Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия TRANSALP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Е точно транс-сексуалният беше донякъде в естествена среда.
    Но факт, че до Вин(т)чето или както му се казва от групата отидох само аз на самоход.
    Ондата е сила неземна

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0138.jpeg
Прегледи:662
Размер:646.3 КБ
ID:6928870
    Враг усраине

Коментар

Ти с тая Онда ли беше? Скутери, Голдуинзи... За нищо го нямате тоя маршрут над Калин. Само още някой с пистарка не се качил там.
      Но като гледам как са и вдигнати калниците на тая малката Онда явно е помислено и за офроуд.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Измамно е - никак не е подходяща за това, което се налага да прави за мен.
        След каскадажийският път от Белмекен си рекох "Що па да не види и Калин?"
        Иначе има модел, който също е ма точно за такъв терен:
        https://motorcycles.honda.bg/noviyat...ini-advenchar/
        За съжаление това едва ли някога ще стигне до европата.
        Ако са имали такова намерение имаха достатъчно време.
        Но вероятно коронованата простотия да уби и това.

Обаче транс-сексуалният ми хареса, този модел конкретно.
        Много по-смислен модел от например онова недоразумение тедеемЪТ.
        За съжаление на колегата ми беше май първото стъпване по черно с него.
        И далеч не се чувстваше комфортно на такъв терен.
        Но машинката въпреки теглото си, с малко повече увереност и опит е перфектна точно за такива места.
        Враг усраине

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Това е модел за хора, които знаят точно какво искат.
          И са благодарни на Сузуки, че в негово лице могат да го имат и 30 години след като е бил нов.
          А американският пазар, където се продава не е точно развиващ се

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Тук се купуват от начинаещи или възрастни карачи които искат да се кефят,а не да се борят като прасе с тиква,20 болта има по него,лесно та лесно и става за играчка като си нямаш работа

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Простичките неща са надеждни.
          Това конкретно се прави от 30 години без почти никакви промени.
          А дори преди 30 години е създадено на база десетилетия подобраване на същият модел.
          Реално ако го редизайнат отново от 0 с какво ще стане по-добър?
          Ще почне харчи с 1-2л/100 по-малко, да.
          Ще стане вероятно малко по-безопасен но гарантирано и по-стерилен.
          Аз например не държа или направо не искам нищо от тези неща.

Изобщо ако става въпрос за фенщина аз съм пример на такава с това сузуки.
          Обаче след тедеемажиите

Ще ти наскача сектата та ще се чудиш коя лодка да хванеш...внимавай...
        Иначе по темата ме назлъндисват на някакви ГС-и да минавам,че тука бандата е тежкоендуристка.
        Ама мен първо ми е скъпо и второ...абе скъпо ми е това дето ми харесва.
        Но ми допада пък тенере 2020/2021 като вариант.
        И горе долу ще влезем в еквивалентна цена ако махна ВТХ-а.
        Та дилеми да искаш.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Аз исках Тенере ма нямаше или трябва;е да го чакам година пък мен толкова ме мързи та си взех ГС на старо,за сега супер доволен

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          дай някакви отзиви, какво що, как връийй?

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Стара машина,разпространена и изпитана вече,инфо навсякъде колкото искаш - върви си,малко и меки предните пружини ма иначе за мен и моето каране много става

Като искате, ето ви пряко сравнение с Тенере 700 - м/у другото е с БГ номера. Може и да е на някой от форума...
        Трансалпа е още стоков, Тенерето е с направени промени/подобрения.

P.S. Принципно темата не е за сравняване на ябълка с круша, ама като искате да бъркате в купата с плодове...
        Лично за мен - пак да кажа - няма и нямаше дилема - и сега и преди.
        10 кг по-лек и 20 коня повече. На по-ниска с 2.000€ цена! И по ред други причини...
        Просто Трансалпа си има всичко, което ми трябва, че и повече...

Последно редактирано от ivied; 26-07-23, 20:44.

Коментар

Здравейте!
          Гледам няма много движение по темата... Не знам, аз ли съм единствения в този форум с Транса`23-та или кво?

Както стана ясно (вероятно) не съм човек с много опит и години с мотори, назад...За това и се въздържам от сравнения, обяснения, впечатления поне засега... Докато не направя поне 5-10.000 км.
          А и кво да кажа: в началото бях ошашавен направо, защото машината надхвърля/ше моите възможности...
          "Нормалните" - ако има такива сред мотористите де... щяха да минат през някоя 500 кубикова моторетка, с 50-60 коня там да свикнат, да привикнат, да си припомнят това-онова... А не кат мен - баам директно в туринг шампионата, айде за Формула 1 има още по-по там къде-къде 150 к.с. и нагоре...

Та, стана нещо като "дете с картечница в шоколадов магазин"... Честно казано липсва ми опита на 20-30 годишните луди глави, дето могат да "развъртат" там всичко, което им попадне на принципа "Летете бързо и последно"... И ако оцелеят и поостареят са се (по)научили, ако не на всичко, поне на основните неща... Та такивмамитиработи... Аз я карам полека... Щото Транса може да ме вкара в "транс" и го прави... Не дава да го пипнеш, Изхвърля се като ракета... аз такива 92 коня не съм карал.
          Но вече и на чакъл и на черни пътища джиткаме... Полека де. Както казах не се силя - щото много може пустата машина.
          За някой печен моторджия снимки на мущици по зъбите от хилене и кеф, със сигурност ще са ежедневие...

А аз още се концентрирам на мах и се опитвам да я карам спокойно, ама... Друга лига е това - и се отзовах там доброволно.
          Не знам още какво да ви кажа за момента - да препоръчвам, сравнявам или хваля...
          Ако моторите можеха да говорят и да избират "карачите си", кво ли щяха да кажат?

Коментар

Цял пост и нищо не каза.
            Окачването как ти е спрямо килата?
            Височината устройва ли те спрямо твоята такава?
            Позиция на седене и стоене прав.
            Има ли нужда от корекции за да ти е ок.
            Как се държат системите за сигурност ако има такива.
            Адекватно или не!?
            Е такива работи сподели.
            Аз както споменах се разкандърдисах преди да го купя поради проблем в сухожилията и начина на стоене.
            Тая зима почвам активна реабилитация и ако мога и ми се ще догодина да минавам на ендуро определено хондата ще е сред фаворитите за нов мотор.
            Ама дай малко инфо така да има...да попием и ние от опита...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Тая зима почвам активна реабилитация и ако мога и ми се ще догодина да минавам на ендуро определено хондата ще е сред фаворитите за нов мотор.
              За този модел според купчина истински и не толкова карачи, някои от тях очевидно платени, други здраво стъпили на земята, отзивите са накратко - шосейна машина с бюджетно окачване без възможност за цялостна настройка, и високооборотен двигател, което естествено е минус за ендуро. Или с прости думи - мотор за асвалт и хубав черен път. Пожелавам на колегата да продължава да му се кефи поне 100 000км. Но това е реалноста. Далеч е от ендурото.

Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

Такаа... Да карам поред... 120 кг. съм и 185 см.На мен ми е удобен със стандартната седалка и височина. Предлага се и с и по-ниска.
                На мен ми е удобен и супер лек за управление. С нисък център на тежеста, 208 кг. / с всичките защити и ролбарове да е към 220 кг. / с пълен резервоар и това е, което ми пасва идеално. Не съм го накичил с куфари или топ-кейс, но и това ще стане някой ден.
                Карам си го на "стандарт" моде-то, има настройки и за чакъл, и за дъжд, спорт... Има си и една камара настройки на потребителя - user mode - това да намалиш, онова да увеличиш, трето да изключиш... + изключване на ABS и тракшън контрола... До тях не съм стигнал още - за 5-10.000 км. сигурно ще стигна. Ама не ми трябват засега... Откъде да знам кое и за какво да барам!? Като не знам и не барам.
                За системите за сигурност, въобще не мога да говоря, защото не го карам на макс и не ми се е налагало да им усещам приложението. За мен са си тук и са незабележими, което за мен си е ок.

Предлагат се опционално и в началото и сега, на афтър маркета и по-високи слюди. Което май няма да е лоша идея - ще видим. За по-нисък ръст, а и за мен и стандартната си е ок.

Не знам колегите хард-ендуристи, какво и колко повече/или по-малко искат, ама на мен това в клипа ми е повече от достатъчно...

(и даже в повече ми идва за момента, а го може) - вярно, че тук черното, дори и в гората, е в повечето случаи нещо средно между алея в парк и селския път от читалището до къщата на кмета у нас.
                В голяма кал не съм го вкарвал, въпреки, че валя две седмици, но чакъла и обраслите пътчета м/у нивите и горичките бързо изсъхнаха.
                Сега някои карат и със 80-100 по такива пътища, ама аз съм си на 3-та до 50 км./ч. Апропо скоростите са ми супер удобни, влизат лесно и стабилно, превключват се лесно. Дават (по книжка) до 1000 км. да не се използва куик-шифтъра, докато се разработва още... Така, че си използвам съединителя.
                Разхода му след 2-3 зареждания е 4,2 - 4,6 л./100 км. При каране под 100 км./час съм сигурен, че може и да се свали и под 4 л./100 км.
                Задното окачване се регулира ръчно, стандартно е на 7 от 15 оборота. И май за по-тежички като мен ще трябва да се понатегне. Но за това ще се консултирам при смяна на маслото. Лично аз не обичам да ръчкам...
                Високо оборотен или не - ми не знам - това е което имам. И на ниски обороти си върви идеално и не гасне или да се запъва.

Още един клип. Човека споделя впечатления на 1000 км. с които и аз съм съгласен:

И благодаря за пожеланията!
                Последно редактирано от ivied; 08-08-23, 10:01.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение

За този модел според купчина истински и не толкова карачи,
                  Далеч е от ендурото.
                  Хаха далече ли, колко да е далече... Винаги съм уважавал австралийците, от навремето с офф роуда и джипките... Та ето в Австралия, и на мокра глина, и в коловози... Даже не му изключва режимите на тракшъна, а се приспособява на... Спорт моде-то
                  От 7: 30 мин нататък...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение

Хаха далече ли, колко да е далече...
                    Колкото-толкова!
                    Сравнение трябва.
                    А рекламни клипове сме гледали и с тежки кютуци от типа на БеЕнВе 1250...много вървят по клиповете...само че в неделя бутахме едно такова към връх Конгур...та даже и един КТМ 1290 адвенчър / как звучи само/ а пътя си е път, даже не бих казал че е офроуд.
                    По този път си минавам с ендурото без да се замисля. Разликата е голяма, да не каже че няма прилика

Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

• sl.daskalov
                      sl.daskalov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Кой път си е път? Към Конгур? Пич зарежи тая работа! Тоя камъняк е един от най-неприятните терени по които някога съм карал мотор! Божа работа накъде ще те хвърли поредния подвижен камък. Когато мотора ти е 120 кила може и да го държиш ама над 200 кила ни груба сила ни техника на тия ролинг стоунс! Има ендуро и ендуро както има рали и рали!

• pansim
                      pansim коментира
                      Редактиране на коментар
                      Искаш ли снимка на мотора на върха до пирамидката? С мен и жената...двамата се качихме до горе като моята при последния завой под върха изпищя "слизааам"
                      И слезна...та качих мотора сам, което е правилния вариант. Онзи ден момците с тежките мотори ги зарязаха долу на последния завой.
                      ПП не съм екстремен водач и луда глава, просто защото остарях вече /на 56 лазарника съм/ но не се и отказвам лесно.

ППП с Трансалп няма да си помисля да отида там. Разликата е голяма. Не че не може, ама козата си иска пръч.
                      Последно редактирано от pansim; 09-08-23, 17:13.

Килата са си кила,аз съм новобранец и с новобранското си каране съм с KTM 450 EXC на 5 мили от Рубикон в Горна Калифорния,като играчка ми е след като покарах малко 800 GS. С мен е един който кара от 40 години,то е с едни електрически Сирони,средния и големия размер……….ми на правата го бия на скорост ма по пътечките хич ме няма и то с лека машина,ако съм с БМВто има да подсмърчам само.

Говорим за пьтечки с камъни колко главата ми,искам там да видя как се справя Трансалпа,по черен път става с всичко даже и с новобранец на него
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

• sl.daskalov
                      sl.daskalov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Трансалпа няма как да е за пътечки! Изобщо надали има мотор който да излиза с гаранция от магазина и да става за пътечки! Тия дето стават за пътечки гаранция нямат! :-)

Е сега искаш да кажеш,че тенерето не е по за пътечки от хондата?
                    Хем един клас гонят.Просто различно ползване.Едното е повече офф другото повече шосе...
                    Всеки според нуждите.
                    Аз с това каране напред назад тия дни откривам,че едно ендуро тип транса би ми било баш...но по ми се кара тенджере ако ще е тоя клас.
                    Като може...да може...ама то трябва и аз да мога...пък съм нефелен...

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      А така,баш на място

Половината хора питат Кросов мотор ли е Тенерето та ако го може човек го може и мотора по пътечките

От вр. Конгур Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230809_233710.jpg
Прегледи:335
Размер:321.0 КБ
ID:6933000 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230809_233820.jpg
Прегледи:333
Размер:394.8 КБ
ID:6933001 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230809_233922.jpg
Прегледи:334
Размер:417.2 КБ
ID:6933002
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ще взема да кача аз супер кубчето горе да видим кон боб яде ли.
                      Егати ендурата
                      Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X