Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия TRANSALP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз ли недовиждам или в темата няма снимка "взехме се"
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Имаше някъде в началото... Алалем?

• the slow heart
      the slow heart коментира
      Редактиране на коментар
      Само завистници дето си хвалят дръгелите виждам

Първоначално публикуван от the slow heart Преглед на мнение
    Аз ли недовиждам или в темата няма снимка "взехме се"
    Още юни се взехме...

Коментар

• the slow heart
      the slow heart коментира
      Редактиране на коментар
      Ясна е работата, шегувам се

Беше писал, че си го поръчал с два кита адв и рали, затова ми беше интересно да го видя фотнат в цялата му прелест на тифирич, а не покрай разни дилърски витражи

Без снимки от всякъде не вярваме!
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
      Без снимки от всякъде не вярваме!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_image_2023-09-10_22-16-28-681.jpg
Прегледи:478
Размер:234.9 КБ
ID:6936657
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_image_2023-09-10_22-16-52-289.jpg
Прегледи:472
Размер:228.6 КБ
ID:6936658

Коментар

• the slow heart
        the slow heart коментира
        Редактиране на коментар
        Много харен бре, Танасе

Само подгряващи ръкохваткй не мога да позная дали си добавил.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Едно по едно.
        Гадни джелеза са т'ва моторите, не е като консервите.
        Почти няма такъв дето да не треве нещо след покупка

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Направно имам списък само като го гледам ма добре,че не е мой,отидоха 3-4 бона още

Чак сега обърнах внимание на това
      Простете, че не поясних, още тогава, как става

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:суб1.jpg Прегледи:0 Размер:66.4 КБ ID:6949694Ето от снимките

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:tt1.jpg Прегледи:0 Размер:165.8 КБ ID:6949695Натиснете снимката за да я уголемите  Име:tt2.jpg Прегледи:0 Размер:202.7 КБ ID:6949696Натиснете снимката за да я уголемите  Име:tt3.jpg Прегледи:0 Размер:122.1 КБ ID:6949697

Влизате в менюто настройки за субтитрите, избирате "автоматично" и вместо английски/немски, слагате "български" има го по-надолу в листата.

Весело посрещане на Нова Година! С най-добри пожелания! ​​
      И дано с Трансалповете, станем повече и тук!
      Повярвали или не - ваша работа - пробвайте, има защо!

Коментар

Хубави ревюта прави това момче,

https://m.youtube.com/watch?v=EVO6uBzw-5A

Коментар

• ВладиЧ
          ВладиЧ коментира
          Редактиране на коментар
          Готин тест. Аз специално от тези двата мотора бих избрал Сузукито. Въпрос на вкус, както казала котката, когато я попитали, защо си ближе лапите... Единственият недостатък на Сузукито е, че е тежко 220 кила. Но за Адвенчър мотор за пътешествия това не е чак толкова страшно.

По-интересно е, че Хонда се събудиха и за 2024 година подготвят два нови модела. Хонда XL 500 двуцилиндрова, 50 коня, която трябва да тежи, около 165 кг пълна заредена, а също и 500 кубиков нов Доминатор пак с двуцилиндров двигател. Някъде пишат, че новият Доминатор ще е със 750 кубиков двигател. Е това вече за мен са интересните мотори на Хонда, а не Трансалпа.
          Последно редактирано от ВладиЧ; 23-01-24, 09:07.

Ами така е, ако един е лесно. Станат ли повече предложенията и започва чуденката

Коментар

Те Хонда двигателите ги имат и 500 кубиковият двуцилиндров и 750 кубиковият. Просто трябва малко да раздвижат моделите и да ги олекотят, а не да ги кичат с камара пластмаси и електроника. По-добро окачване, капли 21х18 и готово. Че нещо много шосейни модели пуснаха напоследък. Единственият дуал спорт мотор, който пуснаха беше СRF 300 Рали. Ама то малко слабичко идва, че само 300 кубика и 27 коня. И въпреки това, пак имаха пробив и успех. А като пуснат такъв 500 кубиков двуцилиндров?
          https://www.youtube.com/watch?v=yErzF0-B-no

https://www.youtube.com/watch?v=4y5hSAXJCj4
          Последно редактирано от ВладиЧ; 23-01-24, 15:29.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Верно е,че си трябва среден размер и килца Хонда,да може дъртаците с големите Африка да ги паркират в гаража и да скочат на нещо 50-60 кила по-леко ма не едноцилиндрови с макаронесто окачване или разни магистрални принцески

• Shider
            Shider коментира
            Редактиране на коментар
            "Че нещо много шосейни модели пуснаха напоследък."

На малка шепа хора това може да не ни се харесва много, адаш, ама това явно търси пазара...
            Примери имам много - на приятели и познати, подготвили и накичили с какви ли не адвенчърски екстри моторите, а не смеят да го накалят, камо ли да минат някой интересен и безасфалтов (то даже и за някои асфалтирани се дърпат ) шорткът из планината... Като питам как се изключва АБС за каране по черно, съм получавал отговор: "Абсурд, как така да го изключвам!!!"

Същата ситуация, като при колите - СУВ/Джипка

И другите започват да се събуждат... Ето какво ще извади Кавазаки. https://www.youtube.com/watch?v=wDZXw1UUnpQ
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Да де. Те за това пускат шосейни модели с някакъв намек за адвенчър, защото пазара го иска. Какво им пука на японците, аз точно, какво искам? Но пък този средният клас хептен го бяха зарязали. А и там има лебец... Пускаха нови 200-250 кубика, а после бам 900-1000 кубика. Средният клас там 400-500-750 само шосейки и туристи. Радвам се, че накрая се сетиха и за този клас мотори, дуал спорта средна кубатура и да речем средни килограми тежки там 160-180 кг. Това за един човек с багаж е перфектно абсолютно за всякакви, че даже и за по-тежки терени.
            А и като каза АБС. Тази пръдня мен много ме дразни. Почти винаги забравям да я изключа, когато изскоча на черно и чак, когато ми се хлъзне мотора се сещам, но за да я изключа трябва да спра, иначе не става. Та спирам, тегля няколко благословии на този, които е измислил на ендуро мотор да слага АБС, изключвам го и пак тръгвам. И ако някъде спра да снимам и изгася мотора, то след запалването му тази гадост АБС-а се включва автоматично и упражнението пак се повтаря.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 23-01-24, 17:51.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              А няма ли софтуерно лекарство?

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Тая особеност е изцяло в градината на Владич.
              Един единствен път ми е пречил и наистина го изключих като това е Русалийски проход.
              Не се наемам да смятам в проценти колко АБС ми е пречил.
              Дори не мисля, че си струва да го коментирам.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Откачаш му сензора и готово,това ако си го забравил 2-3 пъти и те е ядосал

Така е. Когато излезе Тенере 700, стана бестселър . Не защото е страшен мотор, а защото имаше нула конкуренция . После Априлия извади по- добрия Tuareg 660, от Дукати ме чакаха много и оп Desert X , после Хонда с трансалп и едновременно с тях Сузуки с v stro 800 DE. Пропуснах ли нещо? Ами явно е ред на Кавазаки..
            и след всичко това лъсна голямата дупка в сегмента 400/500 сс т. е. Горния ръб на малокубатурните. И там ще станат бест селъри, щото всички искаме леки с яко окачване, но и способни да се движат с всички останали на пътя без напрежение и това са ТЕ 500 кубиковите

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Там си бяха и GS и KTM,а Т7 си стана хит защото си е половин кросов мотор и вместо 55 годишния да сменя гуми на 500EXC си взима Т7 и си кара по пътя с него,да не говорим,че дойде с изпитан двигател,почти никаква електроника и сравнително добро окачване и точно това се търсеше от тия които псуваха глупостите на КТМ или цената на Бавареца

А така!!! 500 кубика, два цилиндъра, инжекция, воден, 50 коня, 165 кила пълен, капли 21х18... Това за мен ще върха на сладоледа!

А АБС-а не смея да барам и да чопля по компютъра на мотора, за да не стане играчка - плачка. Не за това, че мотора ще бъде без АБС, а защото може да стане беля и да се прецака нещо по-важно от скапаният АБС... Чувал съм, че махат модулите за АБС-а, (каквото и да значи това), за да си олекотят машините, ама за сега ще псувам и ще го изключвам АБС-а от предвиденото копче, задължително след спиране, но при работещ двигател, нали.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Нищо нема да се преебе от един откачен датчик, даже на бенве
              Между другото идеята на боса е БРИЛЯНТНА в простотата и ефективността си.

• Jimm
              Jimm коментира
              Редактиране на коментар
              Добре го описа, ако имаше такъв, вече да ми е в гаража между туръра и скутера
              Иначе обмислям crf 300, ама слабичък ми идва

Сега я погледнах тая априля,че ми стана интересна и след като видях цената и че има само една чисто нова...загубих интерес...А и ми е грозна.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Ей го де е:
              Не знам що са го кръстили NX ама е далеч от стария Доминатор. Аз ще чакам XLа
              "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                Ей го де е:
                Не знам що са го кръстили NX ама е далеч от стария Доминатор. Аз ще чакам XLа
                О, това тук е добрия стар CB500X, без никакви технически изменения, само му е сменено името и фара. Не е това за което говорим. Може би готвят вариант доминатор който да офроуд звяр, а този да е NX за асфалт и малко развалени пътища

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X