Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕКИПИРОВКА - от локвата до къра през магистралата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Между другото в тубата открих едно лице
    дето разпра подгряващ калъф от автомобилна седалка на дебел жак запалка и си накрои жилетка да му пасва на бодето
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• CarTest™
      CarTest™ коментира
      Редактиране на коментар
      Това би вършило работа. Реално!
      Сметката е тъпа. При положение, че човек губи около 100- 120-130 вата енергия във вид на топлина, ако си замръзнал ти требе ПОНЕ толкова да поемеш за да се стоплиш. Да, може да се изключат крайниците и каквото още се сетите.
      Но реално само за торса остава една мощност от порядъка на 50-60 вата.
      Кой как и от къде ще си я "дърпа" е негов проблем.

А когато отидем до краиници, длани примерно и ходила ... "ватовете" стават същите за ръкавици ...
      Последно редактирано от CarTest™; Вчера, 18:58.

Постановката е сложна, Румба, затова иска проба/ грешка, не прости сметки.
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Вие все едно в Аляска ще карате. Чак пък толкова студ да е в тая нашата България?!?! И аз карам зимата и не спирам мотора, но малко по-топло облечен и няма ядове. В същност по-опасно е да се изпотиш и после да спреш, но не на топло, а на къра. Е тогава изстиваш много бързо и лошо, особено, ако има и вятър...
      Карал съм при температури, около и под нулата и не ми е било студено. Даже първият път се ошашках, когато на таблото на Сузукито ми изскочи надпис, "ОПАСНОСТ за каране, поради ниски температури!" За това, че температурите са много ниски и не е подходящо за каране на мотор...
      Тоя мотор е по-умен от мен, мамицата му....
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• CarTest™
        CarTest™ коментира
        Редактиране на коментар
        Владич, ... покарай малко ... 300 и няколко км. при температура -15 и насрещен вятър поне 50 км./ч. и после ми обяснявай, че в България е топло!!!
        Да и аз си бръмча редовно при минус 10 или 15.
        НО, за некакави минути ... дори час и .. после на топло.
        Друго е 300 - 400 - 500 км. каране без прекъсване.
        Другото е София - Блед ( Словения ) ... около нулата ... спиране само за граница, пикане, и зареждане ... Около хилядарка ...
        След една подобна разходка по Турция, Джорждо ... лека му пръст спря на място и се гушкаше у аспуха на БМВ-то.
        Аз имах само подгрев на ръчките, добра екипировка и .... пак ми се ревеше ...
        Последно редактирано от CarTest™; Вчера, 20:40.

Абе хора. Не е смисъла на карането да караш мотор 300 километра при -15 градуса. Смисъла е така да си нагласиш и планираш нещата, че точно това да не ти се случи... Това карането го правим за кеф, а не за голям чанч, та да се види какви "герои" сме...
      Колко мъка има по този свят....
      Колкото до Турция... В Турция ме е валяло непрекъснато по три дни дъжд из Анадола и съм се научил през май, и в началото на юни да не пътувам, и да обикалям из Турция...
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• the slow heart
        the slow heart коментира
        Редактиране на коментар
        Кой както му харесва и уйдисва, от туй по-хубаво, здраве му кажи

Ако се преглътне неудобството от това да си включен на 1 кабел към инсталацията отдавна има доказано работещи решения за отопление.
      Просто няма технология за батерии, която може да осигури адекватна мощност в такива условия с която да огрее човек.
      Ако имаше всички зимни дрехи за планина щяха да са такива а нема ни едни освен може би у пещерите!
      Онуй за което споменава Владич е точно за там правено но е за БЕДСТВЕНИ и животоспасяващи ситуации.
      Не за нормална употреба нито там нито пък на седалка.

Факти!

А това да си включен с кабел е неудобство за ората дето излизат на “покарат”.
      Вие давате вид да не сте от категория “дефиле рацер” и това не би трябвало да е проблем.

И с такива дрехи не е нужно да се експериментира - това са доказани решения идващи от севера.
      Експериментите идват от изток предимно

п.д: Да не е само философия - вижте каква продават например Gerbing, 12 волтовите серии.
      За моторни шейни и мотоциклети специално.
      И те имат “решения” на батерии ма то е просто за да са в крак с нео-гейщината на съвремието.
      Мога да потвърдя от опит, че ръкавиците им стават.
      Но допускам, че всичко различно от батерия и хуйесби им е ОК!
      Струват едни пари но и няма проба/грешка с тази част от екипировката.
      Последно редактирано от Esper; Вчера, 23:31.
      Враг усраине

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Тая работа с жиците не е за Владич по ред причини
        Kато си излязъл да караш без да спираш през половин час не е голяма драма да се бодне един конектор при качване и слизане мисля.
        И аз не съм голям фен на окабеляване и не го правя редовно.
        Даже по-нагоре пробвах и нещо с батерии.
        Ама това е по-скоро за чики-рики - нещо до офис, около дома.
        За по-далече и ако искам малко топло и оют - без джиц не стаа

• the slow heart
        the slow heart коментира
        Редактиране на коментар
        Един жак не е мега драма, свиква се, Като им гледам сайта, няколко елемента се накачат всички на едно контролерче. Може и да помрънка човек като за начало 500-600 евро, да се окабеляваш и прочее, ама като си покара на корем цял ден по зимни красоти без да е на кокал вечерта песента става друга.

Защото едно е да покараш, когато ти се докара, друго е да се убеждаваш кога е време за каране и кога имаш възможност.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Така беше, 1 контролер дето го играе и като разпределител.
        Моят е простичък понеже е предвиждан само за 1 чифт ръкавици.
        Отдавна не съм ги гледал какво предлагат но то няма какво да се промени в концепцията.
        Реално на мен пипкавата работа ми е закачането на ръкавиците а не кабела към инсталацията на мотора!
        Ако има други неща освен ръкавиците мисля, че няма да ме дразни изобщо понеже те пък съвсем един път се включват.
        Ама като нема - нема що

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
    X