Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване в Русия до Сибир.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване в Русия до Сибир.

Хеее, хитрец си ти " Я, давай дедо до края " това ще го запомня
    Обаче си прав. Това е най добрия начин да обиколиш половината свят с една виза ... айде две, много каране ... всъщност, колкото искаш, колкото можеш, колкото време и пари има човек Хем е евтино, хем - необятно и безкрайно интересно ... абе умник си Има да се учим ...
    Последно редактирано от Димо; 09-03-10, 16:19.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

и не само това- от Байкал нататък има наистина много сериозна тръпка, защото там до колкото разбирам "нормален път" е "обикновен офроуд", а "офроуд в Сибир" е горе долу последното ниво на офроуда, сравнено с което дори Африка може би изглежда на следобедна разходка

Коментар

колеги айде стига с този байкал, иркутск и тем подобни, че ме дразните. Аз съм заченат там, по точно Устилимск, имам рода там, затова ако мога да помагам казвайте да им пращам съобщения за посрещане
        HONDA XL650

Коментар

Помощ няма да откажа от никой под формата на адреси и телефони за връзка из различни места по маршрута ми в Русия. Но още е рано. Когато остане месец до началото ще пиша на лични и ще помоля за инфо.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

вярно, че не е близко по нашите стандарти, но е една област, а и знаеш ли от кой ръкав ще изскочи заека
            HONDA XL650

Коментар

Искам да обърна внимание ,на пресичане руско-украинска граница в този участък Киев-Курск ,да не попаднете на помалка митница ,кадето пускат само руснаци или украинци/това го ядох / По добре да се провери от порано .Ако Воронежа остава в плана звънкайте

Коментар

Ами има два варианта от Киев към Курск. По шосе Р01 през Суми-Украйна към Суджа-Русия и Курск. На Слешная на 8 км пред Суджа има точка за граничен пункт. Този път обаче не е главен. Другият вариант е да се кача малко по-нагоре на север и да мина по Е101 и пред Глухов-Украйна да свия надясно по Е38 към Рилск-Русия и Курск. Там на Сосновка има граничен пункт. После от Курск, пак по Е38 към Воронеж, който ми е на пътя. От Воронеж вече ще карам към Саратов-Сизран-Толиати-Самара и т.н.
                Киев - Курск е 508 км и имам минаване на граница, а Курск-Воронеж е 225 км. Не съм мислил точно там къде ще се спи. Ще Ви пиша на лични за телефони и възможност за връзка.
                За този граничен пункт ще трябва да ги обмисля по-добре нещата, защото там ще ми проверяват визата (до там съм без визи), документите на мотора и евентуално ще ми ровят багажа, и ако има голям трафик ще се забавя. За това смятах да мина през по-малък и ненатоварен граничен пункт но... Освен това правя сметка така да тръгна от Украйна, че да съм там на границата с Русия в понеделник сутринта, или най-късно на обяд, но не в почивен ден. и ако мина бързо и рано границата може да подмина Курск и направо до Воронеж да карам.
                А има и още един вариант, при който изобщо няма да минавам през Курск. Киев - Харков - Украйна, Белгород - Русия и през Стари Оскол към Воронеж. Какво ще ме посъветвате?
                Последно редактирано от ВладиЧ; 13-03-10, 09:07.
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

За бързо каране по Украина ,забрави . Спазване на знаци е задължително ,също така трябва да знаеш и няколко само техни знаци / лекция на пътя ,обикновенно с ВИП тарифа/ ,...........скайпа ми juri_fursov t.0898438305

Коментар

и малко Черно искат ли презент --давай нещо особенно при граничарите ,не искам да обиждам никого от тях ,но има и мръстници ,задграничния пасппорт ,до като го проверяват не го виждате ,една откъсната страница ................................ спира всичко ,и нищо не може да се направи .

Коментар

Влади4 има няколко съществени неща, които трябва да знаеш при влизането в Русия с мотор:
                      1. попълва се бланка за временен внос на мотора. Тя е малка А5 - съдържа основните данни на мотора, номера, собственост и т.н. Нищо особено, попълва се на руски.
                      2. В Русия трябва да се регистрираш (адресна регистрация). Това е формалност, която администрацията на всеки хотел извършва сама (до обяд на другия ден). Необходимо е просто веднъж, някъде ... по пътя да го направиш. Може и сам в някоя поща, тогава доказваш с отрязъка с пощенското клеймо. За регистрцията имаш 3 дни.

Тези две хартийки си ги пазиш през цялото време. Загубата им струва пари (глоби), нерви и време.

В Украйна това го няма т.е. влизаме си като на парад, но мисля, че се посочваше на границата адрес на пребиваване. Тук свободно импровизираш няма да те уча аз. Всеки град има ул. Одеса, Ялта, Болградская и т.н. Номер 5 примерно

Законите и в Украйна и в Русия и в България трябва да се спазват. Ни повече, ни по-малко .. Както си караш тук - така и там. Това е.
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                        ....Законите и в Украйна и в Русия и в България трябва да се спазват. Ни повече, ни по-малко .. Както си караш тук - така и там. Това е.
                        Тук спор няма, но на украинските куки иди им спазвай законите.... Единствения път когато не спрях на палка беше там - свършиха ни парите от тези. Вадят газ анализатора на междуселския път и ти кажат $50 щото не си в норма..., бил си пресякъл непрекъснатата линия - ти може да не си видял, ама те са... и т.н. Единственото нещо което помага е да си носиш телефона на посолството и на всяко спиране да започваш с това. Това беше преди години наистина, ако нещо сериозно се е променило би било хубаво, но ме съмнява много...
                        С руснаците е много по-лесно, там ако спазваш знаците рядко се пробват, пък и взимат по-малко.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

http://customs.ru/ru/press/of_news/i...hp?id286=29703

А този сайт е полезен за пътуващите в Украина: http://www.adybov.ru/auto/ruua.htm
                          Последно редактирано от Sev; 13-03-10, 18:58.

Коментар

Благодаря за съветите и на г-н Юри Фурсов за телефона. Непременно ще се обадя за да се чуем тези дни. Естествено че ще спазвам знаците и ще внимавам за ограниченията. Все пак не съм тръгнал на състезание, или на рали. Колкото до глобите и безпричинните заяждания, мислех че това е по-характерно за така наречената Приднепровска република, през която аз не смятам да минавам. Но ако важи за цяла Украйна ще го имам в предвид.
                            Благодаря Сев за тези сайтове. Този за Украйна ще го проуча основно.
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Владе, подсети ме преди да тръгнеш да ти дам едно сребърно копие на Розетата, намерена в Плиска. Ще си я туриш в джобчето като талисман, да те пази и закриля.
                              Па ще ми донесеш едно камъче от ез.Байкал.
                              Не мисли като човек!

Коментар

За Украина не знам ,но в Руссия за един нож , подълъг от ,и това е буквално, от широчината от дланта , такива расправииииииииииии имах ,че повече не искам подобни подаръци .
                                Малко за наща култура : нож ,пушка ,куче в подарък ,се заплащат с дребни монети .
                                НА ''екс'' може да не се пие стига да посочиш "причина '' на уше поне на един ,той ще е винаги на твоя страна /уж знае ваща тайна/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X