До: ГЪБИТЕ - лов или бране
За бланширането е ясно . Но има и друг вид бланширане .
Казва се "студен бланш" .
Като има много гъби и няма време да се обработват - в един бидон се пускат изчистените гъби и се редят - ред гъби - ред сол ( нейодирана ).
Така докато има гъби . После зимата се взимат , малко се обезсоляват с вода и се готвят като пресни .
Който обича солени - може и директно да си ги консумира.
Подходящи гъби за "студен бланш" са месестите гъби - Пачи крак , Рижийка, Кифла,Овчи крак ,Пъстърва и др.
Да ви е вкусно !
Първоначално публикуван от valkov.val
Преглед на мнение
Казва се "студен бланш" .
Като има много гъби и няма време да се обработват - в един бидон се пускат изчистените гъби и се редят - ред гъби - ред сол ( нейодирана ).
Така докато има гъби . После зимата се взимат , малко се обезсоляват с вода и се готвят като пресни .
Който обича солени - може и директно да си ги консумира.
Подходящи гъби за "студен бланш" са месестите гъби - Пачи крак , Рижийка, Кифла,Овчи крак ,Пъстърва и др.
Да ви е вкусно !
Коментар