Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване в Русия до Сибир.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване в Русия до Сибир.

Интернета е велика сила!!!
    Според последните данни още преди Иркутск ще изскоча на черно. От пътеписи на преминаващи от миналата година през октомври разбрах, че отсечката Канск - Тулун е "грунтовка", а не асфалт около 440 км. И след това остават, около 400 км до Иркутск, които вече пак са асфалт.
    В момента си пиша с един руснак Витор Догадин, който е ген директор на мото-салона Драйв в Иркутск. С него се уточняваме, какви гуми ще взема от там за черно, когато пристигна, за да пообикалям малко по-нататък из Сибир.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич,

Не е много моя работа,ама да стигнеш до Улан Уде и да не "отскочиш" до Улан Батор....не те ли блазни идеята?

Желая успех в подготовката и пътуването разбира се!

Поздрави,
      търся си подписа....

Коментар

Ще се опитам да взема монголска виза още преди тръгването ми от България, за да отида до Улан Батор. Това е в плановете ми. Ще ми се и малко по-нататък из Сибир да пообикалям, пък кой знае може после и до Владивосток да стигна? Там на място ще решавам, живот и здраве след Иркутск и Улан Уде.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Километрите не могат да бъдат изчислени точно. Ясно е, че след като се тегли чертата, да е живот и здраве, ще са повече от 20 000. Времето също не може да се предвиди точно. Според мен правилния подход е да се зададе рамково време 2 месеца да речем; това в никакъв случай не изключва да има примерна програма ден по ден, но поне за мен неизвестните в момента са доста.
          Интересен ми е въпросът за парите. Знам за правилото да се предвидят по 100 евро/ден, но все пак... колко е бензина например? другите ежедневни разходи... на какво разстояние са бензиностанциите?
          Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

Бензинът в Русия винаги е бил евтин. Колко евтин ... около лев и петнадест/двадесет. В строителството на бензиностанции в тази държава има една сериозна логика. В рамките на един резервоар на жигули(40л.) да има следваща В този смисъл с твоят резервоар и разход няма да изпиташ трудности при откриването му.
            ______2
            Е = MZ

Коментар

:-))))
              Димо, току що ми реши проблемите
              Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

Вадих цени тука от едни сайтове, но не знам колко са актуални за момента. А95 по територията на Сибир е 21 рубли литъра, или при, около 35 рубли за 1$, около 1-1,15 лева за литър. На места има само А 92, който на по-забитите места из Сибир даже е по-скъп от А95...
                Спането и то не е скъпо. Споменават се добри хотели от 400 до 800 рубли, или 20-40 лева за стая. Ядене 150-300 рубли, или 3-7лева. Всичко това, разбира се ще го актуализираме не по-късно от месец преди тръгването.
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
                  Владич,

Не е много моя работа,ама да стигнеш до Улан Уде и да не "отскочиш" до Улан Батор....не те ли блазни идеята?

Желая успех в подготовката и пътуването разбира се!

Поздрави,
                  В същия ред на мисли - 'що до Иркутск бе Владич? То там почва интересното (за мен), а ти там ще обръщаш...

Шегувам се разбира се, знам, че ще е невероятно...

А за гуми, мислил ли си Metzler Tourance отзад и TKC 80 отпред?
                  Много хора харесват тази комбинация когато търсят нормален живот на гумите и не знаят какво ще им сервира маршрута...

Успех!!
                  You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Няма да е само до Иркутск, ама не искам да се заричам и изхвърлям. А за гумите. Ами най-напред ще са, или Метцелер Туранс, или Мишлен Анаке, но и отпред и от зад, а после, ако има в Иркутск Континентал ТКС 80, пак и от пред и от зад. Такава се очертава схемата.
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

Още малка, ама полезна информация от мен. Август месец не се препоръчва за мотори, тогава започват едни дъждове и пътищата се свършват.

Коментар

В началото на август трябва вече да се прибера, ако не съм емигрирал.
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

И да не дай боже да не те хване някаква СИБИРЯЧКА, щото от тях мотор не спасява!

Коментар

Тази СИБИРЯЧКА несъмнено е много хубава и сигурно може да откаже някого от мотора, но искам да помоля Владич за предварителна информация за дати , като как го мисли.

Коментар

И трябва да сте на ясно, че сняг през юли месец при нас не се брои за нещо извънредно!

Коментар

След като говорих с Юри и разбрах, че тази СИБИРЯЧКА е всъщност едно обикновено момиче от Омск се замислих дали няма да е по-пряко за ЮАР през Сибир

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X