Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов, ендуро, туризъм. кой има право в гората?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Лов, ендуро, туризъм. кой има право в гората?

    Първоначално публикуван от ЛАМЯТА
    момчета вече няколко пъти ловци ни мрънкат че сме били на забранено
    място в гората за влизане.При условие че няма бариери да ограничават достъпа на туристи пък нали ние сме туристи само че с мотоциклети к'во ги праиваш такива мръсни каскети.От кога гората е частна собственост на разни горски тарикати дето имали 3 -ма испански туристи дето щели да стрелят по останалите 50 елена в гората.Докога ще ги търпим такива галоши който печелят от малко останалите животни.Че ние като караме в Стара Планина то една сврака няма да напсуваш бе.
    Разпитвах разни запознати със закона за горите хора , оказа се че никой не може да ти забрани да ходиш в гората с каквото и когато си поискаш докато горите са държавна собствност.
    В Габрово ни заплашиха да не опяват някой дето карал мотора си защото имали испански ловни туристи и сме им плашели дивеча.Ми да ловуват в Испания на кариерите им.
    Вие на какво мнение сте по въпроса с тези боклуци?
    мисля да намеря ловджийския форум и да има кажа, да си изпилят мушките на пушките, защото ако видя някаде из гората такъв екземпляр, ще му таковам пушката в онаковата и там ако е с мушка било гадно
    drive alive

  • #2
    ловците на простотия

    абе ти се ебаваш ама ако видиш как и с пушките заплашват а ти си само с една раница и мотор под тебе нямаш много отговори.Те са доста нагли и опсни хора.Все полицай бизнесмени с пари и т.н.Ще те опухат и после ще го изкарат нещастен случай.А кой бил гръмнал и как станало винаги намират цаката с това гладкоцевно оръжие.Не забравяй че повечето ловци са все полицай и началници дето имат доста връзки насам натам.

    Коментар


    • #3
      И аз нямам обяснение защо много колеги си въобразяват, че като са ловци имат някакви особенни права в гората ! Единствената ограничителна мярка в лова е да се отцепят пусиите за да не стане беля, или да не се местят постовете за да не те сбъркат с глиган, но само голям наглец или цървул може да спре хора защото плашат на чужденеца дивеча!

      Мнооооого простотия има в нашия лов, лично аз не ловувам групово защото ми идва твърде много от нея, въпреки че съм с притъпени емоции..

      Коментар


      • #4
        Ловните билети вече са повече от половин милион. Всеки такъв може да покани гости ...
        Ходя с оръжие от 80-та. Тва-онова - четвърт век. Такива, еле па хиспанските им гости винаги съм презирал, ако трябва по-меко. Кат се срещнем, после вся някой плаче, аз по-рядко от тях. Дай да видим кво може ...
        " В състояние на силен уплах и страх ..." Адвокатите са силно улеснени от такива начални показания, прокурора силно затруднен, ... Верно, в РПУто обикновено открадват патроните, и всичко трябва да се проверява като го връщат. И да се чисти пред тях, иначе след табелата пак може да те откъртят. Особеностите на националната полиция))

        Коментар


        • #5
          принципно да ходиш из гората с празни ръце не е добра идея, аз тази грешка никога не я правя. не че ще те нападне глутница вълци или мечка, ако ме разбираш ...

          имал съм такива срещи от четвъртия вид и когато видят въпросните, че нямаш никакво намерение да правиш каквото ти казват и че си по опасен от тях, се започва с ракии вина и сладки приказки
          drive alive

          Коментар


          • #6
            Абе вие луди ли сте бе? Още малко ще стане война..Как так ще се стреляте, адвокати, прокурори?

            Истината е, че човек с пушка може да бъде вкаран в релси само от друг човек с пушка или "ако искаш мир, готви се за война"!.

            Предполагам, че по-зрелите от вас имат оръжие и моя съвет е - когато ходиш в гората, патлака да ти е на кръста - действа много успокояващо на самозабравили се тарикати, още повече че якия пистолет е с по-добър бой от гладкоцевното, ...абе то май пак отиде на война..

            Къде изчезна колегата с библията и Божия път?

            Коментар


            • #7
              той както е тръгнало ще трябва да си търси двама с лопати, та да станат поп и двама слопати или светата тройца

              нямам нищо против ловджийте и лова и аз имам някаде ловен билет, но да ми казват да не минавам някаде, защото така искали те, няма да стане. принципно всеки омеква, като погледне в тъмния кръгъл отвор под мушката, вразумява се и започва да мисли трезво, дано никога не се стига по - далеч.
              drive alive

              Коментар


              • #8
                Никъде не е изчезнал, като му доиде вдъхновението пак ще пише. Или като се върне от командировка. Това го писа Туоно, мъж повече от разумен, и знаещ как работи шибания ни днешен свят.
                Пищов на кръста не е добра идея между неприятели. Мястото му е там само в безопасна среда, колкото да не се мотае по джобовете и да не го изтърваш като ... такова де, в храстите. Чифтето със съчмите е несравнимо по-ефективно и в гората и в полето отблизо. И пищова отблизо, ама против чифтето много не фела, в пряка среща. Остава да умееш друга тактика)
                Войната отдавна я има, и привичния Господ вече не ни е съдия(((

                Коментар


                • #9
                  Не съм чувал за такива неща в гората. Ама са ми казвали, че в гората ако искаш и с космичеси апарат влез...с ниво на шума 200 децибела...никои нищо няма право да ти каже...

                  Е ако говорим за лов на някои батьовци или чужденци(ако може да се нарече лов)...работата става различна

                  В интерес на истината истинския сезон започва на 1ви октомври... и продължава през зимата...зимата не се кара ендуро...е познавам хора дето карат ма те са 2-3

                  Коментар


                  • #10
                    момчета тука в форума имаме служител от горското смятам че той може да ни обясни най добре как стои въпроса
                    иначе и това е вярно
                    имал съм такива срещи от четвъртия вид и когато видят въпросните, че нямаш никакво намерение да правиш каквото ти казват и че си по опасен от тях, се започва с ракии вина и сладки приказки
                    аз лично нямама намерение да им правя метани на никакви ловци
                    особенно пък на тарикатчета от франция испания и не знам си къде си
                    като много искат да ме стрелят да стрелят
                    тъкмо ще се махна по на бързо от тоя свят който и без тва не ми харесва особенно
                    не знам защо ловците се мислят за собственици на гората и за големи природозащитници а в същото време унищожават животните
                    лично аз никога не бих острелял едно беззащитно зайче или птица или сърна,ей така за спорта

                    Коментар


                    • #11
                      Брей каква интересна тема сте отворили Само че вчера малко гасих един пожар щото в свободното си време когато не карам мотора съм лесничей и затова не можах да се включа. Много ходя по горите и въпреки че имам пищов - не го нося. В гората се чувствам като у дома си та затова.
                      Тия пичове дето са казали че не може да се кара там - много им здраве Всяка територия в БГ която не е частна и не е с някакъв специален режим на стопанисване ( резерват например ) е общо достъпна. Никой горски или какъвто и да е там пъдар няма право да ти мрънка да не минаваш от там дето той е решил че може да си изкарва стотинки.
                      Вместо да се дрънка оръжие от което едва ли ще има ефект, според мен по-ефективен вариант е да се покаже някаква служебна карта (мойта върши чудесна работа) или да се цитира някакъв член от закон... (много ми е смотан компютъра ) Един образ ми обясняваше че като го спирали полицаи и го питали какво работи (щото те винаги питат за това) и той им отговарял че е зам. председател на адвокатската колегия в България ... Казва че ефекта бил много добър
                      2010 CRF 250 R

                      Коментар


                      • #12
                        Тук съм и всеки ден чета разни неща, които пишете. Ловът, джиповете и моторите не ги разбирам много, затова е полезно да науча от вас толкова неща. Пиша когато имам какво да кажа, не просто така.

                        Като турист, много преди да познавам хората от този форум съм срещал мотори и джипове в планината и не са ме дразнили, не са ме дразнили много. Но сега доста хора вече имат такива машини и на места става пренаселено, очевидно трябва да има райони за всичко. От друга страна, когато един път или пътека се използва машините са много полезни, защото по някакъв начин поддържат пътя проходим. Като че ли няма по гадно място за ходене от изоставена пътека, която гората бавно и сигурно превзема. Сега като видя отпечатък на грайфери по пътеката все си мисля, че е някой от вас и се надявам да го срещна. Даже в една мъгла следвах тази следа и излязох на правилното място.

                        За ловците също не съм много запознат. Повечето хора с пушки, които познавам не наричам ловци, те са обикновени убиици на животни и затова смятам, че те не са представителни като цяло.

                        Volk, очевидно имаш погрешна представа за Божийте хора, за което не си виновен изцяло ти. Няма сега да тръгна да те убеждавам в каквото и да било, всеки сам трябва да достигне до знанието за Бога, но после е трудно - като имаш знанието на къде да поемеш.

                        И не забравяй, че не винаги големия калибър и численото превъзходство са гарант за успех. Погледни историята на Израел и техните битки. Когато за първи път видях стрърчащите останки от танкове в Сахара не знаех за какво става въпрос, но по късно, когато прочетох за евреите в Библията разбрах доста неща.

                        В гората ходя с ножа, който си купих скоро - Glock 81. Но го използвам са храсталаци, дървета и други неща. Има кой да ме упази от зверове и хора, ти му мисли с това желязо на кръста, което ти дава фалшива увереност.
                        "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                        http://ftp.domainbg.com/tuono

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от Volk
                          ....................................
                          Къде изчезна колегата с библията и Божия път?
                          Хората с Библията и с Божия път в този форум са доста повече отколкото си мислиш

                          А за ловците мнението ми не е никак добро. Поне за повечето. Познавам и такива които милеят силно за природата и животните. За тях мога да кажа че са истински ловци. Виждал съм един такъв как се "разправяше" с един бракониер . Голяма "разправия" падна - повече с жестове Ако зависеше от мене лова щеше да е забранен в БГ. Най-вече за чужденци.
                          Колко човека от вас през последната година са виждали по-едро животно от гущер като ходят по баирите?? Животните се крият щото всеки ги преследва и не са останали много. Те ловците са повече от дивеча бе
                          2010 CRF 250 R

                          Коментар


                          • #14
                            Никой не говори за возило с разбит ауспух
                            и мацка с леко поведение на седалката
                            ГОВОРИМ ЗА ШАМПИОНАТ-НАЦИОНАЛЕН
                            който събира хора от цяла българия че и чужбина и който ентусиастите като мен го чакат не от месец ами от как се помнят
                            при това са уведомени всички които трябва да се уведомят
                            а с оръжие най често заплашват ловците
                            в екипировката за ендуро пушките не са обичайно явление

                            Коментар


                            • #15
                              ... Като се спомена за табелки - ами нали по трасето за това са били сложени - да се знае. Тия дето са имали намерение да ловуват са имали предостатъчно време да сложат табелки че там ще се ловува. По-лесно е обаче да махнеш табелките на тия дето ти пречат и да им кажеш " я марш от тука, тва си е наща гора " Нещо ни липсва вежливост
                              2010 CRF 250 R

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X