Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

това са единични случаи и те се случват на последък до скоро нямаше и такова нещо
    от цяла европа има няколко професионални състезателя по ендуро а ако ги нямаше ктм и толкова нямаше да има
    а и те нито са чак толкова световно известни нито са богати
    почти няма някой даже и от световния ендуро елит който да няма и някакъв друг бизнес

Коментар

До: Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

абе я къжете около добрич къде има мото писта наи близко 6тото искам да се занимааммм см отори смсиал да участвам ж някжи састезания макр и любителски ама да си прая кефа не сам решил да стаам световен шампион ама карам мотор от 12 годи6ен ся сам на 15 по4ти имаам мотор4е супер мото и карам по 4ерно нали 6тот немам кни6ка
      ама искам да разбера как мога да се включа в някъкъв такъв отбор и да ходя по састезания

Модератор: Добре дошъл във форума. Препоръчвам ти занапред да си коригираш правописа, защото в противен случай постовете ти ще бъдат изтривани!
      Последно редактирано от Краси; 07-02-08, 09:46.

Коментар

Първоначално публикуван от koko-_-93 Преглед на мнение
        абе я къжете около добрич къде има мото писта наи близко 6тото искам да се занимааммм см отори смсиал да участвам ж някжи састезания макр и любителски ама да си прая кефа не сам решил да стаам световен шампион ама карам мотор от 12 годи6ен ся сам на 15 по4ти имаам мотор4е супер мото и карам по 4ерно нали 6тот немам кни6ка
        ама искам да разбера как мога да се включа в някъкъв такъв отбор и да ходя по састезания

Тук има отговор на проблема ти: http://6lyokavitza.org/ и тук: http://6lyokavitza.org/mail/

Коментар

Съжелявам, че малко неграмотно го написах ама не съм свикнал много с кирилицата, ама ще свикна Просто много ме интересува къде е най-близката мото писта. Тук в Добрич има ама тя не функционира и по-важното интересува ме как мога да се присъединя в отбор и да ходя на състезания и въобще нужно ли е да се присъединявам в някакъв отбор, в смисъл не съм решил да ставам шампион ама искам да се състезавам
          Последно редактирано от iva_kx; 07-02-08, 22:51.

Коментар

Аз ще пиша дирекно по-темата.Според мен човек може да започне да кара когато си иска,защо трябва да има определени години...Човек започва да кара на толко на колкото се чувства сигорен.
            [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

лелее от къде я изкарахте тази стара тема..последно сме писали по нея ..2005 та като гледам ..
              сега вече нито JRC ходи по ендуро състезания..нито бучака отиде на европейски или световни /както и никой българин все още де/

..е гати браво бе ..много ги ровите старите теми явно което наистина е добре..да прави човек преди да пуска нова такава !

Коментар

mitkov--няма спонсори , трябва да се бачка
                full time rider, part time racer
                jrc4life

Коментар

JRC спираи да се лигавиш и идваи в гората
                  От доста време те чакам ,искам да ти покажа как се правят нещата

Коментар

Първоначално публикуван от Сузи Преглед на мнение
                    JRC спираи да се лигавиш и идваи в гората
                    От доста време те чакам ,искам да ти покажа как се правят нещата
                    Със сликове няма сцепление !!!!!
                    full time rider, part time racer
                    jrc4life

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
                      Не мисля,че "Уменията които трябва да има човек за ендурото са повече." Мисля,че просто са различни.Гледах как кара Сашко на Тополовград,видях и другите кросисти в Шумен.Мисля,че те винаги ще са с едни гърди напред.А ако вземат насериозно тоя спорт и потренират малко...Никакви по-възрастни няма да прокопсат.
                      Просто ендурото е смесица от крос и триал.Кросистите не са блеснали особено до сега (в Бг) защото им куца триала.А по-възрастните тук имат повече шанс,защото физическото натоварване в ендурото е по-малко.
                      Много е грешно да се каже, че натоварването е по-малко. Кой знае какви са ви състезанията. Ела тука да те заведа на едно-две състезания и ще видиш как ще си промениш мнението. Всички най-добри ендуристи тука са бивши кросисти. Техниката на мотокроса е много важна в ендурото. Имаше един филм на Травис Пастрана, там той си го казва. Про мотокросисти и суперкросисти участват в ендуро състезания GNCC (Grand National Cross Country), когато имат "дупка" в програмата и репликите след това са им. Прекалено малко ви плащат за това което правите тука.
                      Този дядка на снимката е Dick Burleson.
                      http://www.motorcyclemuseum.org/hall...page.asp?id=23
                      Няма ли клас на ветераните при вас? При нас има 35+, но по-добре не ходи там защото ще им дишаш праха.
                      Четох навремето за Някой (абсолютно не си спомням името) е започнал мотоциклетизъм на 52 ( приличаше на Робърт Редфорд) и е спечелил не знам колко си победи както и в едно от най-трудните състезания - Мамонт крос. Сега е над 70-те и още кара, а през зимата е инструктор по ски (сваля гаджета)

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                        JRC, радвам се, че се присъедени към ендурото! С идването на нови попълнения от мотокроса шампионатът ни само ще спечели и се надявам тази година да привлечем още такива хора за идеята. Предстои да си направим добра програма и добър правилник, а и федерация, която да движи нещата. И при нас имаше тази година малко спорове, най вече тук във форума, но те се дължаха на недоизяснени и стройни правила. Иначе по време на състезания сме си една голяма весела, приятелска група, която си комуникира всеки със всеки без надувки и предразсъдаци. За сезон 2006 ще изгладим до минимум несъвършенствата. Лошото е само, че за една по-голяма организация ще трябват и доста пари, но ще я къдрим някак си.
                        Колкото до Бучака, той има всички възможности да се пребори и за участие в европейски и световни състезания, а ние ще гледаме да го изстреляме нагоре, защото той го заслужава!
                        Още веднъж, добре дошъл в Ендурото и Форума
                        Жоро, би ли ме насочил към линк където ще мога да разгледам каква е формата на вашите състезания. Допускат ли се външни лица. По кое време се провеждат състезанията. Планувам да посетя Б-я това лято и ми се иска да участвам на някое такова "весело" състезание. Не искам да търся призови места, а искам да бъда в атмосферата ви.
                        Претърпях авария 96-та година, което ме извади от този спорт до 98-а. След това ходих рядко на такива мероприятия само за да карам на някое по-различно място. 2000 ми беше последното. НО гъделът си е още в мене.

Коментар

По темата да кажа само за възрастта, че аз започнах на 24 и скоро време ще почвам да се състезавам така че талантът си е талант естествено, че колкото по рано го откриеш толкова по-добре

Поздрави,
                          Борис Пандов
                          [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
                            По темата да кажа само за възрастта, че аз започнах на 24 и скоро време ще почвам да се състезавам така че талантът си е талант естествено, че колкото по рано го откриеш толкова по-добре

Поздрави,
                            Борис Пандов
                            Да така е!Защото колкото по от рано започнеш,толкова по-бързо можеш да прихванеш самия спорт.Аз започнах да карам на 13години,и първо се учех на ДР-250 а сега карам ДР-350,но има още много много да уча за мотоциклетния спорт.

Поздрави!
                            [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Аз между другото започнах също много късно, всъшност започнах късно със състезанията. Тогава в Б-я нямах нито средствата нито връзките за да започна, а и вечното препятсвие - майка ми, която ми заявяваше "само през трупа ми...., никога няма да изпревариш живота с 15 мин". 14 години съм ходил по състезания, като преди да пострадам бях в Semi Pro, клас. Разликата между него и Pro беше, че те имаха спонсори, заплата и т.н, докато ние взимахме пари само при първите 3 места и те не бяха кой знае какво.
                              Аз направих опит децата ми да имат шанса, който аз нямах. Синът беше на 5, дъщерята на 4, когато МУ взех за коледа XR50F. Сложих му страничните точила (така им викаше един мой роднина) и го качих. Повози се малко и край. Чак след една година дойде при мене и ми казва "тате искам да карам". Заведох ги двамата да карат, като съм брал страх с дъщеря ми защото тя знаеше само пълна газ или никаква. Свалих им колелата след няколко месеца, защото взе да става опасно, Но при тази ситуация дъщеря ми не можеше да кара защото мотора и беше голям. Синът го кара около година докато не се изръси два пъти по-сериозно и окачи ръкавиците на пирона. Нямаше сила която да го качи на мотора, за разлика от дъщеря ми - нямаше сила която да я свали от там - пада става реве и пак на мотора.
                              Едно нещо съм убеден - на някои им идва по-рано, отколкото на други. Този спорт се е превърнал в комерсиален като футбола и се търсят млади и евтини бъдещи звезди. И НАЙ-ВАЖНОТО, трябва да си на точното място в точният момент за да те видят.

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                                Жоро, би ли ме насочил към линк където ще мога да разгледам каква е формата на вашите състезания. Допускат ли се външни лица. По кое време се провеждат състезанията. Планувам да посетя Б-я това лято и ми се иска да участвам на някое такова "весело" състезание. Не искам да търся призови места, а искам да бъда в атмосферата ви.
                                В този подфорум можеш да намериш информация за повечето провеждани до сега състезания.
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=91

Ето тук има качени предаванията от последните мероприятия.

http://www.victoryxtreme.com/index.p...id=4&Itemid=34

Приятно гледане и скоро те очакваме

Ще ми е интересно да науча къде и в какъв формат си карал, какво си карал и разни такива интересни за нас неща
                                Някоя друга снимка да пуснеш също няма да сбъркаш
                                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X