Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Със Петьо Манолев от одавна спорим за това, че дори да си по-голям от колкото трябва да се започне по принцип в мотокроса отново може да стигнеш върхови точки... истина ли е това или не
    Според мен дори, когато си доста на 5-6 години отново може да си "изкараш" този талант от себе си, само и само да го притежаваш...
    Аз лично бих се радвал да чуя мненията на повече хора относно мотокроса, дори и ендурото
    Надявам се да стане една приятна тема за спорене а не увличане във намеци, убиди и така нататък..
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Даниеле, ендурото и мотокроса са доста различни, макар че си приличат от някои части.

В ендурото трябва да можеш, не само да умееш да караш, ами и да умееш да мислиш Във истинския смисъм на думата. Там си само ти, мотора и пътя. Вярно е, че скорста не е толкова бърза(особено на техничните трасета). Мен лично адски повече кеф ми прави ендурото. Защо ли? Ами тръпката... Не знаеш какво има след завоя, кефиш се на природата....А относно това, дали можеш да почнеш по-късно, демек в късна, но млада възраст, отговора е да. Но имай предвид тук без тренировка няма начин. Аз не случайно си троша задника да ходя 4 пъти в седмицата на фитнес, макар и от скоро, и се лишавам от доста храни Нямам особено желание да ставам състезател от световен ранк. Просто искам ей така да мога да се кефя на ендурото и да съм здрав, силен и корав. Лошото е, че специално в Бъгария, този божествен спорт още не е намерил истинската си популярност, но имам надеждите, че след десетина години ще е известен...поне до някъде...

При мотокроса историята е малко по- различна Не, че искам да те обезкуражавам, защото и аз съм летял в облаците(и продължавам да летя). Не те карам да си песимист, а да си реалист. Вече си на 18 години мъж , не мислиш ли че си вече пораснал Според теб кой ще изберът: някъкви пубери(като теб и мен), или някакво момченце на 5 годинки, което още не може да чете и пише. Мисля, че знаеш отговора. При този спорт се иска много мерак, навици и спонсори Жалко, че е така Най-ултимативното решение, което мога да ти препоръчам, има любителски клас в мотокроса- пускаш се за кеф, кефиш се, ама лошото е, че е на твои средства
    Бъди сигурен, не искам да те обезкуражавам или да те правя песимист. Познаваш ме и знаеш, че мисля на всички хора само доброто и винаги се мъча да помагам на всички. Не искам да се правя на професор Просто аз съм момче, което е болно на тема ендуро и възприема нещата през погледа на реалист Дано не съм обидил никой!

Коментар

И освен това, друго искам да допълня. Такова нещо като вроден талант няма Не може да си се родил, порастваш до някъква възраст, хоп на мотора и - "Ето виште ме аз се научих сам и съм най-добрия" Такова нещо няма. Даниел в "Общи приказки и простотии" беше споменал за стартирането при мотокроса Ако ставаше да го усетиш самичък- Мне Кофти, ама тез мъници в мотокроса знаеш ли как ги измъчват треньорите, как само да им е стойката на мотора, без да карат. За тва колко теория учат. Просто ме страх дори да си помисля...Човек не може да се научи от самосебе си...малко е кофти

А отностно друго, карам четвърта година ендуро, доста мотори съм сменил. И казвам, че не мога да карам Поне според мойте идеали Все още съм от "туристите" ендураджии, а не от класните състезатели. Е, аз имам търпение и това време ще дойде

Коментар

Мисля в началото да се включа в ендурото... и след това ако успея да направя изобщо нещо да пробвам в мотокроса, но едва литова нещо ще стане скоро.. , но все пак не губя надежда за мечтите си ..
        Когато човек желае нещо силно и истински рано или късно той го постига макар и с жертви от негова страна...
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul
          Когато човек желае нещо силно и истински рано или късно той го постига макар и с жертви от негова страна...
          Така те искам! С такива думи. И да не е състезания. То поне каране на ендуро или крос ти стига
          Състезанията не са всичко

Коментар

Абе пичове май много филми за мотокрос гледате...то лошо няма и аз знам всеки един от 5-те ми ГБ на изуст....ама може ли един съвет да ви дам? Та значи хубаво е че имате хъс ама трябва да се гледа реално на нещата, Different_Soul ако мислиш че някой спонсор ще те потърси, без да те разочаровам, дълбоко се лъжеш. За мотокрос трябва да се почне от малък. Като малък малък съм тренирал ски в клуб, участвал съм в състезания (говорим от началото на втори клас) и знам какво е като почнеш млад. Проблемът беше че не срещнах много подкрепа от хората от които трябваше, нямах собствени ски, и само с желание успях да стана изключително добър, но нищо повече. Като почнах гимназия клубът се разпадна и зарязах спорта. Време беше да помисля че все някога трябва да имам нови готини ски на които да се радвам и си седнах на задника да уча. За това...не се майте по големите батковци с новите мотори, защото те са си опекли питката отдавна. Сега е единственото времето да си печете вашата питка за да ви е лесно и приятно после. Моля приемете това като съвет, защото ме кефите и искам след години да ви виждам в челните места на шампионата
            No bike - no fun!

Коментар

Не искам да обезкуражавам никого, но в България нещата са още по-трудни от нормалното.

ПРеди години имаше ОСО (Организация за Съдействие на Отбраната) и те заедно със СБА (Съюз на Българските Автомобилисти) правеха разни клубове - картинг, автомобили (отделно парашутизъм и т.н.) ... и можеше някой случаен с афинитет към моторните спортове да стане добър (голяма част от заводите и казармите са имали отбори) за рали и т.н. - нямам подробен поглед при мотоциклетите ...

След "перестройката" всичко това загина и моторните спортове станаха наследствени - ако дядо ти е бил състезател и има кола (подготвена), баща ти е можел да стане състезател и да има кола и съответно и ти. В случай, че баща ти си купува първия Москвич за 45-тия си рожден ден ... никакъв шанс ти да станеш състезател ...

Много ме беше яд на нашите "управници" - пред 95-98 в рали-шампионата наградата за най-успешен млад състезател я взима Ххххх Ххххххххов на 43 години ??? явно това е била младежта във спорта ... а наистина почти никой не се интересува от младите ...

Сега наблюдавам същото при моторите - на мотопистата идват няколко хлапета да карат с бащите си, вероятно бивши състезатели, които ги обучават. Едното хлапе май нямаше и 4 години ... а другото беше на 10-12 и така караше, че останалите само гледахме и се срамувахме ... Но родителите им са успели да им осигурят необходимото и имат знанията и желанието да ги тренират. А аз - дето съм се качил на мотор (чръснарски стол) на 19 години и на ендуро на 28 - дали имам някакви шансове? За крос - никакви (освен това съм висок и тежък) - за ендуро - ще видим
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba
                Едното хлапе май нямаше и 4 години ... а другото беше на 10-12 и така караше, че останалите само гледахме и се срамувахме ...
                Тоя малкия ще го гледаме по телевизията, обзалагам се!

Коментар

Приятели, не си мислете, че ще ставам мотокросист !Нямам достатъчно средства за това, иначе с удоволствие бих се пробвал
                  Темата не е за мене конкретно....
                  Темата беше за това да предположим, че айде да вземем мен за пример... имам си стредства имам си мотор и искам да стана кросист, но съм на 17 (вече почти 18 години), та дали мога да постигна успехи макар, че започвам на тази възраст за това беше по принцип идеята... проблема с финансите е ясен и ми е пределно ясно, че в България това вече става прекалено трудно.. та да си дойдем на темата
                  Имам пари, имам мотор, но съм на 17 години(качил съм се на мотор от 13 годишен) ... късно ли ми е за мотокросист или не ? Това беше въпроса на темата..
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul
                    ....
                    Имам пари, имам мотор, но съм на 17 години(качил съм се на мотор от 13 годишен) ... късно ли ми е за мотокросист или не ? Това беше въпроса на темата..
                    Ако искаш да караш на световния шампионат - късно е.

Ако искаш да караш в БГ шампионата - не е.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Хм.
                      Според мен трабва да сменш заглавието на темата.Докато не прочетох "общи приказки и простотии" не разбрах за какво ТОЧНО става въпрос.
                      Виж,Димитър по-принцип е прав.Но основното което те интересува е дали ти е късно да започнеш,нали?
                      Мотокрос,ендуро,писта или каквото и да било...никога не ти е късно брато.Ако се чудиш за реалния шанс да станеш състезател от световна величина,то не за възрастта трябва да питаш,а за това възможно ли е изобщо да стане след като си роден ТУК( в България).
                      Ако НАИСТИНА искаш да станеш състезател не ти е късно.Но гледай докато мислиш да не вземе да стане късно

Инъче-момчетата които се занимават от 5-6 годишни не са промити мозъци.И...ако ще ставаш сериозен състезател и ще достигаш "върхови точки" ти е крайно врене да започнеш.Дори ти е малко късно,но не чак колкото да се отказваш
                      К. Кулев

Коментар

а по скоро късно или рано .. няма значение , важно е как го правиш след като започнеш и къде и с кой. 2ма състезатели които ми служиха за пример на мен... Себастиен ТОРтели започва да се занимава с мотокрос на 7 год.------> на 17 става световен шампион в 125сс и Жоел Сметс - започва да се състезава на 18 години на 28 става светпвен шампион в 500сс. В българия има хора които цял живот са състезатели и не ставали доли републикански шампиони. по важно е да знаеш какво правиш след като почнеш, а не да почнеш и да не знаеш какво правиш(как практикуваш и усвояваш спорта без значение какъв е!!!1111)
                        full time rider, part time racer
                        jrc4life

Коментар

а навремето по времето на димитър рангелов имаше един германец в световния елит
                          ралф дифенбах който е почнал на възраст около 24години доколкото си спомням но все пак тогава са били малко по други времената
                          след това тоя спорт стана повече младежки
                          но сега напоследък забелязвам че пак възрастовата граница се качва на горе
                          в една от другите теми пуснах снимка на един дето е на 57 години и е в десетката по ендуро на щатите
                          родни смит пък който е шампион вече ен на брой години в GNCC сериите до колкото си спомням е вече на 33-34 години
                          и като гледам не смята да се отказва ами си ги тупа на общо основание
                          има и много други примери
                          в българия не знам защо се смята че човек като стане на 27 и вече е пенсионер за спорта
                          ето така например отказаха бучака на времето
                          дърт бил не знам си кво мрънкаха разни хора да не ги назовавам сега че са много чуствителни
                          а той пича си ги биеше с една стара моторетка дето ако правилно се сещам кой е JRC първо я бяха купили на него но той нещо се бе контузил и тя залежаваше в клуба
                          имаше интервю с родни смит като ставаше на 30 и го питаха кво ще прай сега като ставал на 30 а той им бе казал " 30 е като 29 -просто едно число"

Коментар

Ама така си е момчета Аз започнах да се състезавам на 23.А миналата година за пръв път излязох на трасе за мотокрос.И имам общо три-Севлиево миналата година(1манш);Левски (1манш) и Айтос,където спечелих 2рия манш Е,Б лиценз си е,ама бяхме 17 човека.За старец като мен(27),който на 26 за пръв път се качва на трасе,а на 25 на кросов мотор изобщо,си е добре
                            Абе майтапа си е майтап,ама аз съм горд,че имам победа и в мотокроса.Тази година само в ендурото не можах да се запиша
                            К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев
                              ... Тази година само в ендурото не можах да се запиша
                              Догодина - има време

Аз ще си го запазя за 35-тя си рожден ден - а за кроса - не мисля и да опитвам ...
                              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X