Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kawasaki KLR 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Kawasaki KLR 600

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    На капачката изрично е написано каква да бъде течността. Няма нужда от най-скъпата
    Всякаква върши работа, стига да е правилен DOT.
    Мерси това за капачката не го знаех ,че там пише каква е мерси много

Коментар

Първоначално публикуван от ulkataa Преглед на мнение
      Мерси това за капачката не го знаех ,че там пише каква е мерси много
      Става въпрос за капачката на казанчето до ръкохватката. След като отвиеш двете винтчета, които я държат, внимателно я отдели, като внимаваш да не скъсаш гумената мембрана под нея. А най-лесно ще обезвъздушиш, като свалиш спирачния апарат от супорта и го вдигнеш на нивото на кормилото Предварително разхлаби обезвъздушителната дюза.
      Прегледай дали се движат добре буталцата, след като дълго не е използвана спирачката и дали са здрави прахозащитните маншони.
      Най-добре ревизирай цялата система, откъм чистота отвътре и гумички и буталца.
      Не прави компромис с това. По презумпция КЛР не е от най-спиращите машини и е редно спирачната система да е ОК.
      В НИКОЙ СЛУЧАЙ НЕ ЛЕПИ ФЕРОДО! Слагай само оригинални накладки. Животът ти зависи от това. Аз веднъж лепих и резултата беше нагрят до червено диск, миришещи накладки и неспиращ мотор.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Еми накладките са от Пиротска 35 лвл предни.Утре най-вероятно ще ги сменя,че днес няма да имам времеИ много мерси за инфото

Коментар

Здравеите на всички!От скоро карам КЛР но за мое нештастие ми се налага да направя основен ремонт на двигателя моят въпрос е:Знаели някои какъв трябва да стане дияметърът на цилиндара при трети шлаив????? Благодаря предварително!!!!!!

Коментар

Достатъчно е в една тема да питаш

Коментар

До: Re: Kawasaki KLR 600

Като цяло доста здрава машина. За тежък терен е малко тежичка.
              Не и липсва мощност. Разходът на гориво е приятен. Похарчва масло хронично. Някои имат и стартер и манивела. (моя беше такъв) На манивела е приключение паленето... Стартерът е здрав, но бендиксът е капризен. Радиаторите са на шибано място и едно изпускане те прави въздухарка.
              Проблемите с двигателя са концентрирани предимно в главата. Има и балансверига, която се сменя относително често. Понякога проблем създава и автоматичният декомпресор - без него е изключено да запалиш на манивела. На стартер превърта, но бендиксът отива много бързо... С токовете никога не съм имал и минимален проблем..
              Четох някъде, че не се изправял на задна гума... Глупости - изправя се и още как... Слаба задна спирачка - на по-старите е барабанна.
              В общи линии ако караш известно време КЛР или ДР биг 750 всичко друго ти се струва лесно за каране))

Колега, искам да попитам: имам един проблем със стартера като трагна да паля с него и се мине около 5 секунди добро вартене и после затегне. Меря волтажа на акомулатора при работе6т двигател - 13-14 волта, като трагна да го паля със стартера и затегне- волтажа падне на 5 волта. Сменям акомулатора- прехварлям ток от колата и пак същото. Какво може да е? Дали е бендикса? Мерси предварително.
              YZ 450 F
              0888-939-807

Коментар

За 5 секунди КЛР трябва да е запалил 5 пъти
                Под затягане какво разбираш? Спира да върти?
                Извади електромотора на стартера, включи го към акумулатора и виж как се държи. Провери го откъм четки, втулки и т.н.
                Бендиксът е от едни ексцентрични ролки, които при износване се заклинват и като последствие двигателят почва да върти стартера и го поврежда.
                При всички случаи не би трябвало да спира при незапален двигател.
                Ако двигателят е отварян е възможно да не е сглобен правилно и оттам да идва проблемът.
                Твоят само със стартер ли е, или има и манивела?

Коментар

Като сваля стартера и го вкюча към акwмулатор върти идеално, а на мотора като започне да върти за известно време както казах до 5 секунди, може и да са много, затегне (сваля рязко волтажа на акумулатора и спре да върти). Има и манивела.
                  Последно редактирано от boiko73; 05-01-10, 17:03.
                  YZ 450 F
                  0888-939-807

Коментар

Четките и втулките са наред само лагерчето малко стърже и съм взел друго, но не вярвам да е от това проблема. Двигателят не е отварян преди това. Стана изведнъж.
                    Имам и друг въпрос- Какво двигателно масло ми препоръчваш? Мерси предварително.
                    Последно редактирано от boiko73; 05-01-10, 17:04.
                    YZ 450 F
                    0888-939-807

Коментар

Или е много износен лагера и допира ротор в статор при натоварване ,или търси пукнатина по капаците. Впрочем , ако е предвидено стартера да сработва заедно с автоматичен декомпресор , а той се е избъзикал , може и това да го претоварва. Ама давай още подробности , че може да е кво ли не.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

според мен проблема е в тоците или лоша маса или плусов захранващ кабел прегледай ги за окисление,а това с пада на акумулатора съм сагласен примерно с неговия да падне на 5в ама не вярвам и на колата от която му подаваш ток и той да да падне на 5в ,а може да има6 прекасната клетка на акум. при мен така беше при колата ми.

Коментар

Първоначално публикуван от danail.t.d Преглед на мнение
                          според мен проблема е в тоците или лоша маса или плусов захранващ кабел прегледай ги за окисление,а това с пада на акумулатора съм сагласен примерно с неговия да падне на 5в ама не вярвам и на колата от която му подаваш ток и той да да падне на 5в ,а може да има6 прекасната клетка на акум. при мен така беше при колата ми.
                          И аз съм за тоците, също така и релето може да се погледне.
                          Polaris Magnum 500
                          Mercedes ml320

Коментар

Мерси, ще разгледаме и ще кажа какво е станало.
                            YZ 450 F
                            0888-939-807

Коментар

Почти съм сигурен, че проблемът ти е механичен и не е нито в проводниците до стартера, нито в самия стартер. За да се убедиш сам - при монтиран на мотора стартер подай ток на клемата на стартера директно от акумулатора на колата. Ако проблемът го няма, удряй гъза в тавана и търси реле за стартера или жици. Ако не - сваляй десния капак на двигателя.
                              Зъбното колело, в което се зацепва стартерът и тези след него, както и бендиксът..
                              Също така не е зле да провериш, дали стартерът има добра маса. Наистина там няма тампони между рама и двигател но разни ръжди, окиси и хлабави болтове могат да се майтапят по този начин.

Коментар

Почти съм сигурен, че проблемът ти е механичен и не е нито в проводниците до стартера, нито в самия стартер. За да се убедиш сам - при монтиран на мотора стартер подай ток на клемата на стартера директно от акумулатора на колата. Ако проблемът го няма, удряй гъза в тавана и търси реле за стартера или жици. Ако не - сваляй десния капак на двигателя.
                                Зъбното колело, в което се зацепва стартерът и тези след него, както и бендиксът..
                                Също така не е зле да провериш, дали стартерът има добра маса. Наистина там няма тампони между рама и двигател но разни ръжди, окиси и хлабави болтове могат да се майтапят по този начин.
                                Ако е възможно да те поправя,не е десния а левия капак.
                                Polaris Magnum 500
                                Mercedes ml320

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X