Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: За произхода и самосъзнанието на българите.

Да хубаво би било тука да са ни завещали едни пари, ама не са.

Много пъти съм мислил да емигрирам някъде за постоянно, така и така съм през повечето време по чужбинско. Но накрая като видиш отношението на потомствения розовичък и пухкав германец към тебе тъмния балкански субект(нито съм тъмноок, нито пък черен, стремя се винаги да съм чист и добре облечен) все едно си някакъв получовек, ей тогава изведнъж те обзема омразата.
    Той свръхчовека как се осмеляваш да му задаваш въпрос на нематерния му език...

Беличък и в лице ударен с тиган холандец само, защото е холандец в мисълта си той се смята за по-висш от теб.
    Кво като имаш същите документи и дипломи като него.
    Ти си бай мангау.
    Ще те пратим на половината от най-ниското стъпало в която и да е област.
    Или ще ми кажеш, че в Регенсбург, Майнц, Ротердам, Виена, Линц петък вечер има по-малко пияници отколкото в София ли?

В дискотеките им се продават по-малко видове дроги от коя да е българска, ли?
    Или неподкупния немски полицай, просто са по-скъпи.
    Или унгарското прасе шовинист дето те проверява на границата все едно си марсианец.
    Тия дето имали елит.
    Навсякъде има черно и бяло.
    При нас също трябва да се изрежат много тумори (това половината държавна администрация примерно) за да живее организма.
    Лека полека нещата стават по-бели при нас, не може да става само по-зле. В повето случаи когато си мислим, че е така, е от традицинно българско черногледство.
    И в Лом си имат ново мини голф игрище(направи ми впечатление просто), и стадионче и изцяло обновен парк, и в Кубрат им построиха някаква си спортна зала(незнам какв точно)
    И това само от градчета дето случайно съм видял.
    Текът доста инфраструктурни проети. Тук таме си имаме и пътищата "като джам".

Айде дай да не бъдем чак такива нихилисти към себе си.
    Поздрави : )
    Последно редактирано от Никола; 27-08-16, 21:44.

Коментар

• За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      ...........
      .
      Абсолютно вярно размишление.

Пирамида на потребностите на Маслоу:
      Цък:
      https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пира..._Маслоу
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        https://www.24chasa.bg/novini/article/5731319

А преди години тука ме оплю`а и охули`а като написах същото.
        Не знам какво точно имаш предвид, че си писал тук преди години, но в тази статия има радикално противоречие между увод и изложение. Започват с категорично, кресливо и необосновано заявление за това, как османците намсиквоси, а после надълго и нашироко раздуват как фактически населението процедирало (без никакво отношение с обстоятелството - каква/коя държава обитавало). А това пък, си е съвсем естествен процес, текъл еднозначно и аналогично навсякъде.
        Случилото се с тютюневите складове в Пловдив, си е проявление на именно същия естествен процес!
        Ако някой - дали държава, дали журналисти, дали някое съсловие (примерно с претенции за интелектуално), или самият арменски поп - е имал идея да изолира отделни, избрани елементи от този процес - да го е направил! Със/чрез упражняване съответното интелектуално, материално и прочее - всякакво необходимо усилие! Популистката пропаганда при свършен факт е нищо повече от опяване при свършен факт. И също толкова жалко, колкото и визираният акт...
        Последно редактирано от davc; 28-08-16, 00:22.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• От: Re: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Не знам какво точно имаш предвид, че си писал тук преди години,...
          Тук преди три години и в настоящата тема преди две години. А версията, че турците са сринали нашите градове, крепости и църкви, издиша, като погледнем как не са ги сринали в Гърция и други съседни нам страни.
          Това също:
          Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
          Но накрая като видиш отношението на потомствения розовичък и пухкав германец към тебе тъмния балкански субект
          няколко пъти съм се опитвал да го намекна на тука списващите за билогическото превъзходство на Българина с голямо Б над всички други на планетата - там как сме най-умни, най-красиви, най-потентни и цял свят се прекланя пред нашите дарби и заложби. Като се осмелих да напиша, че онези евроГейци не правят разлика между нас и циганите ни, а арабите и негрите са им в пъти по-мили и драги, какво последва - не ми се търси... А като написах, че "братушките" откровено ни презират и то не заради "предателство", "неблагодарност" и т.н., не, заради външния ни (преобладаващо) вид - е, тогава заключиха съответната тема, мнението ми го изтриха и получих първия си "бан" май...
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Абе тука се вихри една вакханалия:

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/...l?pagewhich=40

и понеже аз не съм спец , ще ви замоля за коментар! Някой чел ли е .... как да кажа....книжката? Какво е мнението му за нея и за автора? До колко подхода е верен и правилни ли са застъпените тези? Този(авторът) според вас будител ли се явява или нещо друго? Та все неща в тоя ред на мисли.

ПП.Подчертавам-по обективни причини нямам идея какво се изучава в момента по предмета История в родните училища.От там идва и въпроса ми.До колкото схващам(от статията) въпросния труд е нещо като патриотична контрамярка на "помията която се излива в българските училища".Така ли е или напротив. Благодаря!
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Крайно време беше да се напише истината, ама чакай да видят учебника привържениците на съжителството.

Като че ли са съжителствали лично.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не съм го чел този учебник, но за сметка на това съм чел тези на дъщеря ми, беше трети клас последната година. Абсолютна боза. Безсмислена и "интернационална". В човешката история винаги е имало "ние и те". Без значение дали го признаваме или не и сега е така.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  ...въпросния труд е нещо като патриотична контрамярка на "помията която се излива в българските училища".
                  Напълно съгласен - с някои дребни корекции...
                  Въпросният труд е нещо като част от потока псевдопатриотарска помия, която се излива в обществото ни.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Напълно съгласен - с някои дребни корекции...
                    Въпросният труд е нещо като част от потока псевдопатриотарска помия, която се излива в обществото ни.
                    Не съм го чел, но ако дадените цитати предава цялостната идея на учебника е нещо много по-лошо!

п.п. то това не било учебник бре - тогава си е каквото davc каза.
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

"...Според автора на новото помагало учебниците по история за децата целят дезинтерграция на нацията.
                      Тогава Костадинов решава да напише учебник, който да е българо-центричен..."
                      От статията.
                      В последно време, във форума е много популярен един израз: Когнитивен дисонанс. Ето това е христоматиен пример.

Коментар

Гложди ме един подозрениЙ, че този учебник, преливащ от истини, не ще да е авторско проникновение и самобитно вдъхновение на добричкия музеен работник, а го ползват за "фронтмен" срещу подобаващо заплащане. Ако се пуснат в "Гугъл" ключови "истини" от него, сигурно ще излезне и пълният текст на оригинала.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Интересното е, че човекът е общински съветник от ("продажническата туркофилска и т.н. партия") ГЕРБ, има и забавен блог.
                          От Усури до Мисури всички са кутригури

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Гложди ме един подозрениЙ, че този учебник, преливащ от истини, не ще да е авторско проникновение и самобитно вдъхновение на добричкия музеен работник, а го ползват за "фронтмен" срещу подобаващо заплащане. Ако се пуснат в "Гугъл" ключови "истини" от него, сигурно ще излезне и пълният текст на оригинала.
                            Точно това ми се върти из глъвътъ и на мен.Как един директор на музей е съумял(чисто финансово) да сътвори едно сравнително луксозно издание и то в тираж над 3000бр , че и да го разпространява абсолютно безплатно...Отделно , че вчера го зачетох(има линк към pdf-ма много ситнички буквите пък аз ... слабо дикава) и там има доста .....хм .... дискусионни изказвания.Нещо много ми заприлича тоз"учебник" на това което аз съм учил по история във времената в които бяхме братя с едни субекти с които хич не се братЕя.
                            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                            Джон Кенеди

Коментар

Ако въпросният автор е същия, списващ в карбовската "лентата", горе-долу ми е ясна позицията му. И как ще да е, евентуално, финансирано това.
                              Което не променя факта, че настоящите учебници по история на децата ни, поне на малките, не струват.

Коментар

Aз имам две деца с 10 години разлика във възрастта им. Сега приключваме цикъла с учебниците на едната и започваме с другата. Горе долу съм запознат със състоянието им в течение последните 10-ина години и едновременно с настоящото им. И имам, разбира се забележки (нямам предвид само тези по история и определено отчитам все-пак положителна тенденция), но изцепки като тази (с уговорката, че това не е никакъв учебник, а наръчник по пропаганда), съвсем не способстват някакво положително развитие - съвсем напротив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X