Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Памир - 2025

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
    ...Сега остава и моторите да се върнат насам без забележки...
    Както са казали - паре као весници а нема кой да ги чети

Аз също се надявам тая авантюра да приключи все някога без прекалено голями финансови щети.
    Предвид надървените отношения между Полша и Беларус не са никак изключени.
    А то дори не е от сега въпреки, че тази година изглежда ситуацията ескалира сериозно.

Обаче както и да приключи това от тук насетне повече в такъв хазарт с външем транспорт аз НЕ ВЛИЗАМ !!!!!!!!
    Тръгвам за там до където имам шанс да стигна и да се върна на самоход;

Да разчитам на обещано, написано и подредба на звездите никога не е било моето.
    А колко повече одъртявам става още по-зле нетърпимо.
    Та... Важното е да са вади поука от миналото!
    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      Обаче както и да приключи това от тук насетне повече в такъв хазарт с външем транспорт аз НЕ ВЛИЗАМ !!!!!!!!
      Тръгвам за там до където имам шанс да стигна и да се върна на самоход;
      Ееее....не бъди скучен

Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Летиш до Мексико,купуваш един текерлек за 3 бона,караш до Панама и продаваш за 2,цялата далавера ще е на половината пари от транспорта на моторите само.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Да, това имах предвид но явно не съм го написал.
          Или наемане, както преди 2 години.
          Идеята да караш собственият си мотор е привлекателна.
          Обаче се вижда; че е много далеч от разумното.
          Абе не е за мен, като гледам обема на моторите дето влачат поляците - на много не им пречи.
          Или пък просто този година света е изтрещял още повече.

Преди няколко дни забелязах, че тая фирма вече вдигнала цените с 20%.а времето за доставка 3 пъти!!!
          Та явно света се променя а не само аз
          Враг усраине

Коментар

Вдигнали са цената за 2026 година, но само за доставки до Бишкек и то само за определени месеци, а не тотално. Със сигурност едва ли ще е случайно.
            Да ти откарат мотора до Кейп Таун, или до Чили, или до Исламабад за 1400 евро много скъпо ли ти се струва?
            Иначе мотото им на АДВ-фактори е следното:
            (в превод) От момента, в който вземем мотоциклета от вашия гараж, до момента, в който го запалите от другата страна на света и си тръгнете по пътя. Ние ви го даваме директно – без допълнителни плащания, договорената цена е свещена. Това е нашето мото.
            https://advfactory.com/en/vehicle-transport/

Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Нещата могат да се объркат навсякъде а не харесах как отиграха точно такава ситуация.
              То като всичко върви по план и си го правил десетки пъти е лесно да имаш мото у електрическият сайт

Всъщност за нас все още не е завършило та говорим в минало време!

Ето така изглежда на карта това пътешествие:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5313.jpeg
Прегледи:344
Размер:1.48 МБ
ID:7009950

Не трябваше да изглежда изобщо по този начин но така се получи.
            Опитах се да споделя трак през Wikiloc но е твърде голям а не ми се занимава да го качвам разделен по дни.
            Ако някой се интересува да пише и ще му го пратя

.
            Враг усраине

Коментар

Някакви англичани са минали преди седмица през Бартанг. Бяха качили 3-4 снимки във фейса. С един ДР 650 на Сузуки и едно БМВ пак 650. Пишат че нивото на реките било ниско. Справили са се за два дни. Първият ден от Рушон нагоре 90 км. Вторият ден 200 км. Не пише, къде са спали и къде са карали след вторият ден. Хвана ме много яд, че пропуснахме шанса си, но това е положението...
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Не се тюхкай, и догодина ще има лято.

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
              ...Справили са се за два дни...
              Липсата на вода никак не е за радост.
              Там както и тук тенденцията да намаля е много тревожна.
              В Киргизия споменаха, че не е валяло сняг миналата зима!

Вчера направих една обиколка на границата със Сърбия.
              От Пирот към Княжевац пътя пресича поне 10 реки и поточета слизащи от Стара Планина.
              Ми всичко е сухо като на баба Спаса шутката, язовирите - празни като главата ми
              И от нашата страна не е по-добре и май чак сега си дадох сметка колко е зле.
              В последните 7-8 години такова безводие в този район не е било.

Иначе аз заради Бартанг няма никакъв шанс да се върна отново в Таджикистан.
              Сега му беше времето но до Рушон вече си бяхме изгорили всички налични резерви.
              Да не говорим за тези 20 дни, които загубихме около логистиката на моторите.
              Тях ако ги имаше картата със сигурност нямаше да изглежда така!

И друго - двамата немци едва ли са ти набори, едно е да искаш а друго е да можеш.
              Ти недоволстваш като те прекарам напряко по чакълеста улица.
              Не знам колко време щеше да ни трябва за 300км черни/кафяво - даже и да не снимаш.
              А тетова пък просто нема къ да стане

Враг усраине

Коментар

Англичани. Единият по-млад към 30-40 години, а другият старец, като мен със старо БМВ. Но това е било през 2019 година в началото на септември, а не сега 2025 год. Ето една от снимките.
                https://www.facebook.com/photo?fbid=...72012923018266
                Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Стори ми се да спомена, че са немци - не че баш това има значение.
                  Между другото двамата немци, които си чакаха моторите като нас са направили почти същият трип.
                  И също очакват да им върнат моторите към Варшава с този курс на 15 септември.
                  Пак помоли да го държа в течение с движението от AirTag-а на моя.
                  За съжаление няма епълка иначе бих му шернал таг-а директно.

Ако публикувате пътеписа в англоезична версия можеш да го пратиш също и на него.
                  Доктор Волкер ще се зарадва - сигурен съм

• Ето английската версия. Не знам само как е превел по-грубите ми изрази преводача.
                https://vladi-unixsol-org.translate...._x_tr_pto=wapp
                Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това е просто автоматичен превод ве - имах предвид англоезична версия на оригиналната българска ако качите
                  Разликата е от тук до поне Бишкек ако не до луната
                  Ма явно нема кой - един не може, друг нема време, трети ни мрзи та ни боли ча...
                  Нищо де: прати му го ако искаш - мейла му със сигурност го имаш.

• А няма да го пиша това отново на английски. И нямам мейла на германеца. Превод, като превод... За мен няма разлика. Ето оригинала. https://vladi.unixsol.org/pamir2025/
                Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Няма какво да се добави към това, къртиш
                  ОК, ще му го пратя по някое време.

• Полша напълно затвори границата си с Беларус считано от днес:

For national security reasons, we will close the border with Belarus, including railway crossings ... on Thursday at midnight, from Thursday to Friday
                Уш не завинаги но до тук с транспорта на моторите.
                Писах напред, че не възнамерявам да се връщам в района повече.
                Обаче както е тръгнало може да си имаме мотори на място и за следващата година

Естествено Беларус не е единственото място, откъдето могат да върнат стоката в Еврогея.
                Но да бъдем реалисти - ще става все по-зле и абсолютно никакви изгледи за обратното.

Интересни времена
                Враг усраине

Коментар

• ezhko
                  ezhko коментира
                  Редактиране на коментар
                  Република Латвия, Република Литва и Република Естония са официалните названия на дадените държави, Босе. Оттам и прибалтийски републики.

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не се прави на луд

Държави

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  В интерес на истината и аз съм чувал да ги наричат често прибалтийски републики без да се замислям защо.
                  Всички знаят, че са държави а не ССР от има/няма едни 35 години та едва ли има някакво значение наименованието

• Ебахти и скапаната година се оказа тази. И тоя наш късмет... Колкото повече се мъчим да уредим работата, толкова повече се обърква...Ще видим, какво ще измислим. Да взема да хвана самолета и да си докарам мотора от Бишкек сам. Но ще трябва пак да вадя руска виза...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами то имаше достатъчно ясни индикации за това още в самото начало.
                  Ние на хазартен принцип пренебрегнахме всички - няма на кого да се сърдим сега.
                  Аз нямам такава възможност. А и да имам - нямам желание, не и сега.
                  Тактиката с рогата напред не работи добре тази година!

• Айде сега имало ясни индикации. За какво точно имало индикации? Че ще ги държат моторите на границата 15 дена белорусите ли??!?! Ако бяхме взели тъпата руска виза от 15-ти август до 15-ти септември, много отдавна, да се бяхме прибрали до дома с моторите си. Но каквото било, било. Не можем да го върнем.
                Kaмионите с моторите били в момента в Брест. Това ми казаха. Но не знам дали нашите мотори са в тези камиони. Най-вероятно са в тези камиони моторите ни. Иначе, за какво ще ме информират? Питах после конкретно, но пак млъкнаха поляците. И Кщищоф и Якуб. Ще чакаме те ще се обадят, когато има раздвижване и когато има какво да кажат.
                Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами виж пак какво съм написал в първият пост.

• Поляците ще намерят решение. То да сме само ние да се притесняваме, ами то там в Бишкек имаше поне 50 мотора. И тях ги касае това положение.
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X