Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Точно за тях говорех. Аз смених лявото огледало на БМВ-то с такова, че нещо си гледах рамото с оригиналното кръгло огледало. Само че го удължих това новото с един болт и изправих малко ъгъла, за да не е толкова ниско. Лявото кръглото огледало на БМВ-то си го оставих. Огледалото от КТМ струва 25 лева.
    Колкото до рязане на огледала от камион, или от Уазка, за мотора тези номера съм ги правил още някъде 80-та година за МЗ-та. Но не ставаше от първият опит. Лесно се чупеха при изрязването. Малко странно гледат и приближават изведнъж такива огледала, но стават.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      Я, си вземи нещо двуколесно, та да влезеш у правата вяра ...
      Мисля по въпроса. Градушката малко не одобрява това мислене, де.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
        Намерих си КТМ-ски огледала от един приятел, който си беше купил нов EXC530 и разбира се не ги ползва. Нови, в найлончета. Снощи ги сложих, тези дни ще разбера дали са ми удобни. По-ниско седят, но и са доста по-широки. Самото огледало също е доста голямо.
        Който реши да търси такива, да знае че са с обратни резби и си имат преходници.
        Чудя се собствениците на КТМ, които ползват огледала какво виждат в тях.
        ДР-а определено има много по-малко вибрации от КТМ, но огледалата вибрират ужасно. Прекалено леки са.
        Освен това самите огледала са от кой знае какво стъкло, като ги забърсах с кожените ръкавици(без кал по тях), се надраха.
        Определено австрийците са заложили на евтин модел или марка.
        На африка може и да вършат работа, но едва ли.

Коментар

Здравейте колеги, някой може ли да ми каже каква е разликата между спирачните маркучи с метална намотка и обикновените хидравлични такива ?

Питам защото гледам за Африката тия маркучета 3 броя 100 и горница Евро , а на външен вид същите хидравлични за падащи бордове които някой фирми режат на метър
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Огледалата (тези овалните) вършеха идеална работа на Африката ми. Африката имаше гумени демпфери на кормилото и въпреки вибрациите на двигателя не съм забелязал самите огледала да са имали някакви особено гадни вибрации. Поне не и по-силни от тези на оригиналните огледала. Сега също едно от тези овални огледала от КТМ ми върши много добра работа на БМВ-то. Видимоста ми се подобри много, а и БМВ-то има много по малко вибрации от Африката, въпреки че няма демпфери на кормилото. Освен това едно такова огледало струва 25 лева, а едно огледало на БМВ струва над 100 лева... Определено тези огледала вършат работа и при КТМ-ите. За това, че при ДР-а не вършат работа аз нямам вина.
            Оригиналните, кръгли огледала на Африката и аз съм ги драскал, когато съм се опитвал да ги изтрия от мърсотията с ръкавица и така съм се научил да не търкам огледалата с ръкавица, или с ръкава на якето, а само с чист парцал, салфетка, или тоалетна хартия.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 28-05-13, 08:49.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
              Здравейте колеги, някой може ли да ми каже каква е разликата между спирачните маркучи с метална намотка и обикновените хидравлични такива ?

Питам защото гледам за Африката тия маркучета 3 броя 100 и горница Евро , а на външен вид същите хидравлични за падащи бордове които някой фирми режат на метър
              Обикновенните гумени леко се раздуват (особенно когато са старички) когато натиснеш спирачката. Така се губи част от силата въздействаща на накладките. При тези с метална оплетка загубите на сила са по-малки и дори и по-леко да натиснеш спирачката лови по-добре!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Имах предвид обикновени хидравлични , като за бордове на камиони. И те вътре са с метална оплетка.

Коментар

Те са доста твърди, не знам дали ще стават за спирачки.
                  Не се цигани за някое евро, щом става въпрос за спирачките!

Коментар

Из квартала слагаха на разни шосейки такива "камионджииски" метални маркучи. На старичките гсхри също сменяха разни маркучлета по двигателя с такива от камионджииския магазин. Нямаше и все още няма някой който да се е оплакал май. Не знам обаче на каква цена им ги правеха.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Не се циганя. Просто ми беше интересно каква ще е разликата между 2та вида маркучи , че тия "уж" мотордждийските да ги продават за по 100 и кусор евро.

Ето тия си ми приличат на снаждани маркучи ...

http://www.ebay.at/itm/Stahlflex-vor...ht_4928wt_1168

А за тия да не говорим :
                      http://www.ebay.at/itm/Stahlflex-Bre...3#ht_500wt_923

Наистина ли тия маркучи държат ... много години ? Поне така пишат продавачите.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение

Наистина ли тия маркучи държат ... много години ?
                        Държат,и има осезателна разлика в спирането.

Коментар

Колеги учудва ме че за няма и седмица двете ми светлини на късите изгоряха. Възможно ли е да им е дошло времето на крушките или някъде другаде да търся проблема? И със какви крушки карате вашите Африки?
                          Поздрави!
                          HONDA AFRICA TWIN XRV 750 RD 04

Коментар

Първоначално публикуван от петър442 Преглед на мнение
                            Колеги учудва ме че за няма и седмица двете ми светлини на късите изгоряха. Възможно ли е да им е дошло времето на крушките или някъде другаде да търся проблема? И със какви крушки карате вашите Африки?
                            Поздрави!
                            Ако си ги купил заедно, не е изключено и да изгорят заедно, по напълно легитимен начин. Ама по-вероятната причина е повишено напрежение.

Коментар

И аз се чудех до преди известно време ( издържаха ми максимум месец някави тайвански или китайски крушки) , ама се подлъгах , че са евтини и си бях купил 7-8. Накрая ми писна и си взех 3 OSRAM(една за резерва) и май повече от година не ми е горяла крушка

Коментар

А ти забоде ли мултицета в крайна сметка на акумулатора да видиш напрежението?
                                Yamaha XT​M600E '98
                                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X