Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Памир - 2025

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ето го филмчето на испанеца с разходката до базовият лагер на Ленин.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Като го гледам как пуфти и внимава при преминаване на най-малки препятствия ми се губи идеята за такова пътуване.
      Не само в този клип, по принцип и за останалите му в тоя край - 2 човека, сандъци...
      На негово място бих наел някакъв малък джип от вида цуцуки жими или дори АТВ.
      Както го прави е напрягащо, ограничаващо и напълно излишно, поне за мен.

Аз там карах без грам натягане, повечето време на степенките и разглеждайки наоколо.
      Да зяпаш основно в глупавият прашен път е чиста загуба на ресурс.
      Освен ако не филмираш но така си малко като японски турист
      Аз обаче бях оставил почти всичко без бензина в Сариташ та разходката беше просто шляене.

И друго - Ленин пийк?!?
      Връх продължава да е известен с името на шизофреник, сифилитик и кумунист?
      'Баго, тия еврогейски мотори как не глъхнат от див ужаст наоколо - направо не знам

Враг усраине

Коментар

• Даааа. Мазохист си е тоя испанец...
        2006 година са сменили името на връх Ленин. Сега е Абу Али Ибн Сена. Или съкратено Авицена... Това, което сега го водят за базов лагер е поне на близо половин километър от Лукова поляна, където беше предишният базов лагер. Но там мястото е по-малко и за това са го свалили тука на по-широко и малко по-ниско място. Някъде, около 3800 м нмв.
        Аз през 2003 година стигнах, до около 6000 м нмв. Малко под щурмовият лагер 3 на Разделни на 6100 м нмв. Времето се развали, натрупа 2 метра сняг и не успях да изкача върха Ленин 7134 м нмв.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Абе като цяло за ходенето там с мотор няма никаква сериозна причина, само шляене!
          Освен ако не възнамеряваш да качваш Ленин.

Виж ако се ползва граничен пункт Карамик към Таджикистан - така вече си става напълно релевантна спирка.
          Обаче това място е затворено за чужденци и далеч не е единственото такова по тези места.
          Та залуду път ама то все едно сме тръгнали с друга цел

• the slow heart
          the slow heart коментира
          Редактиране на коментар
          Който не е пуфтял с жена/гаджето си на мотор фрашкан с багаж по на майната си, нека пръв хвърли камък 😂

• Ето филмчето на турците, с които се запознахме в Бишкек. Вече бяха минали през Бартанг с моторите си Хонда CRF 300. Гумите им са Митас Е 07+. Това е първата част от Рушон до Кудара. Пуснете си субтитрите. Има доста подробни приказки и обяснения.
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Втората част на филмчето от преминаването през Бартанг на турците. От Кудара до Мургаб. Сериозна работа.
          Златомир Попов - Forry

Коментар

• Полезно видео от Павлин свързано с проблемите им около пътуването му в Централна Азия тази година.
            Не съм следил видеата от този трип но са правили обиколката в двете посоки през Русия.
            Това, което ние имахме намерение да направим само в едната и не успяхме заради поляците.

Във видеото коментира 5 основни грешки около това пътуване.
            С няколко от проблемите ние не сме се сблъсквали понеже не влизахме с Русия заради поляците.
            Но останалите са ми доста познати
            Например кеша - в Азия конвертируема валута е щатски долар но за разлика от преди сега дребните банкноти просто НЕ ВЪРВЯТ.
            Не ги искат нито банки нито обменни бюра - работят с едри банкноти от 100 или минимум 50.

Друго, което ми направи впечатление - и те са настъпили мотиката с поляците.
            Пратили са с някаква компания комплект гуми за смяна в Киргизия.
            Няма нужда от предположения - ми не са пристигнали навреме.
            Всъщност изобщо не са пристигнали никъде, купили са си други на място.

Около екипировката също мненията ни съвпадат.
            Разнасянето на екипировка за бивакуване е напълно излишна.
            Разнасянето на супер-специализирано оборудване - тоже.
            Филтриращи системи за вода примерно, специализирани съдове за гориво...
            Носенето на такива неща при нас беше свързано само и единствено с намерението за преминаване през Бартанг.
            Нещо, което не се случи пак основно заради шибаните поляци.

Сподели полезна информация около митническите декларации за внос като се преминава през Русия.
            Това е най-големият му пропуск, който е можело да му коства седмици висене там.
            Луд късмет, че е успял само с 2 дни.​
            Враг усраине

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Всъщност той явно сега започва да качва клипове от това пътуване.
              Тубата току що ми пробута първият но преди това имаше няколко включвания на живо докато са били там.
              Напълно прав е за това това да сме информирани предварително за особеностите е изцяло и само наше задължение.
              "Не знаех това" е изцяло за сметка на пътешествениците

Аз лично малко се дразня, че качва съдържание изцяло на английски но това е дреболия.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
          X