Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново 400 - 450cc. ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ново 400 - 450cc. ендуро

Така или иначе реших да взимам чисто ново ендуро от магазина.
    400-450 кубика.Избора се свежда до 4-те японски марки +КТМ.
    Според вас , коя е най-изгодната покупка от посочените в момента.Имам в предвид и като цена и като сервизна поддръжка
    след това.(качествата на различните марки не ги обсъждаме)
    На мене , а и от тестовете които гледам най ми харесва новия КЛХ-450 R , обаче вноса и сервиза на Кавазаки у нас са тегави.
    Моля да споделите вашите виждания.
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

До: Ново 400 - 450cc. ендуро

-лично моят отговор е -ктм-400 или 450 ехс

-кавазакито..не е лош избор също

-друг добър вариант е бетата-на цена-доста по ниска от ктм а..на практика взимаш нещо което е почти същото..в някои отношения може би и по добро.. и в някои по дребни-малко по зле...но ....ти трябва да прецениш

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
      -лично моят отговор е -ктм-400 или 450 ехс

-кавазакито..не е лош избор също

-друг добър вариант е бетата-на цена-доста по ниска от ктм а..на практика взимаш нещо което е почти същото..в някои отношения може би и по добро.. и в някои по дребни-малко по зле...но ....ти трябва да прецениш
      За бетата забравих , обаче при минимална разлика в цената по-добре оригинала-КТМ.
      А за кавазаки , така и не мога да разбера , имат ли офицялен вносител , сервиз и гаранция??
      Абе много сме зле още откъм моторите , нищо общо с белите страни.

Коментар

Е за Кавазаки нали представител е Еди Мото Център. То там е и на Бета, така че бързо ще решиш на место. Също можеш да питаш и Гоблин от форума за Кавазакито
        Иво Георгиев
        Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg Преглед на мнение
          Е за Кавазаки нали представител е Еди Мото Център. То там е и на Бета, така че бързо ще решиш на место. Също можеш да питаш и Гоблин от форума за Кавазакито
          Тва за еди мотоцентър ме съмнява малко.То всеки може да се пише вносител.Освен това , спомням си как един път отидох до там да си купувам втора ръка XR-250 и отношението им беше ....
          Може би щото не бях с G-класа и ланци на врата.И това не е само мое мнение.Та от там ни кава , ни бета ще си купя.Тая работа така не става. Но ще мине време и всичко ще си дойде по местата, надявам се.
          Последно редактирано от kiki.t; 05-09-07, 14:20.

Коментар

Абе прав си да ти кажа, ама май няма от къде другаде да си го вземеш нов мотора, освен от вън
            Иво Георгиев
            Gworkshop

Коментар

Моята препоръка отива за Ямаха ВР450 07" модел,със стартер е,алуминиева рамка и много други.
              Ето статиика от Мотороспорт на колегата Goblin

http://www.motosport-bg.com/forum/portal.php?article=7
              MG RACING

Коментар

Иначе миналата седмица ходих за първи път в Едимотоцентър, така да поразгледам! Имаха в наличност последния модел на Кавазаки КЛХ450 (казаха че е 2008г.) Определено хваща око! За цената казаха около 15000 лв. Доволен съм и от вниманието, което ми отделиха (а аз определено питам много), пък нямам вид на човек с ланци и Г - класи , даже се изтърсих там с мотора и пълно бойно снаряжение!
                Ако имах възможност да си купя чисто нов мотор, първото което ще гледам е сервизната база, щото ми писна да откривам сам Америка!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

КТМ 400 ЕХС е много мек като двигател. 450 ЕХС е по-добрият избор
                  Мотоциклет, на който можеш да разчиташ да те извади от сложна ситуация и в ниски обороти на двигателя !!!

Я недейте така отчайва колегата с тия сервизи !
                  За всички нови модели вече може да се намери всичко !

За 450 куб. аз препоръчвам Ямаха или КТМ.
                  КТМ-ът има все още според мен кусури, макар че за ендуро се държи страхотно, като махнем шибания Withe Power, а Ямахата е с "железен" двигател, но все още и куца спортния характер според специалистите.

Нарочно не коментирам Хонда, тъй като аз карам такъв и не е редно да го правя !
                  Въпреки всичко имам резерви към окачването и яката мощност от ниски на CRF 450 X

Приятен избор !
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=17841

Кики, в цитираната статия е писано доста по твоя проблем с избора.
                    А ако Гоблин я преведе, цена няма да има. Ще го черпиме с нещо освежаващо
                    За резервни части на КТМ можеш да разчиташ на вносителите от Пазарджик, даже смея да твърдя, че цените им са доста конкурентни, дори в сравнение с тези на щатския пазар.
                    DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                      КТМ 400 ЕХС е много мек като двигател. 450 ЕХС е по-добрият избор
                      Мотоциклет, на който можеш да разчиташ да те извади от сложна ситуация и в ниски обороти на двигателя !!!

Я недейте така отчайва колегата с тия сервизи !
                      За всички нови модели вече може да се намери всичко !

За 450 куб. аз препоръчвам Ямаха или КТМ.
                      КТМ-ът има все още според мен кусури, макар че за ендуро се държи страхотно, като махнем шибания Withe Power, а Ямахата е с "железен" двигател, но все още и куца спортния характер според специалистите.

Нарочно не коментирам Хонда, тъй като аз карам такъв и не е редно да го правя !
                      Въпреки всичко имам резерви към окачването и яката мощност от ниски на CRF 450 X

Приятен избор !
                      Да ти кажа колега , сервизната и складова осигуреност са много важни неща.Не за най-малката неизправност да се видиш в чудо и да правиш тегави поръчки , особено ако е в сезона за каране е много неприятно.Ето сега например за моя КLX ми потрябваха пулове за клапаните , егати ходенето по мъките , накрая ги преправях от друго.Ако имаше читав сервиз на Кава , дали щеше да е така?
                      Ямахата (да ме извинят собствениците) не ми е нещо по вкуса , остават другите.
                      http://www.dirtrider.com/tests/offro...son/index.html
                      Според този тест кавазакито е най-добро(КТМ-а го бие тука само щото е стрийт легал , това мене не ме интересува) , ама без читав вносител и сервиз как да си го купя ??

Коментар

Колега, и да имаше - точно така щеше да е - пуловете ти бяха извън работните размери които се предлагат от Кавазаки въобще - нямаше да можеш да ги купиш от тях

Не споря че едно е да поръчваш на тъгъдък части от Япония или Щатите, друго е от Австрия. И в двата случая е цифра, но във втория има шанс да дойдат малко по-бързо. Но точно тук е проблема - поръчка на тъгъдък винаги е пари...

Не си мисли че ако имаше фирмен сервиз на Кавазаки щяха да имат части на склад. Частта която ти трябва никога я няма. Има консумативи. В Щатите има фирмени сервизи под път и над път, не си мисли че при влизане в тях моторът ти ще седи по-малко от 10 дена. Една поръчка на част от дилъра за твоя мотор (понеже няма да я има така или иначе) е 5 работни дни, ако караш по нормалните ценоразписи. Ако пък е мотор над 10 години - приятно чакане, ако въобще може да се намери.

Моето скромно мнение е че такъв вид мотор (нов) се гледа първото лято какво му е, ако нищо не даде фира - гледа се поддръжката по сервизна книга, и после зимата се обслужва на спокойствие. Лятото е за каране, не за чакане на части. Ако пази Боже се пребиеш и опреш до части - при всички положения, и във всички държави, половината ти лято е заминало.

Не е проблем да се докара част за японски мотор за една календарна седмица - поръчка в понеделник, пристигане в София в петък. В 80% от случаите сроковете могат да се спазят. Проблемът е че това автоматично добавя минимум 200лв към поръчката. Идеята ми е - питай КТМ-ци в Пазарджик дали имат услуга "гарантирана доставка на част за 4 работни дни" или нещо подобно, и ако да - колко струва. Ако е по-малко от тези пари - скачай с двата крака. Но недей да разчиташ някой да има точно частта която ще даде фира при теб, поради това че е официален сервиз. Уви - няма да я има, официален или не.

Да добавя - всичките ми коментари са относно оригинални части. Не консумативи и неоригинални части.

Конкретно за моделите - всички машини са толкова близки, че всичко е въпрос на личен избор. КТМ-а е по-груб, в смисъл "шут в задника". Хондата е противоположност. Кавазакито е по-близкко до КТМ-а май. Но изборът ще е твой, не на журналистите. Виж и цените, има си разлики.

Така и така се видяло че ще превеждам скоро
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не се влияй от мнението на другите, а ги пробвай сам
                          Често един модел е по-лош за специалистите и по-добър за теб самия. Зависи от много неща !
                          Въпреки моето мнение за Хонда CRF 450, в световното по ендуро Мика Ахола си ги бие в клас Е2 с Хонда, макар и на НМ.
                          Тук общоприето правило няма !
                          -----------
                          За резервните части - Гоблин е много прав. Наскоро поръчвахме неща от големи представителства в Австрия. Дори и там трябваше да чакаме
                          -------------

Коментар

Така беше и с частите за колите 92-ра година.Да се надяваме че ще се промени това.
                            Жоро , то ясно че ще пробвам и така ще избирам , не само по сухи данни и сравнения.Много си прав иначе , за един е по-важно едно , за друг друго.
                            И все пак от тия марки, коя има за момента най-читаво сервизно обслужване.Разберете ме правилно , с ремонти и обикаляне за части и търсене на майстори не ми се занимава.И накрая пак сам да си го правя мотора.Като бях 20 годишен ми правеше кеф , сега ми е досадно.Предпочитам да карам

Коментар

Виж туй не знам точно, братче !
                              Едните сигурно доставят за 15 дни 6 часа и 35 минути, а другите с 15 минути по-бавно, но ...

Ето малко сведения за фирмите, които се занимават и с подръжка и които аз знам:

Хонда - Бълтрако, Макея Моторс
                              Ямаха - Ямаха България
                              КТМ - КТМ Пазарджик
                              Кавазаки - Еди моторс
                              Бета - Еди моторс
                              Сузуки - Сузуки България

И алтернарива на всичко е Гоблин !

Не е вярно, че Еди Моторс не са точни. На нашия Митко Чукура му се наложи спешно смяна на част на Бетата. Отиде до София и се върна с новата част.
                              Дори я е имало в наличност, а мислехме, че трябва да се поръчва.
                              -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X