятам да чета тази тема повече!Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
- 4 likes
Коментар
-
Още ли не са го сглобили това тъпо Балканче?
Аз даже не знаех, че имат канал в Тубата тия. Там, какво правят в клиповете? Пак ли сглобяват Балканчето?

Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Имат канал в йотубето в който се лекуват от инфлуенца...
- 3 likes
Коментар
-
Благодаря! Дяволът е в детайлите и наистина е странно, че няма детайлни снимки на култовото балканче :- )Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнениеИма плоска шайба там. Болтовете са стандартни за ключе 10 имат и шайбички отдолу. За магнета не зная.
Обсъждаме възможността да направим точен 3D Модел на балканчето, на всяка негова част, въпреки че това е доста трудно и то най-вече поради липсата на време.
Коментар
-
Казват, че през септември бедните ходят на море, а богатите правят лютеница.
В началото на месеца т.н. „екип“ по сглобяване на балканчето се запиля по гръцките плажовете за поредното море и нещата съвсем замряха. Аз също бях на море, но съм отговорен човек и намерих време да направя и лютеница, така че сега цяла зима дебело ще мажа филиите, докато съзерцавам многострадалното балканче.
Все пак има малък напредък и купихме гащеризони, защото това е най-важното при сглобяването на едно балканче – да имате гащеризони! Това е несериозна работа, просто нямам думи!
На нашия единствен читател на темата искам да кажа, че сега около десетина дни ще сме в Турция, но в началото на м. октомври се захващаме сериозно с мотора!
Последно редактирано от LR2014; 16-09-25, 07:33.
Коментар
-
Браво! До следващата петилетка дано го сглобите...
Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
- 2 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар