Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕКИПИРОВКА - от локвата до къра през магистралата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И сега какво стана...говорим за едно и също всеки по неговият си начин.
    Адвенчураските каски са такива именно за адвенчур.
    Бавни преходи под 100км в час във всякакви терени при сравнително високи температури.
    Там тоя тип каски позволяват добра вентилация плюс комфорта от сенника,вграденият тъмен визьор и разговорника.
    Това спрямо чисто ендураджийската каска.
    Спрямо шосейните такива плюсове няма,АКО се кара по шосе и се поддържат скорости около ограниченията.
    Там каската е шумна,прекалено вентилирана за ниски температури и с огромни съпротивления от страничен и челен вятър и турболенции.
    Ма е модерно...и скъпо поради тази причина.И си се продава...за една голяма маса от закупуващите я напълно излишно.
    И те така.
    Аз както казах имам и флипъп каска която в размер ХЛ тежи почти две кила щото е евтина(там под 300лв като я взимах).
    Удобна е много за градско.Проветрива и т.н. ма ти напъва вратлето за страх.Отделно брадата... си е брало майката ако се падне в тая посока.
    Та...следващата ми каска,ако се стигне до нея някога ще бъде...по-шосейно ориентирана.
    Пак ще гледам да е с прилична защита и вентилация,но и по-малко шум.
    Командера при 140-150км без тапи от тук до майнатаун ще ми достави такъв заглух на ушите,че ....айде мерси.
    Това дори и с не особенно любимият ми скорпион екзо 1400 карбон беше на светлинни години като шумоподтискане.
    Хем си е дърво тая марка пък колкото и да я надуват на цени.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Пламен Атанасов
      Пламен Атанасов коментира
      Редактиране на коментар
      Много изнежена работа ми изглежда , аз карам с айрох командер 2 Хиляда и двеста км. ми е максимума който съм минавал за ден , никакви проблеми . Разбира се че е малко по шумна , но не виждам нищо фрапиращо . Описаните от теб проблеми ги нямам , май по скоро имаш проблем с ветрозащитата. Последните десет години преди айроха карах с шуберт, определено е по безшумен но е друг вид каска.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      С часове караме около нулата,като затвориш клапите за вентилация и си сложиш чорапа на главата и никакви нерви. Е няма да е като топла затворена каска ма не ти е студено ако това предполага някой или поне аз съм с тоя скромен опит

Само като прочета 2200км за ден и губя интерес да чета нататък принципно,но все пак колеги сме та...Това мога да кажа аз по този въпрос.
    А иначе за изнежнената страна...така е.Нежен съм като девица в манастир,но на черното бяло не мога да кажа.
    Нямам комплекс като едно нещо не ми харесва въпреки,че съм дал Х пари за него да го зарежа и да си взема друго дето ми допада повече като функционалност.
    Споделям какви са реалните аспекти на неговото използване от моя гледна точка.
    От ваша най-вероятно са други.
    С тоя врат,кръст и гъз толкова...в другият живот повече...
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Пламен Атанасов
      Пламен Атанасов коментира
      Редактиране на коментар
      1200 км. е пробега за ден , грешка при писането. Чети каквото искаш , твое право е. При мен тази каска си върши отлично работата за която е предназначена . Дотолкова че при еднакви цени я предпочетох пред Ц5 на шуберт, та не е въпрос на цена . Какви комплекси , за всеки е индивидуално как пасва и доколко си доволен.Ако е дискомфортна за теб , взимаш следващата.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2667.jpeg Прегледи:0 Размер:939.4 КБ ID:7038871

600 километров ден, Клим Бадландс Про якета и панталони,дебелите ботуши с вълнения чорап и адвенчър каска та съм даже и без чорапа под каската,колегата има пътна кофа ма си предпочита тая,аз как казах пари за нещо повече от това не давам,че не виждам смисъла къде е

За вечер си нося кросови очила,че с тая черна слюда губя пътя в тъмницата,ония до мен или мига на слънчево,че си е махнал козирката и джама на пияното малък и духа
    Последно редактирано от BENZBOSS; 13-05-26, 04:37.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Аз също нямам точно проблемите на slatanic с адветураското цокало.
      Всъщност то ми е неприемливо основно с факта, че е статично и не се отваря.
      Не само затова разбира се.
      Козирката единствено пречи и то по няколко причини а нито една полза не намирам от нея.
      Каската си остава шумна и проветрива винаги докато останалита като се затворат - никога толкова.много.
      За шуберт да не говорим - те са мерило за комфорт и удобство.

Отделно в Arai Tour X4 имо неща, които допълнително не ми дападат но това е специфика и нема сми.

За мен тази конструкция на каска е крайно ограничаваща и изисква ред фактори за да е приемлива.
      Не добра - просто приемлива!

Едиственият позитив от всичите ми други какси са едни 200-300 грама по-малко.
      Е категорично не се струва спестеното тегло за толкова много условности и ограничения!!!

ПС: Давам се сметка, че май само позицията на Боса относно риска наистина оправдава използванено на тая идиотия по пътя.
      Последно редактирано от Esper; 13-05-26, 04:06.
      Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Аз съм по статистиките и като видя,че 30% грубо си кацаш на брадата при падане и точно там отворена каска не искам,после слагам фактора температура и вентилация,колко е лека и удобна за мен,колко е голям джама пред мен,с каква скорост карам,къде се навирам,колко часа ще я нося на главата си……..и баш това е каската за мен.

Много ‘е се замисля ако трябва да бръмча с КТМа примерно без тая витрина пред муцуната ми,там съм или с кросовата каска или ако съм основно на пътя на скорост си купувам чисто пистова ма той КТМа ‘е се строши преди да ми натежи каската та тоя зор съм го нямал

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Сигурност и комфорт - фулфейс.
        Универсалност и удобство - Flip Up / Modular
        Кросова каска в гората

Кросова каска с дограма - супер за саксия.

За пустинята - ти знаеш

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        А за почти всичко Арай ХД 😃

За пустинята кросова,там няма как,трябва вятър по плешивото и маската е задължителна,за всичко друго Арая се е утепал с моето каране

Аз съм много доволен от моята:
      https://www.shoei.com/worldwide/en/h...ad/hornet_adv/

Качествена и плътна тапицерия, не дрънчи като манерка, хубаво уплътнение на визьора, качествени механизми и доволен набор аксесоари. Козирката основно помага срещу заслепяването, за това което Влади писа ( веднъж се отърколи с мотора ) и през драки/ клони. Оребряването/ каналите му са добре мислени, не забира и при 140-160 освен ако не си вириш брадата нагоре за проветряване. Вчера например покрай Сливен в бурята проблема беше да остана на платното, а не главата/ врата ми. Имаше една капачка отгоре до вентилационния палец, нея забраха някакви драки и не ми я продават отделно, искаха 130€ за цяла козирка. Д-ринг закопчаване и камара други шукарии прехвалени в описанието от линка.

Обикновено я ползвам с кросови цайси да се правя на гъзар ( обичам да дишам хубаво като ми е кеф и удължаването отпред не ми е достатъчно ), като е много студено пускам и визьора отгоре ( че съм зле със синузита ), а на буря/ порой като онзи ден в Балкана махам цайсите и пускам визьора, че като ми се напие тапицерията с дъжд все съм далеч от убежище.

Настане вечер — месец изгрее,
      звезди обсипят сводът небесен;
      гора зашуми, вятър повее, —
      Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Ако ще пазим слюдата то не ли по-добре изобщо да не сваляме защитното фолио от магазина?
        Козирката може да помага и за заслепяване в някакъв случай ама в останалите 98% ?
        Протекцията на слюдата също влиза в този процент.
        Всъщност и 1 не бих и дал за полезност.

Изобщо някой дава ли си сметка как скапаните търгаши ни клатят?!?
        Например полимерни защити на протекторите.
        Crash bar sliders мисля, че са ги нарекли.

Или сламки за спици.
        Или пък болтове само понеже са цветни а фабричните не са.
        Изобщо списъка е безкраен а аз също съм жертва - не си кривя душата.

Сигурно е от възрастта но все повече ме стега пареза на един конкретен пръст.
        Психолозите вероятно ще кажат нещо по-аргументирано но аз просто бих казал, че легена се изплисква все по-лесно.
        Враг усраине

Коментар

• the slow heart
          the slow heart коментира
          Редактиране на коментар
          Всички мотористи сме един дол дренки. Както казва моя комшия - за чий са ти тия мотори, седни си тука с нас да си пием питието и ядем мезето

Иначе за заслепяването, на мен ми е много важно. Не е само сутрин на изток и привечер на запад. Нощес и насрещни коли от далеч умарят очите, и статичните високи светлини през населените места. Това не става с тонирани очила и слюди, където заемат цялото ми зрително поле без "динамично регулиране".

• dancoo
          dancoo коментира
          Редактиране на коментар
          Всичко е въпрос на вкус (казало кучето ...). Аз каска без слънчеви очила и козирка няма да си купя, ама е на има хора, които се чудят за какво е.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Там някъде

Например без музика в каската дето се казва не паля а чувам колеги да казват, че им пречило да чували били двигателя.
          На което аз съм WTF ама ора - се'кви.
          Както съм и за стреха над слюдата все едно е навес ама как да е

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
      X