Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново 400 - 450cc. ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ново 400 - 450cc. ендуро

ами крайно време е вносителите на мотоциклети в БГ да вземат мерки и да може всеки желаещ да си прави тест райд
    тогава мисля много въпроси и колебания ще отпаднат

ДАЙ БОЖЕ !!!
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
      -Политиката да правят моторите си и с опция да са легални и по пътищата също е много печеливша..защото на мен а и не само например ужасно ми е умръзнало да се крия като мишка ..като видя патрулка и полицаи..е сега на похода до морето..поне 3-4 пъти ни спираха и ни проверяваха документите..и то тва в най запустялия и ненаселен район на България..тази тенденция ще се увеличава и не мисля че е логично човек да даде 12-15 бона за мотор с който може само да се крие из горите и да се надява да не го спре някоя кука ..при положение че страната ни дава прекрасни условия за ендуро и така или иначе си караме на всякъде

Law enforcement might take a second look at
      you if you're on a 2007 KTM 450 EXC, but you'll
      ride away happy because you're perfectly legal.
      Just ask KTM's Mark Hyde.

Ето какво казват Хамериканците в подкрепа на Харманлииците

Коментар

Тук верно се развихриха спекулации, чувствам се длъжен да се намеся пак :

- 450 двигателите и на ктм-ите и на японците са правени на базата на кросовият екивалент. При ктм пък змията си хапе опашката, понеже кросовите им четиритактови бяха направени на базата на ендуро такива.

- 2008 КТМ ендурото е на базата на 2007 SX450F кросов. Не само двигателите, но и целият мотор. Докато за 2007 ендурата бяха разлчни от 2007 кросов. Като правило - ендуроваците на КТМ са кросаци от предишни сезони, с промени.

- Никой от изброените модели никога няма да е сравним по здравина със старото поколение камили.

- Новите КТМ-и имат здрави двигатели. Без майтап. НО, и това е валидно при всички марки, определението за ЗДРАВ двигател в тази категория машини е "Двигател който не се чупи в интервала между две поддръжки. Не са здрави в смисъла "ами с поддръжка и без поддръжка все е камила"

- Производителят решава каква и колко често да препоръча да е поддръжката (тоест не само той, вносителят и той може да прави волни интерпретации). Ако едните ти казват да правиш поддръжка и прегледи на 20 часа, а другите на 40, кой двигател е по-здрав ? Аз примерно винаги съм мислел че един Сивик е по-здрав от един Мерцедес, понеже Мерцедеса се купува от богати хора които имат пари (и им прави кеф) да го поддържат във фирмен сервиз, докато Сивика ще забрави какво е фирмен сервиз на втората година.

Идеята ми е - докато си го поддържаш по план, с оригинални части - всеки модерен двигател ще е здрав. Излезеш ли от плана - хазарта почва.

С две думи - не разчитай КТМ-а да е по-здрав и по-пригоден за път от другите. Но не очаквай и да е по-слаб. Мен ако питаш - нека решаващо ти е това колко лесно може се регистрира машината. Както пишеше по-горе - не може да дадеш хиляди и да трепериш да не те спрат. Но не забравяй че вече и японските могат да се минат на технотест.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Тук верно се развихриха спекулации, чувствам се длъжен да се намеся пак :

- 450 двигателите и на ктм-ите и на японците са правени на базата на кросовият екивалент. При ктм пък змията си хапе опашката, понеже кросовите им четиритактови бяха направени на базата на ендуро такива.

- 2008 КТМ ендурото е на базата на 2007 SX450F кросов. Не само двигателите, но и целият мотор. Докато за 2007 ендурата бяха разлчни от 2007 кросов. Като правило - ендуроваците на КТМ са кросаци от предишни сезони, с промени.

- Никой от изброените модели никога няма да е сравним по здравина със старото поколение камили.

- Новите КТМ-и имат здрави двигатели. Без майтап. НО, и това е валидно при всички марки, определението за ЗДРАВ двигател в тази категория машини е "Двигател който не се чупи в интервала между две поддръжки. Не са здрави в смисъла "ами с поддръжка и без поддръжка все е камила"

- Производителят решава каква и колко често да препоръча да е поддръжката (тоест не само той, вносителят и той може да прави волни интерпретации). Ако едните ти казват да правиш поддръжка и прегледи на 20 часа, а другите на 40, кой двигател е по-здрав ? Аз примерно винаги съм мислел че един Сивик е по-здрав от един Мерцедес, понеже Мерцедеса се купува от богати хора които имат пари (и им прави кеф) да го поддържат във фирмен сервиз, докато Сивика ще забрави какво е фирмен сервиз на втората година.

Идеята ми е - докато си го поддържаш по план, с оригинални части - всеки модерен двигател ще е здрав. Излезеш ли от плана - хазарта почва.

С две думи - не разчитай КТМ-а да е по-здрав и по-пригоден за път от другите. Но не очаквай и да е по-слаб. Мен ако питаш - нека решаващо ти е това колко лесно може се регистрира машината. Както пишеше по-горе - не може да дадеш хиляди и да трепериш да не те спрат. Но не забравяй че вече и японските могат да се минат на технотест.
          Гоблине , бъркаш нещо.Специално двигателите на 2007 SX450F и ендурото 2008 нямат нищо общо.Единият е двувалка , другия -с един разпределителен вал , друга глава , бутало , колянов вал , абе въобще всичко.
          Еи ти ги двата разпределителни вала на 2007 SX450F :
          Прикачени файлове
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

А ето и на ендурото
            Прикачени файлове

Коментар

Прав си, може би просто говорим за различни мотори. Аз говоря за XC-F. А май в случая обект на коментар е XC-W който е едновалка. Много буквички станаха в тия модели
              Че и май между Щатите и Европа наименованията са различни.
              Идеята ми беше че това си остават полусъстезателни двигатели, и че всичко е до поддръжка, която си има цена. Цялата ми тирада беше с цел да не си помислиш че просто все едно си купуваш нов мотор със здравината на KLR-a който си имал (ако приемем че можеше и него да си купиш нов).
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да ти кажа , това че всичко вече е по-кекево е всеобща тенденция , не е само при моторите.Кво да се прави , така го налага пазара.В белите страни взимат ново , карат 2-3 години и сменят.Ама в булгаристан тва никак не ни устройва.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                  В белите страни взимат ново , карат 2-3 години и сменят.Ама в булгаристан тва никак не ни устройва.
                  После ние отиваме и си го купуваме и си мислим че караме "нов" мотор
                  MG RACING

Коментар

Law enforcement might take a second look at
                    you if you're on a 2007 KTM 450 EXC, but you'll
                    ride away happy because you're perfectly legal.
                    Just ask KTM's Mark Hyde.

йееееее

-гоблин хс-w модела всъщтност е еквивалента на европейските ехс само дето няма фар и мигачи
                    хс..са нещо средно между sx и ехс..като по ендуро ориентирано е само окачването ..доколкото зная ..може би и някое и друго предавателно число

Коментар

За КДХ си прав.Никога не съм твърдял че са лоши,успехите са им пезспорни.Просто казвах,че след пускането и развиването на най-голямата(обширна)тема във форума,станаха още по в........в БГ.Не съм ли прав?
                      Последно редактирано от mitkov; 14-09-07, 09:51.

Коментар

За КДХ си прав.Никога не съм твърдял че са лоши,успехите са им пезспорни.Просто казвах,че след пускането и развиването на най-голямата(обширна)тема във форума,станаха още по в........в БГ.Не съм ли прав?

ПРАВ СИ
                        ..другото ти го написах на лични

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                          ПРАВ СИ
                          ..другото ти го написах на лични
                          Ами митак не е много прав, щото в БГ не е валяло KDX-и, така че....., пък е не знам да си станал дистрибутор все още
                          Иво Георгиев
                          Gworkshop

Коментар

..да и това е така..такъв кдх като от едноименната тема..ами 2 или най много 3 са в България ..а въобще R вариантите са много много рядки..няколко са в цялата страна..всичко друго е шосейният вариант..който само на външен вид прилича на другия ..

темата..зацикли и без това..така че и малко офтопик ..няма да и навреди

Коментар

Малко по темата , в Миркат(вносителя на Сузуки) DRZ-450(или RMZ450E)не си спомням , е на най-добра цена(около 14000лв.)Лошото е че ги нямат на склад и оня в магазина не можа да ми каже дали въобще могат да го доставят.Иначе имат SUZUKI RM 450 Z (2005-06) , 13100лв. , ама крос не ми трябва лично на мене.
                              Последно редактирано от kiki.t; 15-09-07, 12:00.

Коментар

..между другото кикит..мисля че един дрз400..много би ти допаднал..и е "железен" мотор ..виж тая цена..ми се вижда...доста дебеличка като за този модел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X