Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Този проблем се проявява когато електрода на свещта се зацапа с масло. С каква свещ караш сега, тази която я дават по каталог ли? Нова ли е? BR8EG е рейсингова и електрода и е малко по-тънък. Ако наистина го караш в ниски може да пробваш с някаква друга BR8, но обикновения вариант който е с по-дебелия електрод, мисля че BR8ES беше такава.
    последната буква, на едната G а на другата S значи точно това. G e Fine wire nickel alloy center electrode, a S - standart 2.5 mm center electrode
    Последно редактирано от Краси; 11-11-10, 09:58.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Благодарско Краси!И тук,във форума,и по телефона беше достатъчно изчерпателен.Както ми сподели,ще пробвам за по-студеното време и BR 7 S.То и без това скоро ще застудее.
      Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

пробвал съм всичките модели на нгк..най евтина и здрава си остава ег типа но с най добро качество и износоустойчивост е евх серията и разликата в отговора на гаста спрямо ег е осезаема...
        зимата си слагайте 1-2 степени по топли свещи ..което при нгк означава че ако ви дават мотора с 9 ка -слагате 8 ца или 7 ца..аз по принцип и лятото карам с 1 степен по топли

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
          пробвал съм всичките модели на нгк..най евтина и здрава си остава ег типа но с най добро качество и износоустойчивост е евх серията и разликата в отговора на гаста спрямо ег е осезаема...
          зимата си слагайте 1-2 степени по топли свещи ..което при нгк означава че ако ви дават мотора с 9 ка -слагате 8 ца или 7 ца..аз по принцип и лятото карам с 1 степен по топли
          Тцц...тцц....колко просто нещо били цвайките...

Митак, сори за спама, ама не се сдържах.
          Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
          KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
            Митак BR8EG хич не е проста свещ, това си е рейсингов модел , червено белите кутийки, и 1 година си държи спокойно дори при сериозно каране. Простите и евтините са ES моделите, със дебелите електроди.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Нещо не мога да схвана аз тези свещи, някой да ми разясни ако може:

- стандартната BR8EG е ясна, дават я за основна по каталозите, струва 14лв, дотук добре. Но, за по-хубавата навсякъде дават BR8EIX която е с иридиев електрод /около 28лв/, а не както вие посочвате BR8EVX с платиновия електрод /пак около 28лв/. А сега питане.

- EIX серията е за двигатели работещи на втечнен газ, точно поради иридивият електрод. А EVX серията е за бензинови двигатели? Е защо тогава по каталозите дават за "нашата" свещ от EIX серията?
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Ако караш спънато и бавно ендуро където мотора не се чисти по-добре недей слага иридиева, защото електрода е много тъничък и лесно се зацапва с малко и оттам не работи добре. Ако е за бързо каране и крос няма проблем.

Коментар

тез иридиевите направо ги забравете..
                  евх е истинската свещт..платинена е по стар модел от иридиевите но е много по добра..иридиевите бях взел цяла кутия и избиваха по на 1 резервоар бензин..с платитените съм карал и по 2 години с една и съща
                  ег я дават рейсинг но като я сравниш с евх и по цена и по изглед на електрода и по поведение на мотора ..и ти става ясно..хаха..както искате всъщтност просто ви споделям моите наблюдения!!
                  принципно ктм препоръчват евх за моделите до 125 и ег за по големите кубици..което би трябвало да ви говори нещо..на малките кубици свещите работят в много по сериозни условия../обороти температура и прочее/

освен това като съм ги замервал след определени периоди и часове работа ег то се износват по бързо а евх почти никак

Коментар

Ехе те на мен по каталог ми дават BR7ES, да взема да пробвам като доиде зимата една BR6ES или BR6EVX.

Не знам от кога е каран моя мотор с тая свещ, но аз поне го карам вече няколко месеца и за 2000км няма грижи от към свещ.Ама все съм си мислел да му купя някоя по "рейсинг".

По ме интересува сякаш променя ли се разхода и в каква посока когато сложим иридиева свещ примерно?Също така и с тея резонатори ФМФ има ли промяна в разхода, понеже чувам противоречиви мнения?И без това разхода на моя не е от малките.Поне имаме две-три 300 ехс-та из Варна който ме бият по разход.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Преди седмица реших и смених свеща с BR8EG,такава беше и старата.Каква беше изненадата ми след преход около70 км,ами новата беше до там.Сложих старата,запалих и тръгнах.Естествено си взех нова BR8EG и старата ми остана за резерва.Скоро смятам да я сменя с BR 7 .....,но дайте съвет какви да са означенията след цифрата.Благодаря ви!
                      П.П.Краси,четох ти мнението относно свещите,но имаш голям опит с този модел и те моля за съвет относно буквите след цифрата.Поздрави!
                      Последно редактирано от offar; 17-11-10, 09:04. Причина: Допълнение

Коментар

BR8ES , EG EVX
                        B=14mm
                        R=Resistor type
                        8=топлинно число, по-малка цифра е по-топла свещ, по-голяма е по-студена
                        ES=standart 3/4" center electrode
                        G=Fine wire nickel alloy center electrode
                        VX=High performanca platinium

Последно редактирано от Краси; 17-11-10, 10:13.

Коментар

Страхотен отговор!Благодаря за ограмотяването,Краси.

Коментар

А при нас днес цял ден ръми, а и изобщо по баирите вече се е разкаляло достатъчно и на такъв слаб карач като мен почва да ми зорнее нещо. По бавните и усукани места, особенно като се и поизморя и почва да гасне мотора, че не дозирам правилно съединителя. Ето този баир с газ от едната страна се взима без проблем, но от тази има доста камъни и трябва да се кара по-бавно, внимателно и колкото и да се опитвах все до горе не стигам

Сега съм с комбинация венци 14 - 46 и все ми се струва, че е по-подходящо това за кросендуро каране. Та днес ми дойде това:

и се чудя с коя комбинация да почна, при наличие на 12, 13, 14 предни и 46, 47, 50 задни
                            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

13-50 И за баири и по засукани патеки ще имаш малко по добри средни и ниски на Рм-ма 250-тка са 13/53 и се държи много добре на по засукано а и за черни пътища пак си става освен ако не като за wrc

Коментар

Първоначално публикуван от ulkataa Преглед на мнение
                                13-50 И за баири и по засукани патеки ще имаш малко по добри средни и ниски на Рм-ма 250-тка са 13/53 и се държи много добре на по засукано а и за черни пътища пак си става освен ако не като за wrc
                                Ти траял ли караш та си го спънал толкова,я си сложи нормалните венци 14/48 да видиш колко повече ще върви.
                                0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X