Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕРЦБЕРГ РОДЕО 23-26.06.2011

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЕРЦБЕРГ РОДЕО 23-26.06.2011

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
    Винаги съм казвал, че този форум е голям. Никъде в нета няма да намерите по-подробна и нагледна информация за това състезание от тук.
    Ако искате да коментираме състезанието давайте, ако ли не трия спама и заключвам темата. Наздраве.
    Сакън...Нищо не трий и не заключвай.

Към ostar: Тук на повечето ни се виждат снимките и имената ни!
    ........................
    Иван Маринов
    CRF 250 X
    Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Просто няма как, според мен да се пропусне контрола от тренирани състезатели. Нито трасето им е непознато, нито са за първи път там, нито са сами и са в инфодупка ... така е по-доходоносно. Все пак не всичко е спорт, докато всичко е пари.

А за коментариите ... да карам мотор, ама, чак пък да коментирам състезания от този тип не съм компетентен. Гледам снимки, възхищавам се на карачи, завиждам на зяпачи.

Този форум е за ендуро ... за всичко друго има Фейсбук.
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

И аз си искам репортажа от Чинела! ! ! Взаимните нападки едва ли вършат работа, щото единия даже не е ходил на ендуро в България.
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Чинела - Пол Болтън?
          Ама що не му сложи една бутилка горнобанска в ръцете, е така само за сниката?!

И бате, не спирай със снимките щото ще те проклинам на комшийка дълго време после

Поклон за снимките!!!

Коментар

Ще коментирам един факт.....

For every CRF450R that Honda sells, KTM, Husky, Gas Gas, Sherco, and Beta, all together, sell .075 of a bike.

2010: Sales of Honda Motorcycles reached 2.882 million units
            2011: KTM’s U.S. sales (5000 2-stroke units sold in the U.S. last year). About 21,000 of all models.
            Виждате за какво се бори КТМ, те отдавна са завладели Европа, но им липсва Америка.....
            Да преведа горното:

2010год, Хонда продава в щатите 2,882 милиона бройки...докато KTM, Husky, Gas Gas, Sherco, and Beta, продават ЗАЕДНО 0,075 бройки сравнено с Хонда.
            2011год. Продажбите на КТМ за Америка са 5000бр. двутактови машини или 21000бройки заедно с четиритактовите от всички модели на КТМ.

Тади в момента е звезда там, но Ендурокроса все още не е толкова популярен спорт и ...нека конспирацията да започне сега.
            Въпреки всичко за мен остава малко съмнение, че контролата беше пропусната неволно.
            Просто Джарвис в еуфорията си, че току що е изпреварил Тади, даде газ и забрави всичко останало...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
              Чинела - Пол Болтън?
              Ама що не му сложи една бутилка горнобанска в ръцете, е така само за сниката?!

И бате, не спирай със снимките щото ще те проклинам на комшийка дълго време после

Поклон за снимките!!!
              Сложих му Жоре, сложих, и не ей така за снимките, ами си беше умрял от глад и жажда.
              Поиска ни сандвичи, нещо сладко и естествено ВОДА...
              Аз веднага свалих раницата и му дадох вафли, вода и даже друг зрител му даде един суичър да се наметне, че беше вир вода от дъжда.
              Той беше счупил съединител /ръчката/ и сега тичаше пеша по трасето да асистира на Бен Хемингуей, също от Англия...
              Ей сега ще кача и снимки в поста...

Ето виж бутилката, 1,5литрова горнобанска вода..

Щом се появи Хемингуей, скочи, свали сучъра, взе водата и отиде да му помага на пътеката.

Ето тук го дърпа, той има право защото помощта между състезатели не е забранена.

Кажи ми сега, че не съм орисан да го спасявам тоя пич почти всяка година...
              Ако си мислите, че не съм му казал, че откакто не кара Хонда все не успява да завърши жестоко се лъжете..
              Имам даже свидетели...
              Последно редактирано от Chinela; 29-06-11, 21:22.

Коментар

На мен това ми беше първия Erzberg rodeo... и много ми хареса сигурно защото не знам какво е било преди. В хотела нямах нет и нямах представа дали наще хора са се класирали за неделя но случайно се узoвах на мястото на събитието, на една от контролите видях Ади и го последвах, май до 7ма контрола (дори не съм сигурен дали е 7ма), тъкмо се влизаше в гората имаше ужасни тапи размятаха се въжета снимах малко и после с още 2ма българи дори не знам кои са от къде са ги теглихме, не знам момчетата ама аз направо оставих кости на тва място.
                След като Мартин и Ади заминаха нагоре аз тръгнах да се връщам и гледам Кулев се бори със същата гора, той обаче имаше покрепление но аз пак се включих в тегленето и бутането и тва вече ме довърши...

Прикачени файлове

Коментар

• От: ЕРЗБЕРГ РОДЕО 23-26.06.2011

Първоначално публикуван от Ади Преглед на мнение
                  Според мен ,за да се представиш добре на Ерзберг ти трябва: Яко каране на рали и мотокрос за пролога. Ще е хубаво да се влезе в първите 2 редици. (Аз на пролога карах на места "на смърт" и в крайна сметка се оказа ,че първият на пролога ми слага по 5 секунди на 1 км. Това според мен значи ,че имаме реални шансове догодина да влезнем по напред!) Това е за пролога, а за "Here Scramble" само траял и много добра физическа подготовка! Също така трябва да си изключително нагъл и да не чакаш никой! И да МИСЛИШ (най-важното!)
                  И така, по между другото, ми се струва, че пренебрегнахме до този момент думите на едно момче, което доминира тази година в нашите ендуро шампионати, а на Ерзберг заедно с Мартин, смея да кажа представиха достойно нашата нация. За разлика от някои наши национални телевизии, които дадоха репортаж за Ерзберг, но имаха некомпетенцията, да не съобщят за широкото и достойно българско представяне. Но да оставим сега медиите на страна.

Всеки който познава ендурото и мотоспорта, дори на любителско ниво, би видял в думите на 17 годишния Ади(по-горе) много точно и компетентно заключение.
                  За наше съжаление всичко това, за да бъде постигнато са необходими много тренировки и то на различно от нашето, българско ниво. Което автоматично води до необходимостта на спонсори.
                  Нивото наистина е сериозно и той много трудно би могъл да продължи напред без помощ от приятели и спонсори.
                  На Ади и Мартин нивото им е такова, че в България вече няма кой да ги тренира на екстремно ендуро, а за траял пък въобще да не говорим. Необходими са лагер школи в чужбина.
                  За мотокрос смея да твърдя, че има само един човек у нас, който би могъл да ги изгради и промени в правилна посока за необходимото време - това е Димитър Рангелов-Мито.

Призовавам ви към дискусия по въпроса с цел членовете на форума и съпричастното ендуро общество, да организираме акция за набиране на средства да подпомогнем Мартин и Ади.
                  Показвали сме сила в такива моменти, нека го затвърдим.

Предвид факта, че съм запознат с правилата на форума призовавам членовете на ОС да повдигнат въпроса и Офроуд-България да излезне с официално становище дали би могъл официално да застане зад каузата и всички заедно, обединени от форума да станем спонсор на тези млади надежди.

Силно се надявам, че така бихме привлекли и по-силни компании за директно спонсорство.

Коментар

Аз подкрепям идеята и мисля че с един прибизлителен план на това какво ще е необходимо, ще имаме времето да направим всичко възможно да се случи това...
                    Per aspera ad astra.

Коментар

И аз подкрепям.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Благодаря ви, пичове, за разказите и снимките.

А за младите лъвове - очевадно е, че в България вече им е тясно. Ако искат развитие - Ерцберг и подобни, естествено в съчетание с нужната подготовка.

Коментар

Oоо starче, ще те помоля от от мое име, да не osи..аш темата повече. Тук, в този форум, желаем повече инфо от хора, които имат голям опит и са много уважавани от нас, незнаещите. Коментарите, които смело правиш, не са по познанията и мащаба ти. Osтави твоичките дребнавости, когато се заяждаш с хора с опит. Идват ми доста по-остри думи, но ще запазя добрия тон.
                          П.П. Не съм фен на анонимността, дори и в нета. Визирам оооо steltчето.
                          Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

• От: ЕРЗБЕРГ РОДЕО 23-26.06.2011

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                            И така, по между другото, ми се струва, че пренебрегнахме до този момент думите на едно момче, което доминира тази година в нашите ендуро шампионати, а на Ерзберг заедно с Мартин, смея да кажа представиха достойно нашата нация. За разлика от някои наши национални телевизии, които дадоха репортаж за Ерзберг, но имаха некомпетенцията, да не съобщят за широкото и достойно българско представяне. Но да оставим сега медиите на страна.

Всеки който познава ендурото и мотоспорта, дори на любителско ниво, би видял в думите на 17 годишния Ади(по-горе) много точно и компетентно заключение.
                            За наше съжаление всичко това, за да бъде постигнато са необходими много тренировки и то на различно от нашето, българско ниво. Което автоматично води до необходимостта на спонсори.
                            Нивото наистина е сериозно и той много трудно би могъл да продължи напред без помощ от приятели и спонсори.
                            На Ади и Мартин нивото им е такова, че в България вече няма кой да ги тренира на екстремно ендуро, а за траял пък въобще да не говорим. Необходими са лагер школи в чужбина.
                            За мотокрос смея да твърдя, че има само един човек у нас, който би могъл да ги изгради и промени в правилна посока за необходимото време - това е Димитър Рангелов-Мито.

Призовавам ви към дискусия по въпроса с цел членовете на форума и съпричастното ендуро общество, да организираме акция за набиране на средства да подпомогнем Мартин и Ади.
                            Показвали сме сила в такива моменти, нека го затвърдим.

Предвид факта, че съм запознат с правилата на форума призовавам членовете на ОС да повдигнат въпроса и Офроуд-България да излезне с официално становище дали би могъл официално да застане зад каузата и всички заедно, обединени от форума да станем спонсор на тези млади надежди.

Силно се надявам, че така бихме привлекли и по-силни компании за директно спонсорство.
                            Поздравления за инициативата.Мисля,че момчетата вече доказаха,че на тях може да се разчита.Такава огромна мотивация на тази възраст.Постигнатия резултат според мен показва наличие и на талант,защото да се приближиш в класирането до професионалистите с няколко години каране без специална подготовка е много,да не говорим за смешното финансово осигуряване.Аз съм баща на Мартин и вече ми е много трудно да отговоря на порасналите му нужди за тренировки.Не бих си позволил сам да отворя подобна тема и да моля за помощ,но виждам,че освен мен много хора биха се гордяли с евентуални бъдещи успехи и прослава за България.Надявахме се на Ерзберг да направят чудо и да се класират в първите 50 за да ги забележат спонсори но за сега се оказа невъзможно.Единственият начин да останат в спорта и да се развиват е може би Вашата подкрепа.

Коментар

Нали сте чували поговорката, че една лъжица катран може да развали кацата с мед. Същото стана и с ендуро форума от определено време насам.
                              Уби се жаланието на всички стойностни и знаещи хора, да публикуват каквото и да било, май само Ванката остана като гледам.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Да изхвърля и аз няколко неща.
                                Първо много се радвам, че Жоро вече се ядосва, което ще рече че е добре. Жоро, почивай още в Австрия, че много хубаво там.
                                Чинел, направо разцепи с тия снимки. Горна баня да дават пари за рекламата и да не се скатават.
                                PERITOL, благодаря за снимките. Много са хубави и така добиваме още по-пълна представа за участието на нашите лъвове.
                                И към предложението на другия Жоро. Хубаво, ама пак няма да има резултат. Тук в една тема не можем да се обединим, а какво остава за нещо по-голямо. Преди заминаването на Ади се пусна тема, че спешно му се търси превоз за мотора, че нямаше с какво в последния момент. Темата се прегледа над 400 пъти и само Димо се обади да предложи буса си. А уж сме голям форум. Има и друг момент. Като наберем средства за спонсорство как ще избегнем после коментари на големите карачи като тези на ostar. Нали едно официално спонсорство води до поемане на ангажименти от страна на състезателите и веднага ще се появят приказки кой какво очаквал, пък те какво направили и така още повече се убива ентусиазма. За мен нещата трябва да са по-прости. Харесва се една школа за траял в чужбина, вижда се колко струва курса и колко пари ще трябват, пускаме тема и събираме, като съответно самата школа си я харесат състезателите, а не ние. Така всеки да даде, ама дето се вика да са от сърце. Иначе с общите каузи е загубена работа, щото да не забравяме, че идва и следващия Дакар с наши участници, с наши медии и т.н. Става разпокъсване. По-добре всеки сам да си реши в какво да даде парите, които може да отдели. Форумът е голям, но не е търговско предприятие за да разполага със средства, а хората които дават пари за такива неща са една много малка част от всички участници и като гледам са все едни и същи. Иначе като идея е наистина хубаво за момент да се забравят за малко останалите акции и да се насочат усилията в нещо, което отговаря на името на форума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X