Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

само в ендурото не можах да се запиша

е то ендурото много трудна работа
    двойки тройки и т.н.
    а и има специфики малко
    па и от тия старозагорци трудно да се вредиш

Коментар

Значи възраста не е много определяща за националния шапионат... но има и други фактори - ръст и тегло?

Аз на 17 бях 185 см и близо 90 кг. ... мисля, че е малко множко за 125 кубика ... Тогава кандидатствах за пилот в военното - казаха ми че не отговарям на 3 условия - 2 от които: макс ръст:180; макс тегло: 80 ...
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
        само в ендурото не можах да се запиша

е то ендурото много трудна работа
        двойки тройки и т.н.
        а и има специфики малко
        па и от тия старозагорци трудно да се вредиш

Спецификите да са ми проблема.То с тия двойки всъщност победата би ми била половинчата Ще взема да се пробвам догодина.Ако се сколасам да си купя 4такт...Пък и с RMа да съм,той не е никък лош.Даже си има предимства.Ако календара е съобразен с другите мотоспортове и успея да карам почти всички кръгове...И ще е сингъл
        К. Кулев

Коментар

Аз започнах да се състезавам на 23
          аз пък започнах да се състезавам и то любителски на 25 доколкото си спомням участвах за пръв път на състезание

а така на шампионат да участвам на всички почти състезания тая година ми е за първи път
          до сега бях участвал само на любителски и традиционни мотокросове и на 2 кръга от републиканския ааа и на още два в тренировките
          но откак се помня ендурото ме е влечало само че тука такъв спорт ...
          нямаше

Коментар

Все си мисля, че за големия спорт вече не започнеш ли от много малък, няма как да се включиш сред световния елит. Има още свободни места в ендурото в България, но ще е до 1-2 години
            Катката като бяхме в Шумен и разбра на колко години съм каза: "Все едно баща ми да кара това трасе в Шумен - никога!"
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

че той на катката баща му кое да е трасе не би се пуснал да кара
              той не е толкоз фен на моторите

а е тоя пич е на 57 години
              в десетката на енуро в щатите
              как ви се вижда
              тоз спокойно може и на мен да ми е баща

Коментар

Знам го тоя, с него се успокоявам и навивам да карам. Нашият приятел Валтер Щиглер и той е на толкоз, а последно Уили Лайтнер - представителят на GAZ GAZ за Австрия беше на 65 Той е 7 пъти шампион на Австрия за Супермото и 3 пъти за Ендуро.
                Аз направо съм "юноша бледен" в сравнение с тях.
                Калине, смело напред
                -------------

Коментар

то така ама не ми се вярва да е почнал на 30-40
                  сигурно още от малък

Коментар

Сигурно, щото снимките му са още черно-бели.
                    -------------

Коментар

За да стане човек добър в спортовете където има големи скорости трябва да започне от люлката. Няма начин. Просто е свързано с начина на работа на мозъка. Щото и той е като мускулите - иска постоянни тренировки, но изграждането на връзките става бавно.

Гледах по ТВ-то един дето тренира пилотите от Ф1. Оказва се че едно упражнение, като например вземането на определен завой, не е нужно да го правиш наистина за да го усъвършенстваш Седиш на един стол и гледаш записи как си взимал завоя и къде са ти грешките после си преставяш как караш без грешки метър по метър. Човека каза че ако го правиш наистина на пистата резултата е по-лош .

Децата които от 5 годишни ги тормозят да карат крос си изграждат в някаква част на мозъка навици и умения, които с времето по нататък се усъвършенстват. От там нататък карат на автопилот.

Наистина на някои хора им се отдава по-добре карането на мотор отколкото на други (то за всички дейности е така де). И напредват много по-бързо. Доказано е обаче, че тези които напредват по-бавно стигат по-далече в развитието си.
                      2010 CRF 250 R

Коментар

браво на димитър
                        най накрая свестно мнение по въпроса
                        и аз исках да напиша нещо подобно но ме мързеше
                        доколкото и аз съм запознат
                        ловкостта например се развивала като качество най много до около 12 годишна възраст и след това вече доста по трудно
                        за скелети и мускули също важи че не се ли развият от по малките възрасти после става много по трудно
                        разбира се не и невъзможно
                        според мен ако човек като малък е спортувал някакъв спорт та дори и да не е мотоциклетизъм
                        след това много бързо може да напредне и във мотоциклетизма
                        сигурен съм че един бивш скиор или сноубордист има много по големи шансове и ще напредне много по бързо от някой който не се е занимавал с нищо
                        макар че ако някой упорито реши да се занимава и има средствата и времето за това ще постигне доста добри резултати
                        що се отнася до такива които природно са надарени или поне така си мислят
                        да има и такива хора но обикновенно те са по безотговорни и не упорити понеже виждат че някои неща им се удават малко по лесно и започват да придобиват едно грешно самочувствие че са нещо повече от другите и обикновенно не отделят време за тренировки и в един момент се оказва че са много изостанали .
                        по принцип повечето неща искат търпение и упоритост не само спорта
                        иска се и време за някои неща
                        колкото и да тренираш пак има неща които постепенно улягат и се "набиват" докъто станат като рефлекси и да почнеш да ги правиш без да мислиш и расъждаваш
                        просто автоматично знаеш какво трябва да се направи
                        това отнема и време
                        прочетете книгата на ю трофимец която я има отчасти в руския сайт за мотокрос там има много интересни неща също.
                        пак от него бях чувал на времето в едно интервю че за да стигне един състезател световното ниво му трябват около... не помня точнота цифра часа тренировки като уточнява че това е количествената страна а е важно и качеството
                        а по принцип състезанията са най добрата тренировка
                        от тук и извода защо са толкоз добри американците например
                        ами щото постоянно участват в състезания
                        имат кви ли не шампионати и кви ли не групи и подгрупи
                        на практика всеки уикенд някъде има нещо че даже и на много места по ного неща
                        мисля че за никого не е тайна че един състезател който там се води интермедия и е с аматьорски статус тук може да спечели шампионата без проблем че дори и в европейския шампионат ще влезе в тройката най вероятно
                        и това няма да се дължи на това че кормилото му е про тапер или джантите ексел ами точно на подготовката която има

Коментар

Тази година напълно се убедих че уменията от мотокроса помагат съвсем малко в ендурото.
                          Сложността на задачата която трябва да решава мозъка когато караш по непознат терен е много по голяма отколкото по трасе. Уменията които трябва да има човек за ендурото са повече. Затова сигурно по-възрастните състезатели с повече опит дават добри времена.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

има нещо вярно но не е и баш така според мен
                            много зависи от какъв точно тип ще е ендурото

Коментар

Така е, кроса доста помага на ендурото, но не във всички случаи.
                              Има трасета, където траялската подготовка взема връх и не е по-маловажна
                              -------------

Коментар

Не мисля,че "Уменията които трябва да има човек за ендурото са повече." Мисля,че просто са различни.Гледах как кара Сашко на Тополовград,видях и другите кросисти в Шумен.Мисля,че те винаги ще са с едни гърди напред.А ако вземат насериозно тоя спорт и потренират малко...Никакви по-възрастни няма да прокопсат.
                                Просто ендурото е смесица от крос и триал.Кросистите не са блеснали особено до сега (в Бг) защото им куца триала.А по-възрастните тук имат повече шанс,защото физическото натоварване в ендурото е по-малко.
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X