Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Памир - 2025

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ами аз БМВ-то си го карам непрекъснато. Вече съм над 86 000 км, а бях под 84 000 преди месец. Обявата в Мобилето си стои. Даже съм намалил цената, но все някакви тъпи Хонди и Ямахи търсят глупаците... Soryy ама не мога да им помогна на такива...
    Един приятел моторджия, който работи в Германия от две години си беше дошъл в отпуск и ми вика. Абе ти смешни пари искаш за това Сертао. Аз - вика - съм преглеждал обявите в Германия, и то точно за Сертао. Там едно, че ги няма да се продават и второ цените са съвсем други...
    Ама това тука е България. Какво ли ти разбират германците от мотори в сравнение с българските "експерти"?!?!....
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Ясно , че го караш Може би въпроса трябваше да е : " Ако сега дойда с парите , ще го продадеш ли ? "

• ВладиЧ
      ВладиЧ коментира
      Редактиране на коментар
      Ами да. Ще го продам БМВ-то. Нали за това съм пуснал обявата. Преди месец и половина му купих чисто нов акумулатор, а преди една седмица му платих гражданската мисля до Нова година. Данъка му е платен. Само прегледа му изтече, но който го купи да си го прекара на преглед.

• Ами Владич ей я схемата. Пускаш БМВ-то за продажба в Германия, с опция доставка на ход, като ти дойде Сузукито. После хващаш влака от Германия до Полша и си идваш на ход. 2 в 1.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Хах, само вариант за влак не се бях сетил да проверя за пътуване до Варшава
      Допускам сериозни разлики за такова приключение от немя и от татковИната ама пак ми е екзотично хрумване

• trapper
      trapper коментира
      Редактиране на коментар
      От София до Варшава търси евтин самолет. Влак хич не ти препоръчвам!

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Това беше шега - и през ум не би ми минало да пътувам до там с влак дори да е безплатно
      За варианти ще мисля едва когато потвърдят, че стоката е пристигнала и се налага да отида.
      Главоблъсканиците преди пътуването ми стигат за много време напред.
      Ако изобщо се налага да го правя - и други възможности има.
      Сега съм на презкурин, дори предозирам!

• Първоначално публикуван от ;n7011804
    Един приятел моторджия, който работи в Германия от две години си беше дошъл в отпуск и ми вика. Абе ти смешни пари искаш за това Сертао. Аз - вика - съм преглеждал обявите в Германия, и то точно за Сертао. Там едно, че ги няма да се продават и второ цените са съвсем други.......
    Не е търсил където ги има:
    https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...e&vc=Motorbike
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• Аз не съм се интересувал. Пачо така ми каза. Той се беше запалил точно по Сертаото, но после видя, че му е малко висок този мотор, защото той Пачо е към 170 см висок. И после взе, че си купи Хонда NC 750 в Германия. Турист, автоматик с ляти джанти. И сега ме питаше с тая Хонда мога ли да отида в Памир? Той и клиренса му е малък на тая Хонда. Можеш - рекох му - да идеш в Памир, но поне си намери защитна тава под двигателя, за да не го пробиеш. Ще му сложиш по-рошави гуми на тоя мотор и ще караш по-внимателно там, пък каквото дойде...
      Последно редактирано от ВладиЧ; 01-10-25, 08:34.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• Попаднах на серия клипчета от този тип за Памирската магистрала и по-специално няколко за преминаването през долината на р.Бартанг.
        През 2024 година е минавал от там.

https://youtube.com/@grenadyer

Не са със супер качество и автора почти не говори но някак ми биха максимално реалистични за терена.

Тегава и напълно непредвидима история, нито като време нито дори като вероятност ще минеш ли от там.
        Особено като си притиснат от време.

Все повече се убеждавам, че за това място не трябва да имаш НИКАКЪВ график.
        Когато-тогава.

Който не го може - най-добре изобщо да не припарва там.

Нашата сага с транспорта вече наближава пет месеца.
        Все още стоката е в Беларус и няма прогнози кога ще излезе от там.
        Всъщност липсва каквато и да било информация освен от таг-а.
        Дано му стигне батерията до края - ако предполагах това щях поне на туря нова в началото
        Враг усраине

Коментар

• Аз бих проучил нещата в Посолството на Беларус (https://bulgaria.mfa.gov.by/bg/) и възможно ли е да си прибера стоката лично. В Република Беларус временно (до 31 декември 2025 г.) действа безвизов режим за българските граждани, приносители на обикновени паспорти. В този случай пребиваването на беларуска територия не може да надвишава 30 дни от датата на влизането... Подробности тук: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/belarus .
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Аз бих проучил нещата в Посолството на Беларус (https://bulgaria.mfa.gov.by/bg/) и възможно ли е да си прибера стоката лично. В Република Беларус временно (до 31 декември 2025 г.) действа безвизов режим за българските граждани, приносители на обикновени паспорти. В този случай пребиваването на беларуска територия не може да надвишава 30 дни от датата на влизането... Подробности тук: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/belarus .
            Благодаря, все още се надявам да не се стига до там.

Така написано последното - ако човек не е следял темата може да го разбере грешно.
            5 месеца скоро ще станат от датата, когато сме ги изпратили от България а не, че толкова време стоят в Беларус.
            На отиване престоя на митницата там беше малко над 20 дни.
            Сега реално стоката е там от 21.09 и още не сме подобрили "рекорда" от предният път.

Проблемът е, че няма никаква информация от превозвача.
            Това, че митницата е проблем е просто догадка базирана на локация.
            Може камионът да им да се е строшил или да са му нарязали гумите - ние не знаем това.

Ще се почака до края на месеца преди да се предприемат други мерки.
            И те пак трябва да се съгласуват с превозвача - няма как да отида и просто да си разтоваря мотора от камиона.
            Дори технически е невъзможно да се случи а има и чисто юридически казуси, предполагам.
            Враг усраине

Коментар

• Ето втората част на филмчето за Бартанг. Определено не е за всеки. Там където имаше цивилизация в първата част беше "почти нормален" офроуда. Но след това му останаха там 116 км до Каракул и там вече нещата станаха доста по-сериозни. https://www.youtube.com/watch?v=UBeKXK7sUus&t=549s
              Колкото до моторите ни в Беларус. Не е проблема да отидем там. И да отидем никой няма да ни свали моторите от камиона и да ни ги даде да си ги караме.
              В документите за превоза са описани началната и крайната точка за доставка на товара. По-средата на пътя (да речем) няма кой да ти разреши да променяш вида товара, за това, че на някой така му се искало. Това са международни правила и изисквания за транспорт на товари, и не вярвам някой да ги променя точно заради нас. Документите за митницата са оформени в Бишкек - Киргизстан и на камиона са качени примерно 15 мотора. Толкова трябва да пристигнат и в крайната точка Варшава - Полша, където да бъдат освободени от митницата и камиона да се разтовари. Няма абсолютно никакъв начин там във Врашава да пристигнат 13 мотора.
              Последно редактирано от ВладиЧ; 09-10-25, 10:35.
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                При толкова точен договор, срокове и неустойки за забавяне няма ли?

• alexalex69
                alexalex69 коментира
                Редактиране на коментар
                Много ме беше яд преди години , когато карах по БГ планините когато на най -високата точка или на края най-трудният участък срещах дядо и баба с коса и вила на Ижа .... Ако нямам силно ограничено време или жена с мен , не виждам чак такава трагедия по пътя . За някой препятствие, за други магистрала ...За видеото дето е качил Владич иде реч .

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Обстановката там казват е много динамична и зависи от времето.
                Различава си сутрин и вечер дори да не говорим ако завали.
                Отразява се директно на речното ниво и нерядко тя залива части от “пътя”.
                Чували сме, че валеж може да те “заключи” по средата на нищото, тоест нито може да се продължи нито да се върнеш.
                Просто се изчаква достатъчно за да падне нивото на реката.
                Напълно възможно е това да бъдат дни.

Та тия особености правят този път не за всеки.
                И напълно неподходящ за хора разпределили си времето по дни.
                То това важи за целият регион но за този участък е валидно с особена сила.

• Договора, който подписахме е в куфара на мотора ми, който е в Брест в момента... Ще видим как ще се развият събитията в последствие.
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• Това са глупости - НЯМАМЕ договор за този транспорт.
                Имахме такъв за отиване и те не спазиха сроковете по него.
                Сега нямаме никакъв нито дори знаем колко ще струва услугата.
                Опитах да уточня това на 2 пъти - абсолютно никакъв отговор от превозвача.
                Така, че да се говори за точен договор и дори отношения в този случай е нелепо.

Качвам и "договора" информативно - не виждам нищо конфиденциално в него.
                Прикачени файлове
                Враг усраине

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Както казах имахме го подписван но в едната посока.
                  В тази сега няма нищо освен неформална и устна договорка или както се казва "на честна дума".
                  Това понеже в началото бяхме с намерение за транспорт само в едната посока.

Отнася се само за нас двамата обаче - останалите си имат си подобен "договор" и за този курс но какво от това?
                  Те са в същата ситуация както и ние - не знаем нищо, превозвача не отговаря а стоката вече 20 дни си стои в Беларус.
                  Че и са платили предварително 100% от сумата по договора за 2 курса.
                  Ние поне това не сме.
                  Единствената актуална информация идва от еъртага ми и се учудвам, че все още има батерия да ни "говори"

Колкото до старият договор в началото си мислех дали да не предявявам някакви искове но го прегледах на две на три и също стигнах до извода, че това е пълна пръдня.
                  По-добре изобщо да не се стига до там, че да се стига до искове по него

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Поне знаеш къде е еъртага ...

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Така е но колкото и добра работа да върши - няма да се надигна до Беларус заради него

• На 3та стр. се пошегувах гърч да има за да остане спомен от пътуването, ама вие се оляхте направо
                Настане вечер — месец изгрее,
                звезди обсипят сводът небесен;
                гора зашуми, вятър повее, —
                Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• Бе нали има снимки - значи ще има спомени
                  Враг усраине

Коментар

• Батерията май ще издържи до края на сагата - има още 75%, но да не вземат белорусите да дарят моторите на руснаците за фронта, че гледам постоянно пращат стотици нови ендура натам!
                    Honda XL600LM, 1987
                    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      В случай, че не се бъзикаш - това е батерията на телефона
                      На какво ниво е тази в таг-а ще разбера евентуално като отида някога до него.
                      Или като спре да ни "говори".
                      Мисля, че и дават живот около година но не помня кога съм я сменял за последно.
                      Ако допусках такава епопея щях да я сменя с нова преди да пратим железата....

Всъщност като се замисля при такъв допуск нямаше да пратя нищо никъде ама както е рекъл дедо поп: Пусто мое незнаяне

• Edo
                      Edo коментира
                      Редактиране на коментар
                      Упс! Моя грешка - не разбрах, че е на телефона!

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Таговете "пеят" за състоянието на батерията си към собственика но само, когато са в Bluetooth обхват.
                      В отдалечен режим няма такава информация и това се отнася за всички видове.
                      Добре де - поне за самсунг и епъл.

• Ми освен да разиграем едно залагане накъде ще потеглят и то докато има батерия, че после става леко неясно в кой е печалбата.
                    Дали за руснаците или за нас
                    Враг усраине

Коментар

• Мдааа...уравнението е с повече неизвестни от очакваното.
                      И все пак залагам на наша страна.
                      Оптимист до последно
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X