Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Памир - 2025

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Коги си мислим, че е кофти - егое, може и по-кофти

Днес ми писа един от хората, чиито мотори са останали в Бишкек...

Мани-беги, нема нужда
    Враг усраине

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Някаква снимка има,но не се вижда.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Бе накратко: никой не знае кога ще им тръгнат и дали ще им доди.
      Ете за т'ва сите паре изпонапред - НИКОГА!
      Ние поне не сме платили

А със снимките у форумЪТ в последно време е... Ми като всичко наоколо - нема смисъл като нема нужда
      Его по друг начин и колкото-толкова!

• Изгледах вчера клип от Новата Пикла за пътуването и през Памир.
    Интересно ми е понякога да видя тоя терен през погледа на други та затова се “подхлъзнах”.
    Иначе на тая трудно и понасям кухите възклицания и пластмасов ентусиазъм.
    Това е заглавието на клипа ама май между Куляб и Хорог верно извади страшен късмет - минути преди нея на пътя се свлякоха бая масивни скали.
    Даже по склона още не се беше разнесъл прашуляка от свличането.
    За малко да я прати в Пендж на баня.
    Пък туй плоскоземче колкото и да е досадно - не заслужава това!

Даже в Куляб отседна в същата къща за гости дето бех намерил за Владич последният път.
    То се оказва популярно място да отсядане на моторасти ма аз там се предпочитам 5-те звезди с тежък лукс пред реката до мен

Това е таджикската реалност - очаквай неочакваното!
    Добре, че е такава месомелачка иначе да е станало като на Стелвио.
    То това всъщност е и чара на мястото.
    Проблемите ги има просто като човек очаква различно.

Егое и виделото докато не съм забравил

Не знам кога обаче реално е снимано това - според мен дори е възможно да не е тази година.
    Или пък месеци по-рано но гарантирано не е близо до момента на публикуване, демек теся те!
    Враг усраине

Коментар

• Гледах го и аз това филмче. В същият хостел беше в Калайкхум, в който спах и аз. Само стаята и беше друга. И тя е холандка, Мишел, и май за първи път вижда такива планини, както и такива пътища де, за това така се шашка. А още не е изскочила на 4000 м нмв. И тя ще мине през прохода Кхаргуш според маршрута и. Правят го тоя път Калайкхум - Хорог, но още са далече от завършване. Някога ще бъде само асфалт там. След някоя и друга година... Тоя път с Миро ние общо сме го минали три пъти.
      Това със свлачището си беше екстремия. Размина се само на минута от много гадна катастрофа. Още не беше слегнала прахта... Там не знаеш, от къде ще ти дойдат на главата неприятностите. Мястото е такова пък и държавата.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Kалайкум имах предвид а не Куляб.
        Все им бъркам имената та тези 2 селища
        То в плоскоземия планина едва ли е видяло.
        Те имат един цирей там дето даже не съм сигурен има ли и сто мерти надморска височина
        Но мисля, че е минала и през Грузия!

• Мина и през Грузия, но там не се муши по планините. Мина от Батуми през Тбилиси към Владикавказ през Кръстовият превал и влезе в Русия през Верхни ларс. После нали Казахстан, Узбекистан, Бухара, Самарканд и към Душанбе. Тя още на проходите през Фанските планини взе да се шашка. В "тунела на смъртта", както го нарече слага маска за дишане на лицето си...
      Кавказ е впечатляващ, но не може да се сравнява с размерите и мащабите на Памир и на части от Хиндокуш по край Пяндж.
      Норали в своите филмчета също влезе в Таджикистан от Афганистан, долу под Куляб и сега, и тя ще кара из Таджикистан, и Памир. Ще видим, какъв маршрут ще си избере. Тя не е много фен на асфалта, така че ще мине през места, през които тази Мишел едва ли ще си позволи да мине.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• Не съм толкова навътре аз - ти явно следиш пиклите внимателно
        Последния път като гледах нещо от тая издържах до там, където не зареди еврогейският боклук понеже нямаше 95 а само 92.
        Мислех да и пиша па викам “Яу лево и ВТО!”
        Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
          ВладиЧ коментира
          Редактиране на коментар
          Да. Как влезе в Таджикистан и бензина А 95 изчезна. Уредиха я с А 92... Мисля, че кара Роял Енфилд 350 тая Мишел. Малко и е проблемно паленето, но може така да е направен тоя мотор.

• Не, някаква еврогейска чек.я се оказа.
        Проверявах марката какво е като в началото - в Турция почти скъса жило на съединител.
        И понеже доколко знам е чисто ново ми стана интересно що за съоръжение може да сджвака жило под 10000км?!?

Ми няма изненада, то нали и аз от там идвам
        Или италианска или испанска сглобка беше тоя скрамблер!
        Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
          ВладиЧ коментира
          Редактиране на коментар
          До сега не го е снимала странично тоя мотор, да го видим, точно каква марка е. Като му гледам кръглият фар и кръглото арматурно табло, а също и задница на тоя мотор реших, че е Енфилд...
          В Грузия смени гумите. Задната и беше 130, а тя реши, че ще сложи 140. Там пичовете и казаха, че това не е правилно, но на жена да и се обясняваш, когато си е навила нещо на пръста е тотално загубена кауза... Сега слезе от асфалта в Памир и вместо по-тясна гума отзад за офроуда, тя мина на по-широка?!?! Женска му работа...

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X