Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване в Русия до Сибир.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване в Русия до Сибир.

Ay-y-y-y пелменки с водка, рибка, хайверец! Липсват ми.
    То в Новосибирск имаше страхотна опера, а балерините бяха като за мис свят. А за лятото - падам си по по-топличка вода. Юли ми беше студено... Иначе е много красиво. Ходехме на един остров, забравил съм имената вече.

Като стана въпрос за мезета - блинчики!!!

Със сьомга,

и с хайверец...
    Последно редактирано от Веско; 06-02-10, 17:40.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Откровен спам:

Мдаа, ВладиЧ, очакват те пиене, жени и пелмени /попитай какво е на жаргон "пелмени"/.
      Общото с пътешествието на Бойко и Мони май ще са ...комарите

Коментар

И пак ще съм по-добре от тях, щото техните са маларийни...
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

А пък твоите ще летят на рояци като облаци, пък и не са комари най-гадни. Има едни дребни мушици, "мошка" им викат, те са бедствие и половина!

Коментар

Приятели, сега разбрах, че и за монголската виза ще ми трябва "приглашение" от там. Даже не приглашение, ами монголска тур-фирма трябва да иска разрешение за виза от консулството в Монголия, и когато го дадат там това разрешение трябва да се изпрати в България по дипломатически път и тогава тук в България ще дадат визата за 30 дни и 70$...
            Някой може ли да помогне?
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

А в самото посолство не ти ли предложили услуги на някаква тяхната фирма?

Коментар

Никак не е зле тука - http://www.traveltalk.ru/aboutcountry.php?co=209 да се поровиш!

Коментар

Добри новини. Отворих сайта, който господин Сибирски предложи и видях, че в Москва има поне 50 фирми, които уреждат монголски визи. От там ми хрумна идеята, че фирма Аеротур, която урежда руските визи ще може да помогне и за монголска. Оказах е прав. Срещу 95 $, Аеротур на "Шипка" 34 казаха, че ще уредят "приглашението" от Улан Батор и ще извадят монголската виза. Пак те ще уредят "приглашението" от Русия и ще извадят руската виза, която ще е за три месеца с право на двукратно влизане и излизане от Русия за 175 евро. Така че този въпрос с визите, който определено е много проблемен за всяко пътешествие смятам за 95% решен. Не е 100%, защото визите още ги няма в паспорта ми, но и това ще стане.
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Влади, дано да си прав, защото точно въпросната фирма миналата година ми вади руската и белоруската виза! Всичко на приказки беше ОК, докато накрая не гризнах дръвцето за белоруската...но пари никой не ми върна, нали се сещаш!
                    П.п. Апропо, акцентът ми не беше в това, че могат да те завлекат 100-200 лв...
                    Последно редактирано от forry; 12-02-10, 12:15.
                    Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
                    Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
                    Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i

Коментар

Ще видим как ще се развият събитията, когато му дойде времето. За руската виза трябва да са абсолютно точни, защото тя ми е основната за пътешествието, а за монголската, ако не стане няма да скърбим много. Аз така, или иначе ще я подмина Монголия, и ако нямам виза просто няма да се отбивам там. Може би тогава ще изкарам казахстанска за да се отбия на връщане там. Мисля че за Казахстан махнаха поканите.
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Ау, какъв срам, забравихме да предупредим Владич да не се къппе в сибирските реки без гащи, че има едни риби...

Коментар

Малеиййй, какви рибоци. На пъстърви ми мязат, ама са нещо много големи?!?! Аз се чудех дали да си нося една малка сгъваема въдичка, като тези дето ловят с тях по дупките в леда, ама ако се закачи нещо такова ще глътне и въдицата и мен....
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

Това са таймени!

Коментар

Владич, много интересно пътуване, да не кажа супер интересно Това ми е една от мечтите и на мен да си обиколя малко на моторетка из Централна Азия и нагоре Сибир до края колкото може. Има само един малък, но лесно решаващ се проблем - нямам книжка, нямам мотор и няма и манги До сега все се е случвало да няма възможност за мотор, но реших, че повече няма да отлагам и книжката скоро ще е факт и трябва да взема някоя моторетка да върви и по черните пътища и мисля след година опит кръстосване може да се замисля за нещо такова. Въпреки всичко, от няколко месеца се ровя из блогове, пътеписи и всевъзможни такива публикации и ще споделя някои неща:

- за Монголия- твърде е възможно ако тук имаш проблем, т.е. да се движат мудно нещата, на север от Монголия в консулствата им в Кизил (Тува), Иркутск и Улаан Уде нещата да се придвижат доста по-бързо. Логиката е, че както по БГ посолства нищо не се върши повече от това, което е в ежедневните им задължения, така и в монголските такива едва ли би било голяма разлика. Доста точно такива мнения съм срещал по форумите. А гореспоменатите консулства издават визи и най-вероятно това става почти всеки ден, съмнявам се да отнеме повече от ден цялата работа. Моето лично мнение е, че това е направо една страна резерват, нещо като капсулована огромна част от земята и замразена във времето, и много бих искал да мина от там с едно ендуро да се накефя на т.нар. им пътища. хаха, пиша го така, защото в не малко пътеписи има снимки на хора, които показват, че на картата и на ГПСа се намират на път, но след много фантазия мога да си представя че изобщо някой е минавал през това...поле Не знам дали ще ти е от полза, ето адресите и контактите на монголските посолства и консулства. Мисля, че тоя Коста на място решава въпроса с визата, може да го питаш.
                              http://www.mongolianconsulate.com.au...mbassies.shtml

- до колкото разбирам може да се мине по главните пътища, по-точно главния път, и явно точно от там е минавал Коста от FireInside, защото другите пътища са абсурдни за неговия мотор. За сравнение, прегледай пътеписите на Colebatch, които по-горе посочиха. Но, има го и другия момент- когато се минава по по-кофти пътища има и по-голяма тръпка. Я тигър, я мечка, по някакви невероятни места... Избираш си какво искаш съответно.

много готино пътешествие, маршрутът е... намбар уан!

Коментар

Благодаря за предложенията. Първо ще се пробвам тук за монголската виза, все ми се струва, че ще успея да я уредя още от България.
                                Ами дълго е пътуването. То това му е интересното. Аз първоначално мислех само до Байкал да карам и да се върна пък после си викам-" Абе кой ме гони от тая Русия та да карам само до половината? Я давай дедо до края, до Владивосток!" И километрите станаха към 13 000 само в едната посока, а пък часовите пояси, които ще пресеча са май осем броя... Пък така и така ще мина по край Монголия, защо да не се отбия? Стига да ми устиска задника и мотора. Освен това бензина там в Русия е евтин, към 80-90 стотинки литъра, езика зная, а пък и визите са всичко на всичко два броя... Не че не ми се ходи и на мен из становете, или пък из Африка, но там много визи, имунизации, и какви ли не изисквания, и простотии, а пък на мен английският ми е от 100-200 думи... И така рекох и отсекох. Русия! Много километри, малко визи, по-евтин бензин и за по-малко пари. Няма да правя схема, както на Димо. Много готина цветна и красива схема. Евала... Аз съм по-лесен. Да се вдигне тоя сняг и отивам за визите. Мисля на 25-26 юни да тръгна. Поръчал съм гуми за смяна в Иркутск, а маслото и предният пиньон ще сменя във Владивосток. После трябва и да се върна. На връщане може да се отбия и през Алтай. Това е.
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X