Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов, ендуро, туризъм. кой има право в гората?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много от нас излизат в природата по уикендите, знаят си правата като граждани и т.н., но хората от село считат, че района около селото си е тяхната зона, нещо като феодално мислене..
    Да не говорим, че всъщност за един селски дъртак /а млади селяни няма/ единственото вълнуващо нещо в живота, освен балета на Слави е лова! Бабичката се сещате къде е в класацията!
    Даже ако се търси някакъв практичен смисъл в оффроуда, то това е или лов или дърводобив!

В някои райони където съм ходил на гости, постоянно се говори за нощни появи да оффроудисти от друг тип и понеже дъртаците няма какво да губят, стрелят с бренекета по двигателите!
    Наскоро даже и във вестника писаха, че някакъв открил че блока му е пробит с бренеке..

Коментар

• Така е но пък представи си да ми простреля моя двигател какво точно след това аз ще му прострелям
      VPetrov.photography

Коментар

• Всъщност нищо няма да му прострелвам, има далеч по-лоши идеи...!
        VPetrov.photography

Коментар

• Убеден съм, че няма да тръгнеш посред нощ да обикаляш граничната бразда, с прожектор, така че това не важи за теб и компания..
          В другите случаи дори залагат скрити пушкис канап на спусъка и пилешки сачми, за дъските с пирони въобще не говоря..
          Когато централната власт я няма, идва местната!

Коментар

• Първоначално публикуван от Volk
            Много от нас излизат в природата по уикендите, знаят си правата като граждани и т.н., но хората от село считат, че района около селото си е тяхната зона, нещо като феодално мислене..
            Да не говорим, че всъщност за един селски дъртак /а млади селяни няма/ единственото вълнуващо нещо в живота, освен балета на Слави е лова! Бабичката се сещате къде е в класацията!
            Даже ако се търси някакъв практичен смисъл в оффроуда, то това е или лов или дърводобив!

В някои райони където съм ходил на гости, постоянно се говори за нощни появи да оффроудисти от друг тип и понеже дъртаците няма какво да губят, стрелят с бренекета по двигателите!
            Наскоро даже и във вестника писаха, че някакъв открил че блока му е пробит с бренеке..
            Уважение за уважение. Казах го и преди.

Относно селските дъртаци ще кажа, че са много по-добри ловци от пишман градските (включвам и себеси) както и виртуалните командоси, дето им излиза въздуха на 1 км, след като е слязъл от веикъла.

Уважение за уважение

Нощните прояви на "офроудисти"-браконери са на хора с повечко възможности. Като засвистят съчмите и същите слизат на земята моментално

Коментар

• Въобще лова е гнусно и долнопробно занимание на извратени и болни мозъци.Ся ловджийте тука сигурно ше се разкрякат , ма това е самата истина.Нагледал съм се на гнусни гледки , като например доубиване на ранена сърна с брадва и подобни.И какво въобще са виновни горките животинки които вече се броят на пръсти , че да ги убиват и колят по тоя зверски начин.
              Иначе Глок-а ми е винаги на кръста , когато съм в гората , и естествено , не е да се пазя от дивите животинки , които не знам да са направили на някой нещо , ами от двукраките простаци с чифтета.
              Които абсолютно винаги са пияни като кирки , и естествено не знаят какво вършат.
              Имам сведения че се готви силно ограничаване на лова в България.А дано.
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

• Първоначално публикуван от kiki.t
                Въобще лова е гнусно и долнопробно занимание на извратени и болни мозъци.Ся ловджийте тука сигурно ше се разкрякат , ма това е самата истина.Нагледал съм се на гнусни гледки , като например доубиване на ранена сърна с брадва и подобни.И какво въобще са виновни горките животинки които вече се броят на пръсти , че да ги убиват и колят по тоя зверски начин.
                Иначе Глок-а ми е винаги на кръста , когато съм в гората , и естествено , не е да се пазя от дивите животинки , които не знам да са направили на някой нещо , ами от двукраките простаци с чифтета.
                Които абсолютно винаги са пияни като кирки , и естествено не знаят какво вършат.
                Не знам защо бях останал с впечатление че в този форум повечето
                хора са културни.Явно има изключения.Мисля че този език и тези
                определения са недопустими тук.Така че те съветвам да се съобраз-
                яваш какво пишеш.А това че Глока ти е винаги на кръста-на мен
                Калашника в гората ми е винаги в ръката...връзваш ли?Бая хора от
                този форум ме познават и ако някой ме е виждал пиян в гората
                нека го напише тук.На лов с оръжие в ръка не пия-НИКОГА ,и ВИНАГИ
                знам какво правя.И го правя добре,бъди сигурен.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Айде стига!
                  Не те е засегнал с нищо конкретно..
                  Хънтър, те са готини хора, но живеят във виртуалния свят и се хранят с храна от фризер, подадена от продавачка..

Остави ги, дай да си стискаме приклада и да се кефим на това, че ако се наложи, ще ги нахраним и тях..

Коментар

• Е да де , но взе да ми писва от разни псевдоеколози,пацифисти
                    и вегетарианци!И защо се мъчат да ми формират живота по
                    тяхният маниер.Аз не им и не искам да им се меся в техният.
                    Тя тази тема беше предъвквана и преди това,ама ще се повторя:
                    Ако онзи горе е искал да ни създаде тревопасни щяхме да сме с
                    плоски зъби.А ако трябва ние да ги изхранваме , сори-тревопасните
                    изчезват първи.А аз съм си хищник-такъв съм се родил.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

• Хантъре, голям аргумент извади. Че кви са ни зъбите?! На хищниците зъбите освен за дъвчене, служат и за трепане, а нашите и за дъвчене са ни много. Ако някой се е замислял, защо за разлика от животните, при хората толкова често зъбите са разкривени и се слагат шини, може да прочете една много интересна теория: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn7035

И аз пак ще се повторя от предишната тема - яденето на месо не значи, че си хищник. Айде, орелът е ясен, ама гълъбите и врабчетата как ядат кебабчета... Сам съм ги хранил. А, с прясна мърша кво правят...

Коментар

• Давай Обер...
                        Изкарай /ама обективна/ статистика, колко животни се трепят от ловци, колко от болести, колко от бракониери и коли и т.н.
                        Ти си нещо като нашия тежководолаз в океана на информацията!

Коментар

• Обер ти кво сега искаш да развивам цяла тема за вторият стомах,
                          преживянето и тн.А най-хищното животно което съм виждал е пилето
                          /кокошка/ако си виждал какво правят като надушат кръв,някое
                          наранено м/у тях,ще ти се изправи косата.А те и хищните си похапват
                          тревички.Вадил съм на вълк от стомаха топки трева,но не беше от глад
                          вътре беше пълно с месо и кокали.А зъбите са ни криви според мен
                          щото не ги използваме за убиване може би.Знам ли не съм се
                          замислял.

Коментар

• Уважаеми приятели темата за и против лова е доста дълга и в нея беше казано май всичко по въпроса. Моля ако смятате че нещо може да се добави към нея го направете а тази да оставим за това което е в заглавието и. А именно конфликтите и/или пресечните точки на всички които са по някакъв повод в гората.

И много моля за уважение към събеседника защото уважението към него е уважение и към себе си. Досега нашия форум е известен с факта че тук умни хора пишат или спорят подобаващо на интелекта им. Опитвам се да бъда доколкото е възможно толерантен но щом не чета един ден и веднага намирам мнения или тон които не са тук. Моля за повече уважение и респект към другия!
                            VPetrov.photography

Коментар

• Моите уважения към всички ловци във форума - ни най-малко смятам да осъждам лова. Самият аз съм хищник и също убивам животни, но домашни, такива които съм отгледал за да изям. Дразни ме това че някои възприемат лова като поголовно избиване на диви животни едва ли не с цел рекорди, дразни ме една снимка която от известно време ми навират в очите, на мой познат с 12! убити диви прасета, дразни ме и това че една голяма част от ловджиите които познавам не го правят заради самият лов, а защото е "модерно" или пък някоя голяма "клечка" била в дружинката и т.н. Мисля си че винаги трябва да се поставя на първо място удоволствието от контакта с природата. Независимо дали е на лов, офроуд или всяко друго занимание сред природата, човек трябва да се стреми да е в хармония с нея. В гората има място за всички ни, стига никой да не взима от нея повече от колкото му е нужно. Поздрави на всички ловуващи, пътуващи или просто радващи се на природата!

Коментар

• Първоначално публикуван от kiki.t
                                ....

Знаеш ли...

Мислех да ти отговоря, но няма смисъл.

Уважение за уважение.

Моето го загуби.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X