Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DRZ400

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Suzuki DRZ400

Пали много лесно.Ако караш с газ минава 20м и край.Държи много стабилни ниски, направо часовник.
    Опитвахме го с много леко дадена газ и изминава значително повече разстояние,но мястото на което беше не позволяваше да излезе с лека газ .Довечера почвам от най лекото ,свещ карбуратор,бензин,пък да видим докъде ще я докарам.

Коментар

Обърни внимание и дали нещо не липсва. Преди време имах същия проблем,под натоварване гасне,пука трещи... оказа се, че липсва "крепежа" който държи да не излиза "леглото" на иглата,която спира горивото. Правеше същите номера,а го покарах доволно преди това и не е имало проблем.Изведнъж започна да ги прави,явно се е държало само на натяга на гумения О-пръстен...после като е слязло надолу.. край с нивото в карбуратора и почти ниц-бензин...пали, прави 5 метра и до там. Направих му държач от една неръждаема ламаринка 1мм...нагласих му ниво и заспа. Още повече щом си го купил наскоро прегледай да си сигурен че всичко си е на мястото.

p.s. Zабравих да кажа ,че това не е карб на ДРЗ но предполагам и при теб би трябвало да има нещо подобно.
      Последно редактирано от kalin3000; 05-11-13, 14:29.

Коментар

Добра насока .Благодаря ти.
        Карбуратура ми е Кейхин ФЦР

Коментар

Разглобих карбуратора днес.Жигльори запушени нямаше.
          Имаше боклуци на цедката която е над иглата на входящият бензин,беше около 25процента запушване,но бензин си минаваше (надявам се проблемът да е бил там).Почистих всичко и го продухах.
          Смених свеща с нова.
          Сглобих го и след 30 ритания нямаше и помен от палене.
          Ама ,като му пуснах бензина от 1 манивела.
          Нямаше време да го дозглобя и да го подкарам ама утре ще е тестът.

Коментар

Така няма да разбереш точно къде е бил проблемът . След всяко действие - проба . Сменяш свеща - проба , вадиш си изводи . Сменяш горивото с истинско - проба , извод . Почистваш карбуратора - проба , извод . Казва се метод на пукане на сапунените мехурчета - едно по едно . Вече си свалил седалката , провери си буксите на комутатора .

Коментар

Така е.Но времето ми беше ограничено и трябваше с едно отваряне да стане всичко което бях планувал.
              Днес ще го изкарам да го видя но ход как е.
              Между другото забелязах че за около минута работа кривката стана червена.Принципно знам че е на бедна смес но има и много мнения че е нормално .Та се чудя дали да не я убогатя малко .

Коментар

Според мен кривката е нормално да се зачервявая не мисля, че сместа е бедна.
                0888 074 049

Коментар

Тц-тц опитът ми за движение се провали .Абсолютно същата история.Пали, работи, на ниски до средни върви леко след това бум-бум и спира.Изчаквам да речем 10 секунди пали и пак така .Ако го ритна веднага след като е изгаснал не пали.
                  Последното изречение ме кара да продължавам да мисля за бензинов проблем.Сега пак разглобих карба и много внимателно го почистих за да мога изцяло да го елиминирам.
                  В предните постове съм забравил да спомена как се появи проблема .
                  На една задънена пътека го завъртях наклонен настрани на 180 градуса и от там се започна.
                  Някой ако знае какво трябва да и нивото на подплавъка моля да драсне 2 реда.

Коментар

За жалост и вторият опит беше без резултат.Около 2 км се движеше без забележки и от там като се почна-старата песен на нов глас.
                    С това ми се изчерпват знанията и от тук нататък само мога да влоша нещата затова утре заминава на майстор.
                    Ще пиша за резултата.

Коментар

Написах ти няколко неща да пробваш - резултати ?

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                        Написах ти няколко неща да пробваш - резултати ?

Всичко което си написал е пробвано +още каквото съм се сетил като маншон на карба ,има едно скрито копче и всичко друго което е видимо и разбираемо за мен , но не стана.

Коментар

До къде я докара? Проверявал ли си какъв е дебита на бензина ,който пристига в карбуратора на сглобен такъв,като развиеш само пробката на чашката (ако има пробка) Защото ако нивото в карба е прекалено ниско за да се компенсира да речем не добре затваряща игла ,е възможно да изразходва бензина в чашката по-бързо отколкото може да дойде през "натегнатата" игла ...което и се случва според мен.

Коментар

Докарах я до майстор както писах по горе.нивото съм го проверил даже по горе питах как защото и аз само така си обяснявах нещата.
                            Обаче преди малко говорех с майстора и до този момент беше установил "пренатегнати клапани",особено един но не разбрах какъв всмукателен или изпускателен.
                            Донякъде виждам логика ,защото така си обяснявам че що годе студен вървеше по около 2 км и като загрее хубаво клапаните се натягат още и започва с номерата.Обаче продължавам да се чудя защо на място се форсира без да пита топъл ли е студен ли е.
                            Та идеята засега е да оправи клапаните и тогава да видим ще излезе ли още нещо. Надявам се Не.

Коментар

Взех го преди малко ,покарах го около 3-4км и нямаше проблем.
                              Това само след реглаж на клапани.
                              В интерес на истината момчето което го правеше каза че не може да е на 100 процента сигурно че е само от това но така или иначе клапаните бяха за правене.
                              Утре ако ме приберат мак от майна си Райна с репатрак значи не е станал.
                              Още веднъж благодаря на всички включили се в темата и опитали се да помогнат,пък дано да ми е било за последно

Коментар

• От: До: Suzuki DRZ400

Първоначално публикуван от iancho75 Преглед на мнение
                                Похвалих я моторетката ама нещо май няма да се разберем с нея 3 излизания 2 репатрака .Първото оставяне беше заради спукана гума ,айде простих и ама вчера ме изостави на 100 км от къщи.
                                Та по същество:
                                мотора пали,на място се форсира се на максимум но тръгне ли минава 20м изгърмява 2-3 пъти яко и изгасва .
                                изчаквам да речем около минута пали от раз и пак така.
                                Предположенията до момента са "бензинови" а не токаджийски.Предполагам запушен карбуратор някъде.За всеки случай му поръчах нова свещ ,да пробвам с нея преди да сваля карбуратора.
                                Ако някой може да даде и друга идея или да се е сблъсквал с проблема ще му бъда благодарен.

п.п. до карбуратора тече бензин като из ведро а на смукач не работи (дави веднага)
                                Следващия път , като искаш да ти се помогне , бъди по-точен , защото 20м. в последствие станаха два километра.
                                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X