Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически мотоциклети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В момента 30-32 киловата баКтерия, супер най - ... и каквото се сетите тежи малко под 200 кг.
    Ако трябва да съм точен 184, но това без кабели и шини между тях.
    Това може да се купи сега веднага в Европа и ще ти го довлачат дОма за около седмица.
    Инвертори, ел.мотори и каквото се сетите периферия, ... отделно!
    За рама, подобие на седалка, джанти, гуми ... не ми се мисли.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Личи си, че никой от вас моторджиите не е ходил в Китай, ако беше ходил щеше да знае, че там от поне десет години всички тия съмненияи митове + легенди са разсеяни и технологията е развита и масово ползвана успешно, в много милиони бройки, от години.

Защо все още не е реалност в Европа знае всяко дете внимавало в часовете по геополитическа макро икономика и корумпирана стъкмистика подчинена на лобистки интереси
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        В чайна не но гледам какво са направили в никои от *стан републиките за 2-3 години с електрификацията.
        Автопарка от соца почти се е стопил и е подменен с някакви незнайни за еврогея електрички.
        Карат ги на бургия - както ладичките преди.
        Дори не знам дали или поне - къде ги зареждат

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      В момента …
      Именно.
      Това дето продават изглежда е от някой следващ момент.
      Защо да не допуснем, че може да не тежи 200 кила?

И да се пълнят за 10мин - нищо, че сегашните на могат.

И това сега не може освен ако баКтерята всъщност не се окаже кондензатор.

И друго: Ако морето се подкваси и наистина твърдотелите батерии просъществуват - зарядните станции вероятно трябва да станат мегаватови.

Което повлича още куп зависимости ама да не туряме коня пред каруцата.

Едно по едно, тука ред требе

Иначе аз немам нищо против да имам такъв батмотор

Враг усраине

Коментар

А защо да не допуснем, че това е сходен бизнес като ония - "отдаване на зарядни станции за мобилни телефони под наем"?
        Миналата ли, та по-миналата година беше доста нашумял в нашите медии...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ей 'начи като ония извратеняци братята Грим сте!
          Даже по-зле - те поне, барем пишат дека можело било каляската и да не стане на тиква!
          А вие не - тиква още додека е лъскачка

Баси, не сте ли били некога мечтатели, ве?!?
          Враг усраине

Коментар

Четеш направилната книга.
            Аналогия с тоя мотор, използващ несъществуваща към момента технология с "Новите дрехи на царя" на Х. К. Андерсен би била значително по-правилна...

Понеже си задълбал повече в темата - попадал ли си на информация някой да е успял да врътне едно кръгче с тоя тролей?

И коментаторите...

Коментар

Чак толкова не съм задълбавал, само на подобни дискусии.
              От там и предположението, че може би, ако го има е със супер-кап едва ли не
              Враг усраине

Коментар

Предположението е добро, но кондензаторите имат лошо съотношение съхранена енергия / обем.
                Сам знаеш, че при мотоциклетите всичко трябва да е максимално компресирано - и като обем и като тегло.

И коментаторите...

Коментар

30kWh баКтерия се пълни върху 100kW станция за... 18 минути, не десет. За десет се пълни наполовина. Това на теория, с нула зауби и прочие полюции.

Тоест, послъгват в нещо.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• edoors
                    edoors коментира
                    Редактиране на коментар
                    Пише, че се зареждат до 80% за 10 мин при 200 kW станция...

Не съм виждал дали са писали някъде на какво се храни тамагочито за 10мин.
                  Пък и доколкото знам имало и 200кВ станции.

А по тая тема - друга дивотия, която ся чух около тролеите.
                  Мощите на тия публични станции били споделени между портовете.
                  Демек 2 включени тамагочита в един момент - всяко може да цица до 50kW макс ако хранилката е 100kW.

Не знам що трябва да се впечатлявам, ама егое ...

Враг усраине

Коментар

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ми аз си мислех, че като си на сто кила станция и тролея го може - значи влизат толкова.

А то явно зависи дали има друг еколог до тебе и подозирам от сумати още фактори.
                    Все едно зареждам си аз тунджа и ако до мен спре друг - в моя резервоар спира да тече и почва да црцка.
                    Понякога недоумявам как успяха да наложат нормалност в толкова абсурди около "съвременните" електрични?!?

Боже, Боже!

• Пламен Атанасов
                    Пламен Атанасов коментира
                    Редактиране на коментар
                    Това не е проблем , има много станции . Делбата става на определен ред , където е най празно нареждаш се там . Примерно два или повече реда колонки , нареждаш се там къде са най малко посетителите. Проблем е какво е заложил производителя като възможности в това което ползваш. Имаме 2 тесли , мод 22 год. и такава от 25г . При еднакви условия зареждането на новата е по бързо ,понеже позволява зареждане с по големи мощности. В общи линии - смотана работа .

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Съгласен съм, че това с shared power не винаги е проблем но е просто още едно нещо с което електрокара те вкарва в зависимост.
                    И просто не го знаех.
                    След малко напълно ще приема, че всъщност нема и значение

И не на последно място - някой виждал ли е какво представлява електродвигател с въртящ момент 1000 Nm?
                  Аз не съм, но съм виждал такива с по 30 - 40 работни и стотина "нютона" пиково. Ами ако размерите и теглото им се увеличат пропорционално, няма да са като за мотоциклет.

Всъщност някой гуглил ли е какъв е въртящият момент на двигателите на масовите електрички, и на по-бързичките? Да не се окаже, че и те са с "такива" моторетки?

И коментаторите...

Коментар

• rosen_lazarof
                    rosen_lazarof коментира
                    Редактиране на коментар
                    Гугъла ми дава следното:

"Koenigsegg Gemera (с мотор "Dark Matter"): Тази кола използва революционния електромотор Dark Matter, който тежи едва 39 кг, но генерира невероятните 1250 Nm въртящ момент и 800 к.с.. "

Three electric motors are included, one for each rear wheel with 373 kW (507 PS; 500 hp) and 1000 Nm each and the Dark Matter motor on the front axle with 600 kW (800 hp) and 1250 Nm.[12]
                    The Dark Matter motor is 380 mm (15.1 in) in diameter and 390 mm (15.3 in) thick, for a total weight of 39 kilograms (86 lb).

https://www.koenigsegg.com/dark-matter

• dancoo
                    dancoo коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ицо, моторите вече са много напред, ако и батериите наваксат ни чакат интересни времена.
                    Справка Яса: https://yasa.com/news/yasa-smashes-o...-kg-benchmark/

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    С какво толкова ел.двигателите са напред?
                    Станали са по-ефишънт но до там - АБСОЛЮТНО НИЩО революционно ново и отрито наскоро.
                    И те както акумулаторите, двигателите с вътрешно горене и куп други работи реално работят на принципи познати от десетки години.
                    Батерията във всяка кола (добре де - почти всяка) е технология движела дизел-електрическите подводници на Третият Райх!

Просто стана ОК да се пишат спецификации на цвят.
                    Е... Некой просто спряхме да ги четем - те и без това не са верни в повечето случаи.
                    Или за да станат верни трябва да преподредят звездите!

От всичкото само цената може да е вярна
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Повече от едно нещо може да се окаже вярно но всичко - едва ли.

• BENZBOSS
                    BENZBOSS коментира
                    Редактиране на коментар
                    За тия парици има 1300 GS, има и други електрики ни всичките им данни са на половина от това, поне на половина.

https://emotozone.com/products/kollt...47467608834307

Е нещо такова,правят някакви опити ма за сега само с кросовите им се получава

Преди няколко дни гледах това от щуря канадец:

Stark Varg

Бахти звяра, да бех с 30 по-малко от всичко немаше да имам дилема дали а само как

Враг усраине

Коментар

Много става,едно приятелче е тествало такова,за тестче са му ги дали и той сравнява с КТМи,че има един гараж такива. Ако обаче ние сравняваме само голи цифри………кила,цена,зареждане,пробег……..всичко умножаваме по 3 та на това дето го даде за пример само цената му може да е вярна.

Виж една Тесла примерно колко ток гълта на дълго и колко на селско,това за да прави 600 километра на дълго мммммм ебаго,батерията му трябва да е 3 метра дълга
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Не разбирам от мотори и кое колко тежи в тях, но си поиграх на масата. 42Wh батерийка за таблет тежи 150гр. със стойката, БМС-а, калъфчето и кабелетата с буксата. За да стане 42kWh, трябват 1000 бройки = 150 кила. Така като гледам ако се махнат излишните работи, ще стане под 100 кила.
                      Същата батерийка е дошла при мен след поне 3 търговеца и няколко шипинга и всички данъци за 40 евро. Реалната цена, подозирам не е повече от 10 евро по 1000, = 10к евро.
                      За оставащите 10к евро, мисля може да се спретне дори титаниева рамка.

При това батерийката хич не е последен модел и технология.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Съединител - долен, ляв педал.
                      Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• dancoo
                        dancoo коментира
                        Редактиране на коментар
                        1000 кучета = 2000 мъди. Едното скопено и сметката ВГЗ.

• BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Батериите не тежат ма колко пробег вади с тях …….то ни така ни иначе,баланс някакъв се гони - кила,време за зареждане,пробег,цена…….и за сега им се получава само в калта,на пътя душа нямат

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                    X