Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотокрос -късно ли е да се започне на 18 ?

Темата за състезанията и състезателите....
    На мене откакто се интересувам от мотокрос и ендуро винаги ми е било интересно от къде идва разликата във възможностите на наще състезатели и чуждестранните?!

Митко Илиев (Рали България) казва аз нямам финансова възможност да тренирам достатъчно, но при мотокроса не се изискват чак толкова много средства, остават индивидуалните възможности и не ми се ще да мисля че няма таланти в Бг защото разликата между наще и чуждестранните състезатели е огромна.
    Не искам да засягам никой с коментара.

?
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Разликата идва от там, че при нас много по-малък брой състезатели тренират усилено и се развиват професионално. Разликата в нивото идва от там, че у белите държави се отсяват добрите от много по-голям брой активни състезатели. Съответно вероятността да попаднеш на талант е по-голяма от 1000 отколкото от 100. Освен това там се почват тренировките от детинска възраст и условията са по-строги от казарма, имат школи имат и традиции. Там се тренират роботи. А наистина най-сериозната първопричина са финансите.
      DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
        Приятно гледане и скоро те очакваме

Ще ми е интересно да науча къде и в какъв формат си карал, какво си карал и разни такива интересни за нас неща
        Някоя друга снимка да пуснеш също няма да сбъркаш
        iva_kx, прекалено много ще се отделим от темата. Ако имате желание бих отворил нова тема с пълно описание на всичко. Учасвах в т.н. Hare Scramble. Това е линка към организацията към която се състезавах.
        http://www.yourrace.com/cgi-bin/genesis.exe/home1.html
        За жалост снимки почти нямам. Между дърветата докато се усетят че идвам и вече е късно. Имам видео снимано от шурея ми, но изглежда той обръщаше повече внимание да снима задниците на девойчетата наоколо, а и е на 8мм лента. Аватара ми е снимка от състезание проведено 95-та в Санфорд ( Devil's Ridge ) Северна Каролина.

Коментар

Разкажи ни повече за себе си и участията си, а аз ще отделя постовете в нова тема

NCHSA Championship Series 2008- Mountain Challenge
          http://www.youtube.com/watch?v=IsbqwqYsnME

За това ли говориме?
          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
            Разкажи ни повече за себе си и участията си, а аз ще отделя постовете в нова тема

NCHSA Championship Series 2008- Mountain Challenge
            http://www.youtube.com/watch?v=IsbqwqYsnME

За това ли говориме?
            Извинявай, не бях забелязал че имам въпрос. Да това е състезанието. Точно там не съм бил. Ще се постарая да опиша туй онуй и да сложа по някоя снимка. Когато съм готов ще ти пратя е-маил. Не ми се ще да досаждам в това отношение. Но ще обясня цялата структура на тези състезания, като се водя и по видеото. В общи линии какво точно ви вълнува? Да, прочетох отгоре въпросите ти.

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
              ...На мене откакто се интересувам от мотокрос и ендуро винаги ми е било интересно от къде идва разликата във възможностите на наще състезатели и чуждестранните?!

Митко Илиев (Рали България) казва аз нямам финансова възможност да тренирам достатъчно, но при мотокроса не се изискват чак толкова много средства, остават индивидуалните възможности и не ми се ще да мисля че няма таланти в Бг защото разликата между наще и чуждестранните състезатели е огромна.
              Не искам да засягам никой с коментара.
              С риск да те разочаровам по отношение на финансовата страна - мой познат се захвана сериозно с изграждането на сина си като състезател - момчето е 12-годишно. Подходи професионално и за 1 година е похарчил над сто хиляди лева - ти прецени дали са много или малко. На мен лично ми се виждат много.

Коментар

Гледам нещо само за пари и таланти си пишете...

ТРУД момци... Освен мангизи, талант и мерак се иска мнОООго труд, за да стигнеш световното равнище на мотокроса. А да станеш шампион малко и Господ с късмет трябва да помогне.

Точно когато си уморен, точно когато ти е тегаво, точно когато ти се разпуска, точно когато си мислиш, че достатъчно си дал от тебе.... трябва пак да се върнеш на трасето, трябва пак да го сръчкаш, трябва пак да тренираш и за всичко това не трябва да очакваш поощрение от треньора си, а просто да знаеш че утре ден пак ще ти скъса г.за от тренировки и ще ти каже още кооолко много хляб има да ядеш.
                Това е...
                Лесно е да се гледа телевизия, лесно е да се пише във форума, лесно е да вдигнеш мотора на задна пред некое гадже и да се направиш на гъзар, лесно е да се мислиш за Стефан Евертс... Всичко това е много лесно...
                Ама световен шампион да стенеш, еле па по мотокрос...

Коментар

С риск да те разочаровам по отношение на финансовата страна - мой познат се захвана сериозно с изграждането на сина си като състезател - момчето е 12-годишно. Подходи професионално и за 1 година е похарчил над сто хиляди лева - ти прецени дали са много или малко. На мен лично ми се виждат много.
                  Не са малко пари, но не съм казал, че трябва да става "с трици маймуни да ловиш".
                  Ето парите са много наистина но човека ги има и ги е дал и не е единствения обаче ще се появи ли в резултат на инвестицията състезател на световно равнище от милата ни република България?
                  Състезател който да прави камшик след камшик и да диша във връта най-добрите?

Това ми се иска да видя!
                  [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

И аз имах щастието да потренирам малко както си трябва и да ви кажа хич не е лесно. Скъсваш си гъза а някои неща не стават и не стават. Най-трудно е в моментите, когато си сломен психически, особено след някое падане, кофти ситуация или просто физическа умора... трябва много сила за да се изправиш и да продължиш. Въпреки всичко ако сега ми се отдаде възможност бих тренирала два пъти повече и по-упорито, защото тези възможности се отварят рядко. Не мога да си позволя да тренирам всеки ден, колкото и да ми е криво.
                    DCRT®

Коментар

Не мога да си позволя да тренирам всеки ден, колкото и да ми е криво.
                      Не можеш да си позволиш да тренираш май и два дни в седмицата, което вече е трагично !

Вижте какво, момчета. Не искам да отчайвам никого, но особено сега нямаш никакъв шанс да постигнеш висок резултат в някой спорт, пък било то и в кърлинга без да започнеш поне на 5 годинки. Спортът толкова напредна, че с огромно желание, много пари и дори ежедневни двуразови тренировки, когато си на 18 и повече няма как да стане нещо голямо от теб.
                      Вижте филмчетата на големите в мотокроса, например Травис Пастрана и ще ви стане ясно за какво ви говоря, като Травис не е дори от най-подходящите примери за това !
                      Никак не ми се ще да пускам такива постове, но трябва всеки трезво да прецени, че няма как на тия години при тия финансови възможности да постигне нещо велико. В България сме, няма и кой да ви помогне финансово, само защото имате огромно желание. Всичко е в кръга на сънищата и фантазиите !
                      Остава едно примеренческо участие в републиканския шампионат и то в лиценз "Б" ей така, просто за развлечение.
                      Именно за това ендурото е много по-привлекателно за по-младите, макар и там възрастовата граница да пада също година след година !
                      Тренирайте усилено ендуро, за да имате някакви шансове за изява, ако желаете да се говори за вас един ден !
                      Не си мислете, че ендурото е стъпка назад ! Всички познават Дейвид Найт, Мика Ахола, Иван Сервантес, Теди Блажужак, за които с респект се говори в света, но май на младите нещо не им стиска да се катерят по камъните, да се търкалят по препятствията и да им се налага да мислят бързо и безпогрешно, както ендурото го изисква ?! Ако не сте готови за това, за какво да говорим по-нататък ! Лесно се коментира от компа. Хубаво е да опитате всичко на лайф и тогава пак да си дадете трезва преценка за кое сте истински готови и за кое не.
                      Ако искате да карате само за кеф и да си лафим тук във форума, това може да го направите на кое да е мотокрос трасе и извън състезанията, както го правим ние, които караме ендуро.
                      Останалото са празни приказки и навиване на пружини на часовник без стрелки ...
                      Пак повтарям, не ми се иска да пиша така, но това е истината и не искам да си губите времето, а после да се разочаровате, докато все още може да постигнете нещо в ендурото !
                      Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 18-12-08, 22:57.
                      Ендурото и сексът не са шега работа !
                      -------------
                      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                      http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                        Жоро, би ли ме насочил към линк където ще мога да разгледам каква е формата на вашите състезания. Допускат ли се външни лица. По кое време се провеждат състезанията. Планувам да посетя Б-я това лято и ми се иска да участвам на някое такова "весело" състезание. Не искам да търся призови места, а искам да бъда в атмосферата ви.
                        Претърпях авария 96-та година, което ме извади от този спорт до 98-а. След това ходих рядко на такива мероприятия само за да карам на някое по-различно място. 2000 ми беше последното. НО гъделът си е още в мене.
                        Колега, съжалявам, че не съм видял въпроса ти по-рано !
                        Първо, добре дошъл в най-големия ендуро портал на България !
                        Ето тук, можеш да прочетеш правилника на шампионата ни:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24099
                        За следващия сезон ще има промени и те са споменати тук:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=46305&page=2
                        (пост No. 29)
                        Ще се увериш, че в България ендурото не е на ниско ниво, ако се пуснеш през лятото на "Six Days Crazy Job" в края на юли в Стара Загора. Заповядай, ем ще си покараш хубаво 5 дни, ем ще си доставиш истинско удоволствие, обещавам !
                        И Пепимото мислеше, че сме назад в ендурото, но се увери в противното след гастрола си в Севлиево тази година, макар там състезанието да не беше трудно.
                        -------------

Коментар

...много интересни мнения...
                          ..жоре накрая..е рязал глави..
                          ..ето още една гледна точка
                          ..направо на въпроса..късно ли е..на 18.. ако имате желание да ставате световни шампиони ..уви наистина не е никак рано особенно за спорт като съвременният професионален мотокрос ..
                          ако искате да карате и да се кефите..18 никак не е късно ..
                          ..спорта ..не е само за световните шампиони..по принцип у нас още от времето на комунизма остана едно специално насадено мнение че спортистите ни са едва ли не ..войници от армията на по добрия строй които да докажат на останалият свят колко добре живеем ние и как сме некви свръххора а те са просто едни лигльовци ..нещо подобно продължава да тече в китай..наскоро гледах как подготвят и надъхват огромно количество млади хора за спортисти там като ги изцеждат до край..в името на ..идеята..

..а по принцип спорта -може и трябва да бъде.. и едно приятно време ,забавление ..и въобще нещо доставящо удоволствие на практикуващите го..това е и по американското виждане за спорта както и на целият що годе цивилризован свят
                          освен това за младите специално спорта е нещо от което могат да научат и много основни неща и да се подготвят за по нататъшният живот а и да избегнат фалшивите и опасни вълнения..от други по ..нездравословни дейности..на които младите хора иначе са одсобенно податливи
                          ..за по хора така на средна възраст пък може да бъде чудесен начин да се поддържат във форма и да запълнят свободното си време..защо не и заедно с децата си да практикуват спорта който им харесва..особенно модерно е и т нар спортен туризъм..при който по повод състезания..семейства или приятели обикалят по места където никога не биха отишли..
                          за по възрастните пък спорта макар и на вече друго ниво ..също може да бъде приятно и поддържащо преживяване което да разнообрази живота им и примерно да помогне да предадат натрупаните през годините знания и умения на идващото поколение..тоест да се чустват полезни и реализирани..всичко това е дори само една малка част и бегъл поглед на нещата които може да свърши спота..и въобще спорта си е сериозна социална дейност и не може да се ограничи само до това ..някой да стане или не поредният шампион .

напоследък и аз водя сина си да кара и тренира..и да ви кажа честно..не с идеята да става световен шампион или нещо подобно..и ако не стане /о ужас / ..да си скубя косите..просто наистина това е едно много приятно време което прекарваме заедно и честно казано от как започна..вече отношенията са ни на друго ниво..и се разбираме много по добре..успехът му в училище и поведението му също се подобриха драстично..нямало да стане световен шампион..на кого му пука.. прекарваме си приятно и научаваме много един за друг ..какво повече..между другото ..покрай това че водя него взех и аз да карам повече и да намирам време което преди бе много трудно така че и за мен това време заедно е много много приятно и пълноценно
                          Последно редактирано от mitkov; 18-12-08, 23:13.

Коментар

Всичко това, което казваш, Митак е вярно ! За възпитанието, физическата култура и изграждането на ценности сред младежта спорта има огромен принос на всякакво ниво, но аз говоря за наистина високо ниво, към което се стремят младите. За жалост те се сещат едва когато станат дъртаци на по 18 години, минали са първите им 7 години, както се казва, момичетата не им обръщат достатъчно внимание и им се иска и те да блеснат в светлината на прожекторите, но корабът вече отдавна е отплувал.
                            Подбудите и целите вече са различни ...
                            Иначе за кеф вече казах, че може да караш и на 40 години, и на 50 и на ... моите години дори , но това е вече друго ниво.
                            Аз съм човек на крайностите в спорта и на "рошавите гарги" ! Ако може това ниво да се постигне от наш състезател е върхът.
                            Тази пролет Кокера стана 128-ми на Ерзберг от 1500 учасника, но малко хора казаха: "Евала !", а мнозинството измрънкаха полугласно, че ендурото ни е на това ниво. Предполагам, че ако бяха се събрали най-добрите мотокросисти в света на едно място, най-добрия ни българин щеше да се класира пак там някъде.
                            Ако Кокера обаче беше влазъл в топ 10 щеше да се говори друго, нали ?! Щяхме да се гордеем с това постижение !
                            Иначе, както казва Богдан клас "кебапчии" е твърде голям и за съжаление в него сме всички ние !
                            Затова аз искам да направим школа за ендуро и един ден да се гордеем с постиженията на български ендуристи по света.
                            -------------

Коментар

Аз съм човек на крайностите в спорта и на "рошавите гарги"
                              ..при спорта на ..рошавите гарги..вече нещата ..стават други..и има много и странични неща като ..бизнес обстановка в страната традиции..федерации..политика итн итн итн.. неименуемо са нужни и школи като тази която замисляте и е част от звената на веригата
                              от които едно само да липсва..пак ..нищо не става..а ерзберг специално..ми се струва и че не е най на рошавите гарги мястото знаеш че реално там от тези 1500 състезатели има около ..50 души на що годе по високо ниво..от които 10-15 на наистина световно ниво за нашето ниво обаче и това 128 мо място си е голямо постижение и не мисля че някой има който не го оценя /то кокера и 1 ви да бе станал..пак все някой щеше да мрънка/..макар че наистина..сериозно постижение за нашето ендуро според мен ще е когато ..всички наши представители там от редовно участващите в шампионата ни започнат да влизат от пролога в първите 500 тоест-класират се за вторият ден и поне двама от тях започнат в рамките на времето да успяват да завършват и да стигат на финала втория ден..та дори и да са извън първите 10 просто да стигнат финала ако само 1 го направи..та дори и 1 ви да е..ще е по скоро негово лично постижение а не на самото ни ендуро..мисля че тези постижения ..с новото поколение които сега започват млади хора има шанс да се случи и вашата школа ще е особенно полезна в това отношение
                              ..дори и това да не се случи обаче..ми се струва че основните ползи ще са спортът да става все по масов и достъпен за все повече млади хора... да не говорим..че дори 1 дете да оттървеме от наркотици и проблеми и да накараме да се занимава с нещо сносно ще е голям принос..та дори и да не стане никакъв шампион.. а..от масата..така или иначе неименуемо..ще започнат да изскачат и от "рошавите гарги" ..постепенно

..но стига толкова извън темата..

.. за мнението ми по конкретната тема..важи предишният ми пост
                              Последно редактирано от mitkov; 19-12-08, 00:47.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                                .. за мнението ми по конкретната тема..важи предишният ми пост
                                И при мен е така !
                                И аз не се отказвам от гаргите си.
                                -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X