Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Бил си със заводското масло вероятно. Разликата от 20 грама е много малка, Японците са имали нещо предвид но какво....
    Интересно, че РД03 я дават с 15. РД04 я дават с 5-ца.....
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Аз налях 10W....от София до Варна се държа добре.
      Бях много приятно изненадан като намерих прогресивни пружини в коловете...
      0882 415159

Коментар

Днес, направихме "сефтето" на пътуванията извън граница.
        Направихме една врътка до Одрин, пихме турско кафе в сянката на минаретата, и ... аз отидох на пазар в едно аутлетче, ... сдобих се с едни летни маратонки, а моите спътници продължиха към Малко Търново по ... "преки пътеки" ...
        А, аз кръгом към Ямбол висях половин час на митницата и ...... като капак на всичко, като се прибрах и отворих топ касата ... беше пълна с вода ... носих си 1,5 литра вода и ... всичката се беше изляла вътре. Шишето се беше пукнало от вибрациите и всичко беше на станало на .... салата.
        Чух се току що с тях .... прибрали са се живи и здрави.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Я да питам аз Африка 650 трябва ли да има ограничител на оборотите (прекъсвач) ? Моята няма че затова питам .Само веднъж я пробвах повече нямам намерение,но вдигна доста над 9 хиляди оборота.
          Ако има къде да търся проблема в CDI ?
          Dimitar Dyakov

Коментар

Недей бе човек, това да не ти е пистарка

Днес го палнах за пръв път след ремонта. Запали от раз, чак се стреснах
            Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Крайно време беше!
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тестовете за това дали има ограничител(прекъсвач) бяха само като го купих .Тогава го тормозих малко да видя дали ще даде някакъв дефект. Иначе повече от 5 500 оборота не вдигам . При тези обороти с гума 130/90 съм на 120 км/ч. Просто искам да разбера има ли проблем с електрониката .
                Dimitar Dyakov

Коментар

Доколкото знам няма такова нещо. Електрониката следи оборотите за да променя предварението на запалването, но дали има 'прекъсвач' нямам никаква идея.
                  Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Питам понеже имам малък проблем ,като загрее мотора започва да си мени оборотите. Все едно се включва някоя свещ и после се изключва. Сега поръчах свещи каквито ги дават по каталог от NGK . Моите бяха Шампион,но нямаха нищо общо с препоръчваните от Шампион за RD03. По карбураторите всичко съм проверил,правил съм синхрон ,смених с нови преходниците между карбуратора и цилиндъра.Проверени са клапаните всичко е в норма. Промяната не е да ги мени постоянно примерно държи 1200 за 4-5 секунди паднат на 1100 и после пак се вдигнат след малко пак се повтаря.При задържане на 3000 оборота на място през интервал от 20-30 секунди се чува пукане в ауспуха все едно се възпламенява не изгорял бензин .На мен ми се струва че проблема е електрически ,затова започнах със свещи.
                    Току що премерих и компресията 10.5 бара на студен двигател и на двата цилиндъра. За 650 дават 13 бара на загрял двигател. Всичко пак ме води до електрически проблем???
                    Последно редактирано от dyak; 06-05-12, 14:26.
                    Dimitar Dyakov

Коментар

Да се похваля: Вчера направих първите 300км на Африката, от нотариуса до гаража ми все пак нотариуса беше в Свиленград ...
                      Много и се раздвам, само задника ми имаше друго мнение, но с почивки и каране прав през населените места успях да го задоволя.
                      Предстои ми смяна на масло и филтър-2.6л събира при смяна на филтъра,нали. Мисля да му сложа масло кастрол (че ми остана от Кавата), а за филтъра някакви препоръки да имате - от къде и какъв (в София)?
                      Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Да кажа ако не знаеш маслото се мери с отвита щека.
                        Dimitar Dyakov

Коментар

Имам питане : Някой знае ли дали мога да заменя САМО КИЛОМЕТРАЖА на RD07 с такъв от RD03 или 04? Питам защото трипкомпютърът ми не работи, махнал съм го, а на негово място съм си монтирал стойка и там ми стои навигацията. Това е супер , обаче нямам малък километраж и все трябва да изчислявам изминатите километри и тия дето ми остават до зареждане по големия километраж, а това ме дразни, а и не е никак удобно. На RD03 и 04 има малък километраж, но няма трипкомпютър(което според мен е по- добре). Гледам , че в ибей има да се продават двата уреда(километраж и оборотомер)отделно, ама не знам дали ако сваля моя километраж , тоя от предния модел ще пасне без побългаряване. Ще съм благодарен, ако някой ми отговори ТОЧНО на въпроса , защото да си следя изминатото разстояние и да си настройвам навигацията за показване на гориво( ZUMO 660 има тези функции)-НЕ МИ Е НИКАК УДОБНО И НЕ МЕ УСТРОЙВА

Коментар

Уредите на РД07 са с по-малък диаметър от тези на 03 и 04. При тебе също има жило, така че ако жилото пасне не би трябвало да има проблем.
                            Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                              Уредите на РД07 са с по-малък диаметър от тези на 03 и 04. При тебе също има жило, така че ако жилото пасне не би трябвало да има проблем.
                              Благодаря!Дано стане.

Коментар

Привет на всички!
                                За да не отварям нова тема, ще попитам И тук. Дойде ред да се оглеждам за куфари за моето RD04 и ще съм благодарен, ако може да помогнете с идеи от къде мога да се сдобия със стойки/скари на приемлива цена. Ако могат да бъдат направени по модел на оригиналните и някой има, с радост ще почерпя.
                                Между другото да не забравя, от София съм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X