Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Училищни униформи - за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Училищни униформи - за и против

Първоначално публикуван от samurai_lqck Преглед на мнение
    Аз съм "ЗА" ,но при условие, че задължат и учителите да носят униформи. Тогава няма да имам нищо против. Майка ми е учител и тя е на моето мнение
    Е, те учителите не ходят с къси поли и дълбоки деколтета като уважаемите ученички!
    Daddy's girl! Always & Forever!
    Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

Първоначално публикуван от Zorka Преглед на мнение
      Е, те учителите не ходят с къси поли и дълбоки деколтета като уважаемите ученички!
      Да бе! Ти ще кажеш! Аз знам учителка дето ходи с кожен нашийник с шипове...За други неща да не говорим...
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Аз съм ЗА униформите,защото и при нас в Силистра беше задължително с униформи/говорим за 91г./,ако си без униформа,не те пускат в училище

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
          Да бе! Ти ще кажеш! Аз знам учителка дето ходи с кожен нашийник с шипове...За други неща да не говорим...
          cveti , къде си учила!?!?!? Е, вярно е, че има учителки, които не осъзнават отговорността на професията си, но на фона на общата бройка учители са прекалено малко. Това са ми наблюденията, но все пак в близките 3 години не съм се срещала с училище в близък план, може да са се попроменили събитията

Коментар

Въобще не ме разбрахте
            Нали идеята за униформите е да няма различия и видът да е приличен. Е какво излиза- учениците равни и в приличен вид, а учителите да си правят каквото поискат.
            Има учители и учителки, които като ги видиш ти идва да си удряш главата в стената докато не прокърви(главата де)
            Най-малкото е отвратително в 7:30 сутринта насреща да имаш някакъв "чичко", който не се е бръснал от седмица и доволно е разкопчал риза, така че винарките да излезнат и да се поразходят малко.
            П.С. извинете ако съм малко по-остър, ама то не се търпи. добре че ми остават още 4 месеца само
            "Nec scire fas est omnia."(Quintus Horatius Flaccus)
            "Не можеш да знаеш всичко."(Квинт Хораций Флак)

Коментар

Факта е, че ЗА Униформите са тези който НЯМА да ги носят и Разсъждават за Живота, Вселената и Всичко останало, А Против, са всички който Трябва да ги носят или пък си спомнят по Живичко тези времена.
              В Главата ми Неволно идва Българската Поговорка " На Чужд Гръб и Сто Тояги са Малко", Поговорки , какво да ги правиш

Коментар

Първоначално публикуван от samurai_lqck Преглед на мнение
                Въобще не ме разбрахте
                Нали идеята за униформите е да няма различия и видът да е приличен. Е какво излиза- учениците равни и в приличен вид, а учителите да си правят каквото поискат.
                Има учители и учителки, които като ги видиш ти идва да си удряш главата в стената докато не прокърви(главата де)
                Най-малкото е отвратително в 7:30 сутринта насреща да имаш някакъв "чичко", който не се е бръснал от седмица и доволно е разкопчал риза, така че винарките да излезнат и да се поразходят малко.
                П.С. извинете ако съм малко по-остър, ама то не се търпи. добре че ми остават още 4 месеца само
                Нямахме това предвид....
                Поне аз казах, че в моето училище не е имало такива учители /или поне на мен не са ми предавали/. Но също така и споменах, че съм завършила преди 3 години... от тогава много неща може да са се променили... Но ако повечето учители разминават фолк певиците по грим и облекло... то определено трябва да има някакъв ред и дисциплина и за тях

Коментар

Кви учителки........пък ученичките.......ммммммммм.......жа върим на Руси......

Коментар

Когато имаше униформи, поне се знаеше кой е учител и кой ученик.

Коментар

Не мога да реша как да гласувам

Като си помисля от Детската ясла, през Детската градина, училище, Техникум та чак до армията - аз без униформа прекарах само годините от 4ти до 8ми клас и ваканциите Е как няма да я намразя... Всички бяхме скучно еднакви, а пък сако, риза и вратовръзка съвсем не са най-удобното и функционално облекло, чувствах се като в кофраж...

Днес обаче гледам от другата страна. Много по-лесно и практично ми е да купувам на децата си винаги едни и същи дрехи за училище. Синът ми каквото и да облече, като се върне всичко отива в пералнята, така че не е практично да го обличам с Армани и Версаче.

За родителите с по-големи деца обаче става по-трудно. При липса на задължителни униформи, класната стая става поле за изява на социален статус чрез облеклото. Дори и деца, които не обръщат толкова внимание на тези повърхностни ценности, са принудени да се конкурират с другите в облеклото, защото иначе им се присмиват. Виж я тая к'во е облякла, сякаш пазарува в "Дрехи на килограм" и това е мек израз... Униформите биха премахнали този проблем.

Що се отнася до грим и пиърсинг - това е отделен проблем и униформите не могат да го решат. Опираме до правила за вътрешен ред в училището и механизми за съблюдаването им.

Тук всички учители ще кажат: От къде на къде ще е мое задължение да следя за външен вид на учениците - щом родителите им позволяват да носят обеци на носа и прически тип Азис, защо аз трябва да им забранявам, имам си достатъчно друга работа. И правилно.

Не обичах униформите, но ми е много удобно сега, когато децата ми ги носят. Не смея да си помисля какви щяха да са им разходите за дрехи и обувки ако нямаше задължителни униформи
                      [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                      [/COLOR]

Коментар

Гласувах "За"! От тази година синът ми учи в професионална гимназия. На първата род. среща казаха, че не са успяли с проекта за униформите и не се знае откога ще ги въведат.После внезапно ни взеха по 40 лв за 2 ризи-саката били от вече спечеления конкурс.Мисля си, че платихме всичко и трябваше още в самото начало да кажат:"Искаме да въведем униформи, пригответе парите!" Доволна съм, че синът ми ще се отличава с принадлежност към у-щето, в което е искал да учи и се надявам това да допринесе допълнително за самочувствието му, както и да повиши сериозно отговорността му !/дано не остана само с надеждите, де /

Коментар

Умишлено не обсъждах проблема за злоупотреби с униформите от страна на училищата и ползването им като средство за принудителна "благотворителност".

Абе как винаги първо най-отрицателните практики усвояваме от по-напредналите общества

Практиката 1 "лицензирана" фирма-монополист да произвежда униформите на дадено училище и част от приходите да се "даряват" на училището е разпространена в скъпите частни училища.

Става така: 1 фирма спечелва конкурса за 5 училища, униформите струват еднакво като производствени разходи, но цената е различна защото, се определя от борда на всяко отделно училище чрез залагане на приходите от "дарение" на фирмата производител в цената. Всеки борд си преразглежда сумата за "дарение" всяка година.

Те са частни институции и сами си определят правилата. Когато обаче плаща данъкоплатеца не трябва да е така.

Решението е просто и се практикува дълги години, няма нужда да откриваме топлата вода.

Пуловер - син, сив, червен, зелен - по тъмни нюанси
                          Тениска с яка и 2-3 копчета - бяла, жълта - нещо в тон с пуловера
                          Панталон или пола - черен, сив, тъмно син
                          След 8ми клас вместо тениска - бяла риза и вратовръзка, може и сако но както пуловера - в малко възможни разцветки.

Училището избира цветовата комбинация и родителите купуват униформата от който и да е магазин, дори супермаркетите имат щанд за ученици.

Всичко това отдавна се бълва в огромни количества от фабриките в Китай и Индия за да облича учениците в Европа. Цената е не повече от 100лв на ученик годишно. (без обувки и спортен екип)

Няма място за "конкурси", "лицензирани" фирми и др. корупционни схеми. Какво ни пречи да въведем поне веднъж 1 положителен опит у нас.
                          [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                          [/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X