Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tips & Tricks

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Tips & Tricks

Отдавна не бях писал умнотии в тази тема, та чак се бях притеснил, но ето вчера ми се отдаде сгоден случай да импровизирам в гората, та рекох да го споделя с вас.
    Та, правя си аз трасета в гората, качвам дълги и продължителни спънати пътечки и съм спокоен, защото CRF 250 X знам, че никога не прегрява.
    По едно време спирам на едно място да бера цветя и слушам от мотора дълбоко, тъмно клокочене. Въх, притесних се много ! Отдавна не бях гледал нивото на водата в разширителния съд. Погледнах, нямаше грам. Теглих си едни майни, че пропускам такива подробности често и реших, че трябва спешно, след като поизстине двигателят да долея вода.
    Да, ама с какво ? Аз съм особен чешит и никога не нося в гората нито ключове, нито гуми, нито разни "камили", че да пия вода докато карам. Като стане сакатлък, импровизирам на място.
    И така, огледах аз мотора, огледах празната си микроскопична чантичка "Семото" на кръста, но напразно. Нямаше в какво да налея вода, а поточето беше в краката ми.
    Тогава именно ми хрумна гениалната идея, произхождаща от маркуча за отдушник на резервоара и голямата ми уста.

Ето, това беше решението. В този момент похвалих собствения си мързел, че не си смених маркуча с онзи модерен вентил, който австрийците ми подариха преди 2 години за рожденния ми ден.

Тук, както виждате съм залегнал ниско с маркуча в уста и пълня ли, пълня бузи. Добре, че нямаше наоколо от ония мечки от вица за ловеца и мечока.

Тичам до мотора и изпразвам поне по кило на пълнене.
    Виждате колко ми е гениално решението, тъй като на това място без да демонтираш кората с какъвто и да е друг уред няма как да налееш вода.

След второто голямо изпразване, разширителния съд вече беше пълен до нормата. Цялата процедура ми отне малко повече от 5 минути, след което имах половин час търсене на капачката, която се бе търкулила по закона на Мърфи най-далеч и на най-закътаното място.
    Все пак след пословичната вече моя търпимост с помощта на майката, CRF-a беше окомплектован и готов за нови подвизи.

Дано четивото ви помогне някога, ако изпаднете в моята ситуация, макар честно да си призная, не вярвам да има друг такъв балък като мен !
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Искрено съжалявам , че не виждам снимките!!!
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
        Искрено съжалявам , че не виждам снимките!!!
        В момента аднинистраторите работят по FTP-то и затова не се виждат снимките качена на него вижте бележката
        MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Аз съм шлайфал пулове, но на плосък магнитен шлайф. Няма никакъв проблем. Просто слагаш шлайфаната повърхност към чашката а не към вала, ако имаш съмнения в циментацията. Също така съм слагал сегменти от ЗИЛ на КЛР. Не от хубаво, но става и изкава доста време,ако се направи добре. Преди години нямаше части....
          А коляновите валове са без циментация
          За коляновите валове не съм много сигурен че си прав!Аз лично съм виждал счупен на две вал(не помня от какво беше , но май от G2) на който съвсем ясно си личеше някаква повърхностна обработка.
          Може би това по-скоро се отнася за разпределителните валова.В магазина с тях внимаваме много , защото изпуснеш ли го на земята се чупи като стъкло.
          Последно редактирано от ЕМО; 28-06-08, 12:56.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
            В момента аднинистраторите работят по FTP-то и затова не се виждат снимките качена на него вижте бележката
            Видях я и предположих , че е заради това.
            Браво на администраторите.В името на по-доброто качество съм готов да преглътна неудобсвото.

Джон Кенеди

Коментар

• Как да израста в ендурото ?!

Писна ми вече днес да съживявам теми !
              Та ако сте много закъсал с дъжината на краката или ако моторът ви се кара от жени или джуниъри, вярвайте наложително е намаляне височината на седалката !
              Ако пак са вдигнали цената на бензина с една стотинка или няма какво да продадеш от старите си екипи, пак не можеш да отидеш до Харманли, та тази операция да ти извърши професионално Димитър.
              Тогава започваш да импровизираш и рискуваш седалката на мотора, започвайки сам ...
              Какво е необходимо за целта ?

Ето, това е необходимия набор от твърде специализирани инструменти ! Ракета (ъглошлайф), очила (маска против стружки), кухненски нож, назъбен от рязане на тел макетен нож, клещи (гарги), маркер, престилка КТМ, снежно бял нов анцунг, с който оникновено ходите по изисканите кафета и разбира се ... презерватив.

Трябва и един любезен домакин като механика на клуба г-н Данаил Шарков, който още по-любезно ви маха от работилницата, като че ли ви кани да идете и да направите някоя подобна простотия.

Трябва ви също и подходящо работно място в претъпканата с КТМ-и работилница ! А какво по-добро такова от мотора на Борована, който буквално преди минути е заминал с девойка и всички знаят, че най-рано ще се върне след 6 часа к'ъфто е талант.

Е, как ме намирате ?
              Сигурно като диво прасе попаднало в стъкларски магазин, но сте много близо до истината !

Няма как, започвате смело работа, като първо с помощта на гаргите вадите всички скоби, с които е хваната кожената калъфка за пластмасата. После с рязко движение отстранявате меката част от споменатата вече пластмсова основа, установявате, че е била залепена, защото много от нея остава по основата, но мисълта, че вече лепилото е отдавна измислено ви успокоява.

Грабвате кухненския нож и режете смело ! Само преди това трябва да сте мяркали поне като мен, какво представлява интифата към която се стремите да докарате вашето творение, ако не разполагате с такава пред вас. Ако имате ръка на художник като мен и преди това не сте прекалявали с ръкоделието, ще се получи ето това "творение на изкуството" !

Няма как, трябва да вземете изхабения макетен нож и да направите фазка встрани, както е редно и в оригинал ! Разбира се, всичко това предварително е прецизно начертано на свободна ръка с фулмастера !

Колкото и да се стремите да загладите творението си, то не става и все по-често споменавате майката, докато не се намеси Шарков и не ви предостави ракетата. Започвате да шлайфате около 15-20 мин. и да се кефите на творението си все повече и повече.
              Разбира се, това време за вас навярно ще се удължи, тъй като ще ползвате собствена ракета, която трябва да се изключва да поизстива от време навреме !

Виждате каква хубава работа върши престилката КТМ ! Новият ми анцунг е сравнително добре съхранен, особено горнището.

И накрая ... ето го това забележително произведение на изкуството !
              Тук задължително палите цигара, правите раходка и оглеждате работилницата отвътре.

От огледа можете да научите много неща. Например кой е бащата на Бетата - надпис върху струг навярно творение от някой върл фен на КТМ.

Или може да разберете от какви мотори предимно Шарков си изкарва ляба (хаск.= хляб), както и от този двигател, на който лагерите бяха изтекли през пробката на маслото.

Може още много интересни неща да видите при Шарков, но времето лети и се отправяте към сервиза на Митака, където има пневматичен такер със скоби и от споменатото вече лепило. Залепвате отново седалката за пластмасовата основа, а също и засегнатите от заглаждането места и престъпвате към поставяне на калъфката.

Разбира се, когато имате на разположение два горе-долу еднакви инструмента, правилния избор се прави най-трудно. Първо начатквате 10мм скоби с пневматичния текер, защото е по-лесно и установявате, че те са прекалено дълги и излизат от другия край на пластмасата, което автоматично е предпоставка да си съсипете новия брич при каране. Вадите ги всичките. После се заинатявате, обикаляте целия град за по-къси скоби, но ви отговарят навсякъде, че за пневматичен имат само 10мм. Връщате се разочарован, затягате пружината на добрия стар "Бош", с който забивате маркери в гората и откривате, че напразно сте се инатили до преди малко.
              За прецизно изпъване на кожата на калъфката, можете предварително да я нагреете и след като изстине тя още повече ще се изпъне !
              Това разбрах след като вече си изкривих пръстите от дърпане !

Седалката е готова. След това знаете - гъбичката, верото, че е срамота така да се кара с мръсна седалка в калта !

Монтирате и ... ето го резултата ! Като истинска е нали ?! Мислех, че съм много по-некадърен.
              Освен че вече можете да стигате земята по-лесно, вдлъбнатата част на седалката спомага да се задържите по-лесно на нея при стръмно изкачване, когато сте седнали !
              Ива онзи ден тества новата-стара седалка, така че може да даде отзиви за нея и в процеса на експлоатация.
              Мисля си вече дали да не започна и панталони за фрийстайл, като онези, които Митков рекламира ...

И внимавайте да не ме хвалите много, че ако Димитър остане хептем без ляп, вие ще сте виновни !
              Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 11-11-08, 14:49.
              -------------

Коментар

Лелееее!
                Ама дунапрена с фелкс ли се заглаждал!
                Аз си играх една седмица и пак стана на бабуни.

Джон Кенеди

Коментар

• До: Как да израста в ендурото ?!

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  Ива онзи ден тества новата-стара седалка, така че може да даде отзиви за нея и в процеса на експлоатация.
                  Направо да не очакваш - Жоро да хване саморъчно да свърши нещо по мотора А то какъв талант се оказа...

Отзивите са, както може да се очаква от седалка без дунапрен е, че не е от най-удобните за каране в седнало положение. Особено след контузия, която не ти позволява да се изправиш ... с две думи - добре, че не съм мъж Та седалката е бая твърда. За да добиете представа за изключителната й твърдост - в сравнение с КТМ-ската е една идея по-мека
                  НО като изключиме посинелите задни части, всичко останало са предимства - доста синки по краката си спестих при каране по криви места, редовното търкулване, мъкнене, ритане на удавен ЦРФ, споменаване на роднини по пряка линия, и пр. Ей, много е удобо да можеш да стъпиш на земята, чак не предполагах. Малко странно ми идваше карането седнала в началото, но се свиква

Освен интервенцията на седалката направихме и други подобрения - вдигнахме кормилото с повдигачи, отпуснахме малко предницата от тройника и навихме пружината на задния амортисьор почти докрай - мотора слезе с около 4 см. и от двете страни, което не промени управлявмостта и стабилността на мотора. Отделно още 3-4 см дойдоха от седалката и сега мотора заприлича на триалка. Яд ме е, че не го снимах на фона на ЦРФ-а на Ванката за да се види огромната разлика. Сега ми е бая по-лесно. 1.57 съм, и вече стъпвам и от двете страни на мотора.

Силни благодарности на Жоро че позволи тези интервенции по мотора!
                  Последно редактирано от iva_kx; 11-11-08, 15:16.
                  DCRT®

Коментар

Направо ще се побъркам от смях.Адаш от къде измисляш тези технически термини,та направо ме разсипваш.Термини като тези по горе,както и от други теми ,като например:високо оборотна свинска мас.Тази тема съвсем спокойно може да премине към "Вицове".Така или иначе е доста по смешна,от вицовете пуснати там.
                    Благородно завиждам за проявеният майсторлък.
                    Дано тази тема не се чете,от плевенската фирма "Еко мебел",че веднага ще те привикат за тапицер

Коментар

Адаш, старозагорската е само "Мебел" и май имам повече шансове ...
                      Благодаря за признанието !
                      -------------

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение

Отзивите са, както може да се очаква от седалка без дунапрен е, че не е от най-удобните за каране в седнало положение. Особено след контузия, която не ти позволява да се изправиш ... с две думи - добре, че не съм мъж Та седалката е бая твърда. За да добиете представа за изключителната й твърдост - в сравнение с КТМ-ската е една идея по-мека

Този тунинг на седалката е супер,но най-хубавото е че нямаш...... простата..........инък доста тиквено семе трябва да ядеш с тая седалка Наистина добре че не си мъж....
                        Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение

...Освен интервенцията на седалката направихме и други подобрения - вдигнахме кормилото с повдигачи, отпуснахме малко предницата от тройника и навихме пружината на задния амортисьор почти докрай - мотора слезе с около 4 см. и от двете страни, което не промени управлявмостта и стабилността на мотора...
                          Хм, "къстъм" седалка, повдигане на кормилото, по - ниско окачване ... Ивче, усещаш ли на къде отиваш

Коментар

Малииии. Останах си без ляп. Сега трябва само месо да ям
                            Още утре се записвам на курс по електроника и ремонт на жипиеси, че децата иначе ще останат гладни
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Предполагам това го знаете, но днес аз си се отворих за себе си дано да съм полезен и на останалите които не знаят.
                              Та става на въпрос за кривките на ауспусите предполагам всеки си е горил крачолите или ботушите, гледам аз в един магазин бандажна азбестова лента за генерации и ето какво сътворих набързо предполагам скоро време ще има и ъпгрейд че нещата станаха много на бързо.
                              това е лентата

трябва да се отреже точно колкото ви трябва защото след това се мокри хубаво, а това което се намокри в повече впоследствие става неизползваемо

след това бандажиране и без тел работата няма как да стане мислех да сложа скоби ама нямах под ръка а и не ми се разкараваше затова по горе казах че ще има ъпгрейд

след това качвате кривката на мАтора и палите да може да изсъхне и стегне по бързо лентата

сега със сигурност изяждате хлеба и месото на Митака от Харманли и за панталоните
                              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Само две неща не са ми ясни - това има ли начин да стане нормално на двутактова машина и дали не се повишава доста температурата на ауспуха така? Питам защото на ТМ-а манивелата доста трака точно в резонатора и мислех точно това да направя, но като сложа едно парче точно там където манивелата контактува с резонатора... за панталона ме "боли фара",както гласи популярния израз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X