Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Започнах да карам на16г. Второто ми каране на мотор беше на састизание в Филево със 125кубика станах 3ти щото нямаше четвърти.След една година каране ма изгониха щото нищо не ставало от мене.Пък който го изгонят от Хасково отива в Кърджали да кара, та там ми дадоха на Видю Видев 500 кубиковото ЧЗ да карам мамоооо като му дадеш газ не пломбите ами зъбите ти падат такива вибрации имаше.
    На 18 като станах излезе указ 4 по старите сигорно го знаят,подписваш договор и работиш 5 години в кремиковци които ти се зачитат като казарма.
    Точно бях четвъртият човек в отбора на Кремиковци Димитър Рангелов,Любо Рангелов
    Георги Ташев и моя милост Живко Стойчев или Бонев или бичи всякак е вярно.Искам да ви кажа че конкоренцията беше убийственна от 10 човека не се знаеше кой ще стане пръв до последния завой.В моят калас 125к сме се сабирали по 100човека и караме на пресявки докато останем 40 за бариерата.
    На 20 станах репобликански шампион в 125к не юноши защото тогава юношите бяха само50к и 75к и си имаха отделни състезания говоря ви за периода 1975г. 79г.
    А истории има мнооооооого и весли и тъжни. Е разбира се че сме били на лагер школи
    в русия н за тях друг път ще стане дума само ще ви кажа че товаряхме по два тира мотори за тренировка

Коментар

Първоначално публикуван от bitchi Преглед на мнение
      .........
      Страхотно! Давай още истории, че много липсва някой с такъв голям опит от толкова различно време, да споделя истории преживявания. Давай снимки от едно време...

Коментар

Започнах да карам на16г. Второто ми каране на мотор беше на састизание в Филево със 125кубика станах 3ти щото нямаше четвърти.След една година каране ма изгониха щото нищо не ставало от мене.Пък който го изгонят от Хасково отива в Кърджали да кара, та там ми дадоха на Видю Видев 500 кубиковото ЧЗ да карам мамоооо като му дадеш газ не пломбите ами зъбите ти падат такива вибрации имаше.
        На 18 като станах излезе указ 4 по старите сигорно го знаят,подписваш договор и работиш 5 години в кремиковци които ти се зачитат като казарма.
        Точно бях четвъртият човек в отбора на Кремиковци Димитър Рангелов,Любо Рангелов
        Георги Ташев и моя милост Живко Стойчев или Бонев или бичи всякак е вярно.Искам да ви кажа че конкоренцията беше убийственна от 10 човека не се знаеше кой ще стане пръв до последния завой.В моят калас 125к сме се сабирали по 100човека и караме на пресявки докато останем 40 за бариерата.
        На 20 станах репобликански шампион в 125к не юноши защото тогава юношите бяха само50к и 75к и си имаха отделни състезания говоря ви за периода 1975г. 79г.
        А истории има мнооооооого и весли и тъжни. Е разбира се че сме били на лагер школи
        в русия н за тях друг път ще стане дума само ще ви кажа че товаряхме по два тира мотори за тренировка
        Бичи, ти значи си бегал почти по едно и също време с бащата...
        Обаче той до казармата и е приключил със спортната дейност...
        Много пъти ми е казвал как за две години е изпуснал този указ 4...
        Първо е бегал при юношите с негови си Балканчета 50 и 75... Качено в багажника на един Москвич къде ли не са обикаляли по състезания...
        После на 125... 250... и от там в казармата и край със спорта...
        Та разказвал ми е що народ е било по стартовете и к`ва конкуренция...
        После чичо ми е бегал на 125 известно време на републиканско... та така...
        Бая истории съм слушал за вашите години
        Радвам се, че има такива хора тук сред нас

Коментар

Страшно много състезания имаше по мое враме.Тва да има по две състезания на седмица си беше нормално даже и по три старта сме правили седмично и тогава се караше по 40мин. на манш.Тва на толко каране за една година мечка от гората да я качат на мотор ще стане кросаджия,накрая на сезона ти се повръща като видиш мотор.И не мисля че тогава сме карали по бавно от сега.

Коментар

Страшно много състезания имаше по мое враме.Тва да има по две състезания на седмица си беше нормално даже и по три старта сме правили седмично и тогава се караше по 40мин. на манш.Тва на толко каране за една година мечка от гората да я качат на мотор ще стане кросаджия,накрая на сезона ти се повръща като видиш мотор.И не мисля че тогава сме карали по бавно от сега.
            Каране до спукване ли му е майката я кажи ? И как ти се струват днесшните състезатели спрямо едно време напреднали ли са или си седиме на едно място толкова години ?
            [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Не безразборно каране до спукване а най вече официални стартове трябват.Което за съжаление вече им липсва на днешните наши състезатели и те не са виновни за това просто няма пари.Но за парите вече е друга тема която е мнооооого болеееезнена и все не стигат.
              Е някой голяяяям талант може и да изплува но не всичко е до талант,таланта може и да е само 1% даже може и без него но всичко останало трябва да е мнооооооого труд и трупане на опит.Както съм казвал щом мечки могат да карат мотори нй що да не можем.
              Последно редактирано от bitchi; 19-03-09, 10:21.

Коментар

..навремето ..като дете работех при бащата на битчи..който е и майстор на спорта по мотоциклетизъм..и има и треньорски права той освен че ме научи да въртя ключовете..от време на време ме и тренираше и с мотора..е..силно казано де но ми обясняваше някои неща
                ..онзи ден станало въпрос и намерил едни мои снимки от онова време

..обърнете внимание с какви.."ботуши" сме карали
                ..всъщтност като гледам направо са си били.."сандали"

Коментар

Първоначално публикуван от Ради_DR 350 Преглед на мнение
                  (+1) Такъв е случея на Иван Петров в клас 65кб.см. по-мотокрос.Той е много голям талант в неговия клас ги бие на ред,но федерацията не отпуска достатъно финанси,за хубави тренировки в чужбина.Например като тези на Петър Петров.Петър до колкото знам тренира в Белгия,на едно наистина добро темпо.Пожелавам и на Иван мечтите да се збъднат.
                  Честита Нова Година на всички!!!

За съжаление, трябва да потвърдя горното - нито от федерацията, нито от министерството на спорта не са ни дали и една стотинка за Иван, а по-лошото е, че това няма и да се случи и през 2010.

Спечелената от Иван първа европейска титла в мотокроса за България е изцяло плод на усилията на семейството и продуктови спонсори - до един чужденци.

Но ние няма да седнем и да се тюхкаме

Забележка: Моля, да прочетете правилата и в случай, че имате желание за публикуване на съобщение за благотворителност да се свържете с Администрацията на този форум.
                  Последно редактирано от boiko73; 04-01-10, 18:06. Причина: не е коректна препратката

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                    Единственото разрешение за България са школите, но и те намаляха драстично през последните години, което е много неприятен факт !
                    Здравейте,искам да попитам има ли все още школи по мотокрос в Б-я. Интересува ме най-вече дали има школи в Пловдив или някой град близо до него. Имам голямо желание да се науча да карам дори и не професионално. Благодаря на отзовалите се.
                    Когато хората не могат да достигнат нивото ти,започват да те плюят!
                    GSM - 0877851214

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X