Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново 400 - 450cc. ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ново 400 - 450cc. ендуро

Ъъъъ, мерси за доверието, но за Бета не ме търсете, а за КТМ не съм конкурентноспособен - аз съм жълт с дръпнати очички

За Бета Еди си е абсолютно сто процента официален дистрибутор, което опровергава в случая мнението ми че и официалните няма да имат части на склад
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
      Не се влияй от мнението на другите, а ги пробвай сам
      Често един модел е по-лош за специалистите и по-добър за теб самия. Зависи от много неща !
      Въпреки моето мнение за Хонда CRF 450, в световното по ендуро Мика Ахола си ги бие в клас Е2 с Хонда, макар и на НМ.
      Тук общоприето правило няма !
      -----------
      За резервните части - Гоблин е много прав. Наскоро поръчвахме неща от големи представителства в Австрия. Дори и там трябваше да чакаме
      Жоро аз нямам представа за този ендуро шампионат дали има екстриими като в нашият /дървета, камъни, гуми и т.н./ но ако има то този Ахола трябва да е много добър нищо, че е с НМ. Даже и италианците не са подобрили работата на двигателя в ниските обороти и иска яко газ а това е много силен двигател и трудно се удържа. Казвам всичко това от опит а и вярвам си разговарял с повечето в нашия шампионат който карат CRF450 макар там май незнам да има на НМ.

Относно въпроса за резервните части на японските марки и на КТМ:
      -Японски части цена+мито+ддс+50% по скъпа доставка
      -КТМ части цена+ддс+доставка
      -КТМ имат магазин и в София и в Пазарджик макар сега с куриерските услуги това да няма много голямо значение.
      Но пак опираме до личен избор, ако даден човек няма проблем с цената на чисто нов мотор то избора наистина е труден.
      Само да вметна за това лято КТМ е продавало по 16000 бройки на месец в щатите. Официална статистика не слухове.

И накрая да добавя КТМ продават моторите си READY TO RACE, тоест с такова окомплектоване каквото за другите мотори ще струва допълнително поне $1500 отгоре.

Кики Успех с дилемата нека на повече хора от форума да им се налага да имат такъв проблем какъв новичък мотор да си купят. Успех още веднъж и да пишеш.

Аз лично се спирам на КТМ за което голяма вина има МИТКОВ и второ окомплектоването плюс много мекия и плавен двигател за лаици като мен.

Коментар

искам само да добавя още нещо по темата..
        имайте предвид че и теста който пуснахме от дирт райдър във форума е за модели 07

за 08 -а КТМ са подготвили съвсем нов ендуро модел..който почти няма нищо общо със стария
        -двигателя вече е съвсем различен от кросовия-дори като ход и диаметър а и главата е коренно различна
        -освен това геометрията на рамата е доста променена
        -що се отнася до издръжливостта на двигателя твърди се че е много подобрена и че са навъртани по над 120 моточаса без абсолютно никаква необходимост от регулиране на клапани и други такива
        -доколкото разбрах..вече и самият двигател е направен както бе този на хонда до сега-с разделно мазане на двигателя и отделно на скоростите и съединителя..което хонда първи приложиха и още преди години прогнозирах във форума че рано или късно ще се приеме и от другите производители
        -дори ктм отиват още по напред и доколкото разбирам..има дори отделна маслена помпа за маслото в скоростите ..повече подробности ще научим скоро ..но все пак мисля че ктм тоя път отхвърчат яко напред с новия модел..особенно като се има предвид че е и правен специално за ендуро а не е просто променен кросов вариант ..

сега ще ме обвините в пристрастие..но уверявам ви не е така-просто наистина ктм ..що се отнася до ендуро мотори..си ..разбират от работата а и се стараят в този сектор ...повечко от другите

..ако говорехме ..за кросови мотори..нещата може би щяха да стоят по друг начин ..но в случая става въпрос именно за -ЕНДУРО

ПП.. що се отнася до доставката на части..не мога да не кажа че..КТМ откровенно са много напред в БГ с това-предлагат услуга -доставка с DHL при която ..може да е скъпо но частта може да дойде и в срок от между 24 и 3 дни .. тоест до 3-4 дни макс да е при теб /в града ти/ всичко което ти трябва

..а що се отнася до наличие и доставка на т.нар-специални части..там просто не може да става дума за коментар...има за всички модели по много..в каталога им -"хард партс" ..до сега няколко неща съм си поръчал такива..и тр да ви кажа че и цени и доставка и качоство ...са 6
        -при тях доставките обаче са малко по бавни по мое наблюдение -защото понякога ги нямат и в завода а всъщтност си ги поръчват от различни поддоставчици..но пак не е голям срока
        Последно редактирано от mitkov; 07-09-07, 12:25.

Коментар

Крайно време беше ендурото да си е различен модел от кроса , и това да се прави още при разработката.А не само козметични разлики.Евала на КТМ , тая фирма яко дърпа напред.
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Според мен си вземи само Японско, защото най-лесно се намират части за тях. И по-точно Ямаха или Хонда.

Ако искаш ми дай телефон за да ти дам цена за няколко ендура на доста добра цена или ми звънни на 0887337654.

Поздрави,

Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
              Според мен си вземи само Японско, защото най-лесно се намират части за тях. И по-точно Ямаха или Хонда.

Ако искаш ми дай телефон за да ти дам цена за няколко ендура на доста добра цена или ми звънни на 0887337654.

Поздрави,

Стефан
              Не знам какво да ти кажа , вчера ходих до магазина на КТМ в София , поразгледах новото ендуро 450-2008г.Има доста промени , най-съществената е в двигателя , минали са на един разпределителен вал като хондите.Също , разделно мазане и много по-дълги сервизни интервали.Но най -важното , частите пристигат до 4 дни.Без значение каква част.И цените им са много добри(на частите) , доста по-евтини от японските.Гаранция , сервиз и тн.
              Цената на самото ендуро не е от най-ниските , 17 и нещо хиляди.Обаче пък гледам че в Европа струват около 8500 Евр. , така че явно толкова си струват
              Но в интерес на истината , мотора е много добър.

Коментар

С изваденият от КТМ модел 2008 май и тази тема се изчерпа, поне за 2008г. Останалото ще е екзотика като RXVто на Априлия!
                2009 вероятно пак ще е актуална.

Коментар

Цената на самото ендуро не е от най-ниските , 17 и нещо хиляди.Обаче пък гледам че в Европа струват около 8500 Евр. , така че явно толкова си струват
                  ..модела за 07 ма в момента още го има тук там по магазините и може да се намери на МНОГО добра цена
                  ..чинела точно с такъв го уредихме/..аз имам -съвсем незначителен принос... /
                  ..не знам дали не беше последният обаче

Коментар

Цената за този КТМ 2008 е реална. Но помисли малко:

KTM 450 2008 - 17000 лв. или
                    Yamaha WR450F 2007 - 14500 лв. или
                    Honda CRF450X 2006 - 13200 лв.

Незнам за теб но 2500-3000 лв. поне за мен са доста пари, с които ще изкараш сезона и ще караш с нови гуми, качествени масла, бих казал нов екип и т.н.

Вярно всеки си преценява според това, което го впечатли и иска да подкара. Няма лошо

И друго без да упреквам КТМ България, но чесно не вярвам резервна част да дойде до България за 4 дена. И ще ти кажа защо. Защото имат един ден обработка, един ден пращане и минимум 5-7 дена доставка. Да за 4 дена ще дойде, но... над 100 Евро е доставката с ТНТ или DHL. Така, че чакането на частта става около 7-10 дена, което според мен е напълно приемливо за България и за голяма част от Европа ако изключим Германия, Англия, Белгия и Холандия.

И все пак за мен най-доброто си остава Японското независимо дали е DR-Z250 или WR450F.

Поздрави,

Стефан

Коментар

ааа извиняваите за отклоняването от темата НО търсех и ако може някои да ми каже каде се намира МАГАЗИНА на КТМ в СОФИЯ!!!
                      [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Здрасти,аз съм нов участник във форума,но карам мотор от няколко години.Според мен най-добре си вземи Ямаха ВР450.Аз си купих преди 1 месец и сам много доволен от нея.
                        Приятно избиране

Коментар

Абе на мене новия KLX 450 R най ми беше на сърцето , обаче без офицялен вносител , сервиз и тн......... Неща да се бора сам с него после като прасе с тиква.
                          Умувам още , но май полека лека нещата накланят към КТМ-а.

Коментар

и защо сам да се бориш...
                            гоблин доставя -оригинални части за кава..за ...около....2 седмици
                            ..а и ..да не мислиш че кой знае какво ще му развалиш на тоз нов мотор..най вероятно 2 години поне ще го караш без никакъв проблем

-това да ти е насърце..е много важно

Коментар

А майстори къде да търся после бе Митков , а гаранция на мотора като нов??Всеки се пише майстор , на що мизерий съм се нагледал от такива.И в крайна сметка сам си правя моторите.
                              Искам офицялен сервиз към вносителя.Поврежда се нещо , отивам , виждат каква е повредата , поръчват си частите , монтират ги и най-важното-дават гаранция.Ако това което са го правили не е както трябва си го отремонтирват пак за тяхна сметка.Така е в белите страни , така ще е и тука , ние няма да откриеме топлата вода.Имам си по-важна работа от това да чопля по мотори и да поръчвам части.

Коментар

kiki.t имаш право! Реално погледната такъв сервиз в България няма и чесно да ти кажа не вижам кога ще има.

Но пък има наистина майстори, които си разбират от работата и макар и да не могат писмено да ти дадат гаранция ще ти дадат мъжка приказката. Разбира се доставката на части ще стане малко по бавно, но според мен това е най-безболезният начин на този етап в България.

Но пак казвам ти си решил да даваш 13000+ лв. за чисто нов мотоциклет имаш право да искаш абсолютно всичко свързано с марката мотоциклет, който си решил

Надявам се, че като закупиш даденият мотоциклет ще ни информираш за избора си и т.н.

Поздрави,

Стефан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X