Здравейте! Загледал съм се по този модел на Ямаха,но нямам никакви отзиви и мнения.Харесва ми класиката в него(сигурно съм дърт вече),но няма да е лошо да разбера и нещо повече за модела.Прочетох почти всичко във форума,но за него-нищо! Как е като двигател,окачване,и въобще-става ли за дълги преходи!?Благодаря предварително!!
Ето един такъв....красавец.
Ето един такъв....красавец.

Моторът става както за къси преходи, така и за дълги пътувания - и аз и Найджъла караме както градско, така и достатъчно далечно. Моторът е доста специфичен заради мощния си двигател. Англичаните обичат да казват, че "дърпа като влак", има впечатляваща мощност, която не зависи много от оборотите, затова е и много "благ" - няма никаква нервност, но пък отвориш ли газта излита. Не може да се сравнява с повечето 600-1000 кубика 4 цилиндрови мотори...
. Всъщност откакто му сложих това кормило и претапицирах седалката преход от 600+ км на ден не е изобщо уморителен. На Найден обаче е със по-високи повдигачи и е по-добре с оригиналното кормило.
При мен малката слюдичка не помогна - даже влоши нещата, затова и я разкарах. Най-добре на живо - 088седемЗЗ997З. Писал съм разни неща за XJR в bikerz.bg, потърси там в раздел Ямаха. Аз на такъв мотор съм навъртял 85000.
Коментар