Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CRF mania (само за пристрастени)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: CRF mania (само за пристрастени)

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
    Ако пулчетата са дебели 1.7 -1.8мм., значи има още живот в клапаните.
    Да да,ще ти се ! Те са под 1.2 абе знам си ги . Ама ще сложа оригинални !

Коментар

• Ето още един пристрастен.Да му е честит и много безавариини
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1070.jpg
Прегледи:1
Размер:105.6 КБ
ID:5458056

Име:IMG_1071.jpg
Размер:149.0 КБ
ID:5458068

Име:IMG_1069.jpg
Размер:99.5 КБ
ID:5458074

Коментар

Честит.......

Коментар

Ейййй-й Фильо, много ти прилича червеното! Честито!
          Силата е нищо без контрол.

Коментар

ЩАСТЛИВЕЦ

Коментар

Кат на свинче - звънче.
              Айде, айде... честито и от мен.
              Голяма да порастне и да слуша много

Коментар

Събирам мнения на колегите които карат CRF повече по пътеки и спънати места. Какви са ви изводите за най-добро съотношение откъм пиньони, настройки на карбуратора, окачването. Как се справяте с изхвърлянето на охл. течност или поне намалянето на този ефект.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ами в момента съм с 14/52 и не ми харесва,карам предимно на 1ва и 2ра,за мен са прекалено дълги тези скорости,13/52 ми е много по-добре,тогава наистина 1ва и 2ра пък са къси за някои хора,ама на мен ми е супер,мотора е много по-повратлив тогава ,+ това на 3та се стреля като куршум от доста ниска скорост,за спънати пътеки не е сигурно,даже изобщо най-удачното решение,но като му свикнеш що годе става определено по-приятен,окачването на мен не ми е на средно горе долу положение,вози доста трърдо,ама на мен не ми пречи Карбуратора от както съм взел мотора не съм го пипал,работи идеално,харчи между 5 и 10 при мен,зависи в гора ли карам,по пътеки или асфалт.Антифриз ползвам от този жълтия на мотул,не го смесвам 50/50 с дестилирана вода както пише в книжката на мотора,карам го само с него и много-много рядко ми е изхвърлял вода и то минимално количество през удушника,лятото на 15,20 мин каране почивка правя задължително,иначе ми пари на краката .Но за много спънати места препоръчвам дълги скорости,дори може би да се свали и от задния на 49 или 50,защото с 13/52 си е доста агресивен,реално за най-спънатите места,където ти трябват повечко от 1ва и 2ра не е удачно.

Коментар

Моя съм го почнал от 13/50, 13/51 и 13/53, сега съм с 12/51 и първата пак е дълга на моменти. Карам и аз с този жълто -оранжевия на Мотул, като съм го разредил, но съм сложил и разширителен съд от някаква Априля мисля беше и пасва на лявата кора отвътре идеално. По кривите пътеки на Пачарозкин където ни е водил, винаги вдига водата в разширителя и съединителя от "мачкане" загрява и изчезва, но след пет минутно "олабване", всичко си идва на мястото. С по-малък заден венец, пък иска още повече игра със съединителя и той/ ЦРФ-а/, си е агресивен каквото и да го правиш. Всеки, който има или е карал, знае какво значи едно не премерено трепване на дясната китка и къде се изстрелва конЯт. Карбуратора е със стандартните жигльори и не съм пипал нищо по него, нито забелязвам промяна в поведението на мотора до н.в. около 1500 -600метра , по-нависоко не съм го карал. Разхода на гориво е 7 - 10л. Окачването както и да е настроено, си е все .. дърво.Преминаването на препятствия от рода на гуми, големи трупи, S-ки и тн. си е жива Руска рулетка, поради факта по-горе споменат, че връзката газ-реакция на двигателя е мигновена - няма и десета от секундата замисляне, съответно прошка при грешка. Пета година мъча да се спогодя с моя и твърдо заявявам, че ЦРФ 450Р за хард Ендуро с траялски привкус, НЕ СТАВА.
                    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Аз също съм с 13/52 и за пътеки е супер на 1ва и 2ра, но ако се наложи кросово каране, скоростите свършват прекалено бързо и двигателя работи все на висок оборот което не е нужно. Чудех се как ще е положението с 13/50, дали 1ва ще стане прекалено дълга и дали ще може да тръгва от место на стръмно без да се окопава. Карбуратора е чистен, но не знам с какви жигльори е, а не ми се отваря само за проверка. Но ми се струва леко беден, защото понякога много лесно завира, а не ми се иска да е така. По отношение на окачването вярно че е твърдо. Миналата седмица сменях масло и сложихме количеството което го дават на минимума, но се оказа сравнително по-твърда от състоянието преди ремонта, което беше с някакво си незнайно ниво, заради изтеклото от коловете. Мисля да отлея малко въпреки че ще падне под караложния минимум.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Има голяма разлика дали е кросов или не,дали е Х варианта или Р,дали е 450 или 250 все такива неща.Краси трудно ври Хондата ако е ендуро .За карбуратора могада ти кажа за 250 за 450 ни идея.Много добра комбинация е 40 мм Кейхин със валове от Х модела за ендуро ,за крос не развърта по бавно.Идеалният вариант според мен беше 280 кубиков цилиндър,карбуратор 40 мм задната спирачка на кормилото ,ауспух Акрапович, Куик Шот и Пауер Ноу,Реклуз Зет старт Про и става перфектният мотор,за амортисьорите Ендурото си идва даже меко ,поне според мен.Аз бях взел всичкото това нещо за моята Хонда и накрая я продадох.за зъбаците 14 51 с цилиндъра 280 е добра комбинация но нали знаеш вкус приятел няма.
                        Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                        0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от asenzdravkov Преглед на мнение
                          Ето още един пристрастен.Да му е честит и много безавариини
                          [ATTACH=CONFIG]553993[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]554005[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]554011[/ATTACH]
                          да ти е честити и много да му се радваш
                          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                            Има голяма разлика дали е кросов или не,дали е Х варианта или Р,дали е 450 или 250 все такива неща.Краси трудно ври Хондата ако е ендуро .За карбуратора могада ти кажа за 250 за 450 ни идея.Много добра комбинация е 40 мм Кейхин със валове от Х модела за ендуро ,за крос не развърта по бавно.Идеалният вариант според мен беше 280 кубиков цилиндър,карбуратор 40 мм задната спирачка на кормилото ,ауспух Акрапович, Куик Шот и Пауер Ноу,Реклуз Зет старт Про и става перфектният мотор,за амортисьорите Ендурото си идва даже меко ,поне според мен.Аз бях взел всичкото това нещо за моята Хонда и накрая я продадох.за зъбаците 14 51 с цилиндъра 280 е добра комбинация но нали знаеш вкус приятел няма.
                            Как се качва задната спирачка на кормилото, има ли готов кит? Свикнал съм да карам АТВ и на мотора при всеки десен завой със задна спирачка съм готов паднал.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Пепи за 450R 2006-та става въпрос. Нито валове нито ауспуси, нито карбуратори ще сменям. Както си е серийно от завода така си го карам. Прости исках да събера мнения дали ако мина на 13/50 ще е ок за пътеки, защото с 13/52 е ок, но е е ок когато се кара бързо. За карбуратора ако все пак е тествал как се държи с различни жигльори и игли, нека сподели.

Коментар

13/50 ще е доста бърз за пътеки според мен, моя като го взех беше с 13/51 и за спънати места не ставаше, на 1ва на оборот вървеше сигурно с 15-20 км/ч . След това му сложих отпред 12 зъба и доста се подобри положението, за сметка на малка загуба на скорост, която така или иначе не ми е важна. За карбуратора не знам, не сам сменял жигльори, май е със стандартните 45 / 178 и си върви идеално, само на големи височини над 1600-1800м се усеща леко да му куцат високите обороти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X