Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Памир - 2025

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ето го филмчето на испанеца с разходката до базовият лагер на Ленин.
    https://www.youtube.com/watch?v=W-CNE1o9-oI
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Като го гледам как пуфти и внимава при преминаване на най-малки препятствия ми се губи идеята за такова пътуване.
      Не само в този клип, по принцип и за останалите му в тоя край - 2 човека, сандъци...
      На негово място бих наел някакъв малък джип от вида цуцуки жими или дори АТВ.
      Както го прави е напрягащо, ограничаващо и напълно излишно, поне за мен.

Аз там карах без грам натягане, повечето време на степенките и разглеждайки наоколо.
      Да зяпаш основно в глупавият прашен път е чиста загуба на ресурс.
      Освен ако не филмираш но така си малко като японски турист
      Аз обаче бях оставил почти всичко без бензина в Сариташ та разходката беше просто шляене.

И друго - Ленин пийк?!?
      Връх продължава да е известен с името на шизофреник, сифилитик и кумунист?
      'Баго, тия еврогейски мотори как не глъхнат от див ужаст наоколо - направо не знам

Враг усраине

Коментар

• Даааа. Мазохист си е тоя испанец...
        2006 година са сменили името на връх Ленин. Сега е Абу Али Ибн Сена. Или съкратено Авицена... Това, което сега го водят за базов лагер е поне на близо половин километър от Лукова поляна, където беше предишният базов лагер. Но там мястото е по-малко и за това са го свалили тука на по-широко и малко по-ниско място. Някъде, около 3800 м нмв.
        Аз през 2003 година стигнах, до около 6000 м нмв. Малко под щурмовият лагер 3 на Разделни на 6100 м нмв. Времето се развали, натрупа 2 метра сняг и не успях да изкача върха Ленин 7134 м нмв.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Абе като цяло за ходенето там с мотор няма никаква сериозна причина, само шляене!
          Освен ако не възнамеряваш да качваш Ленин.

Виж ако се ползва граничен пункт Карамик към Таджикистан - така вече си става напълно релевантна спирка.
          Обаче това място е затворено за чужденци и далеч не е единственото такова по тези места.
          Та залуду път ама то все едно сме тръгнали с друга цел

• the slow heart
          the slow heart коментира
          Редактиране на коментар
          Който не е пуфтял с жена/гаджето си на мотор фрашкан с багаж по на майната си, нека пръв хвърли камък 😂

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на Днес.

Зареждам...
      X