Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Ние никога не сме си биели децата.

Тези точно сме ги изоставили все едно на 4 годинки.
    Тамън са се осъзнавали, а още не са били готови за обясненията защо да риташ, удряш, щипеш хапеш и въобще тормозиш всички наоколо вкл. татко не е възпитано. С дъщеря ми минаваме точно този период. Тя намира за много забавно, когато ме боли...

Гагич е прав, байдъуей.
    Царицата на Българският дискурс - К'во прави Русия.
    По моят теорий това си е съвсем логично развитие.

Основен, даже не основен, а направо единствен въпрос за един родител е: какво прави чавето му....

И така съвсем логично. Тема за България и българите - се свежда до: Ами Русия ?

При това забележете, от всички, вкл. от тези дето тезата им е : "русия лоша, отвратителна и въобще неучтива, къде и е възпитанието на тая МечкаМаша... рррр "

Последно редактирано от deyan_h; 19-06-16, 12:13.
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Несъмнено, Готлиб е съветски воспитаник.

Иначе по ред обективни причини българското самосъзнание в 21 век минава през опознаването на Русия вчера, днес и утре. Мисля че е очевидно защо и няма да се впускам в пространни обяснения.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами от това, което сте написали излиза, че макар с различен "джинс", двата народа ги свързват далеч по-стари и дълбоки неща, освен руско-турската война и освобождението ни. И реално няма никакво изхвърляне, ако тези народи се наричат "братски". Да, въз основа вече на други истини, но все пак.
        Хубаво ще е обаче и руснаците все повече да бъдат информирани за историчиските факти. Не им се иска, пропагандата работи против това, но да се надяваме. Не, че очакваме благодарност, но да се знае и каквото такова.
        SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
          Ами от това, което сте написали излиза, че макар с различен "джинс", двата народа ги свързват далеч по-стари и дълбоки неща, освен руско-турската война и освобождението ни. И реално няма никакво изхвърляне, ако тези народи се наричат "братски". Да, въз основа вече на други истини, но все пак.
          Хубаво ще е обаче и руснаците все повече да бъдат информирани за историчиските факти. Не им се иска, пропагандата работи против това, но да се надяваме. Не, че очакваме благодарност, но да се знае и каквото такова.
          Най-старата известна ми приказка по въпроса е : Направи добро и го хвърли в морето.
          Така някога е било по Български

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Несъмнено, Готлиб е съветски воспитаник...
            Дам...

По някои признаци ти също имаш родимое пятно.

Пък аз не. Въпреки влиянията и факта, че по ольбански мога да блявя почти колкото Стефан ... който е, разбира се, недостижим...

Аз примерно мога да говоря по кой-да-е въпрос без да търся "Матушка ex machina"

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
              Аз примерно мога да говоря по кой-да-е въпрос без да търся "Матушка ex machina"
              А зря. Ошибочно будет, Бузина. Cherchez la Matouchka partout et toujours!
              Бабушку тоже можно.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Навярно на някого ще му е интересно да види този материал, свързан с темата:
                https://www.youtube.com/watch?v=UqnGzMlptFk
                Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.

Коментар

Символ верую на истинските български патреоти
                  (източникът, естествено е грантаджийски и соросоЙден, затова не го цитирам директно, зер-белким-чунким-санким оцелеЙ цитатът поне 24 часа, неизтрит априори заради източника)

Вярвам в България на три морета.
                  Вярвам в историята и туризъмът ни.

Вярвам във Ванга и Дънов.
                  Вярвам, че матушка Русия винаги ни е спасявала и ни обича.

Вярвам във всичко казано от Божидар Димитров.
                  Вярвам в созополските вампири, костите на Йоан Кръстител, царичинската дупка, съкровището на Вълчан войвода, гробницата на Бастет в Странджа, новите руини, крепостите от пенобетон, бутафорията и съборените паметници на културата, които пречат на развитието на туризъма.

Вярвам в атака, патриотизма, алфа и скат.
                  Вярвам в турското робство.

Вярвам, че е по-добре на Вуте да му е зле.
                  Вярвам, че преклонената главичка сабя не я сече.

Вярвам в домашната ракия и карането пил.
                  Вярвам, че с 20 лева ще ми се размине.

Вярвам, че с връзки всичко става.
                  Вярвам, че някой друг ще ни оправи.
                  Вярвам, че чалгата е ритъмът на сърцето.

Вярвам, че преди винаги беше по-добре.
                  Вярвам на телевизора.

Вярвам, че изборите са, за да изкараме едни 50 лева.

Вярвам, че наш'то Черноморие и наш'те планини са най-дълбоки, най-високи, най-чисти, и че още 5 000 хотела, 300 казина и 20 писти ще ни направят топ дестинацията на света.

Вярвам в световния заговор и че евреите са виновни за всичко.

Вярвам, че всички туристи имат нужда само от слънце, вода и четири стени, нищо че никога повече няма да се върнат. Там, от където идват, има още.
                  Вярвам, че тия тъпаци туристите са ми дошли в къщата (ресторанта/хотела), само да ми създават проблеми и да ми пречат на почивката. Аз парите им ще им ги взема така или иначе.

Вярвам, че да си татуираш Ботев и Левски и да си сложиш профилна снимка с българския флаг те прави по- по- най-българин и всички други не са същински и исконни българи. И че с това съм изпълнил дълга си към България.

Вярвам, че ние сме велики, ама всички искат да ни прецакат.

Вярвам, че 5 етажната къща с 10 стаи в родното село е единствения смисъл на живота, и си струва 12 години да живееш 7 човека в една стая в Лондон, за да я построиш.
                  Вярвам, че ако не вземеш заем от 20 000 за абитуриентската на детето, не му намериш бентли или силикон, и не профука поне 5 бона за пиене, дрога и салфетки за две вечери, значи не си любящ родител.

Вярвам, че българите сме най-умни, българките са най-красиви, а мъжете ни са най-добрите любовници.

Вярвам, че сме малки и всички искат да ни унищожат.
                  Вярвам, че всички са маскари.
                  Вярвам, че разбирам и знам всичко.
                  Вярвам, че да откраднеш и да изневериш, ако не те хванат, не е грях.
                  Вярвам, че мога да се напия, да бия жена си, децата, и да псувам всичко и всички, колкото искам. Това са конституционни права.

Вярвам, че мога да си викам, да си купонясвам, да руша чуждото, да навлизам в личното пространство на другите. То си е мое.
                  Вярвам, че да караш с превишена скорост, без книжка, в насрещното, ме прави по-голям мъж.
                  Вярвам, че бежанците са дошли специално да нахлуят в дома ми, да ми вземат ракията, колата, щот друго ценно нямам, да ми вземат работата, щото от 7 г. съм безработен, и да изнасилят жена ми, то не знам кой ще я вземе, след толкоз бой и работа, ама...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

И? Вярваш ли си? На последното изречение, дето го няма:
                    Вярвам, че като напиша всичко това, не съм от тях, как Сийке.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Впрочем, във връзка с горното соросоидно либерастко и тн изявление:

Патриотичният призив "пазете си жените" [в контекста на мигрантската тема] добива нов смисъл като погледне човек данните за безработицата сред мъжете и жените в последните 20 години.

Коментар

Кой пък ще се закълне,че не вярва в нито едно от тези неща,да видим.Аз например вярвам че :"преклонената главица сабя не я сече",не че ми е символ верую,но си е вярно.
                        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                        Враца

Коментар

По темата препоръчвам за четене това http://www.ivanstamenov.com/files2010/trakigs.pdf.
                          Препоръчвам и д-р Ганчо Ценов като автор. И макар, че тезите му изглеждат леко несериозни, за всичко което е написал, се е опирал само и единствено на старите хроники. Или поне това от тях, което се намира във Ватиканската библиотека.

Коментар

https://www.24chasa.bg/novini/article/5731319

А преди години тука ме оплю`а и охули`а като написах същото.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              https://www.24chasa.bg/novini/article/5731319

А преди години тука ме оплю`а и охули`а като написах същото.
                              Хубаво, право си рекъл, обаче на празен стомах никой няма да ти повярва.

Един от коментарите в линка ти според мен е уцелил в десятката, човека казва, че след толкова много терор и след толково много старание да бъде унищожена и прогонена българската интелигенция и елит съвсем закономерно е останало да преобладава простолюдие, масата.

И аз съм ходил да крада дини и череши, ходил съм да бера тухли и дялани камъни, иманярствал съм, крал съм кво ли не, все неща с които не съм горд, но все неща които съм правил в момента от живота си когато съм бил на ниво около едвам да оцелея, етап с моменти на глад и почти постоянна мизерия, тогава съм бил част от голямата маса хора.

Тая маса мисли първо и основно за битието си, храна, пиене, подслон, секс и т.н. къде ти култура, изкуство, история и т.н.

Аз идвам от работническо самейство видяло много глад, лишения и мизерия. С години си мечтаех за хубава дреха, хубав велосипед, да мога да си купя протеин за възстановяване, изобилие от салам, кашкавал, сладкиши и жени разбира се.

Почнах да вадя пари и всичко се инвестираше в пиене и жени, храната идваше на аванта, след време вадех повече, имаше и за дрехи, след време почнах да купувам книги, после оригинални дискове, после емигрирах и за два три месеца постигнах дългогодишните си мечти - лаптоп, велосипед, да си видя приятелите в Белфаст, купих си и кола, дрехи и... изведнъж изпаднах в тежка депресия.

Имах пари, постигнах си мечтите а бях нещастен, празен, нещо дълбоко в мен не беше задоволено и ме правеше мега тъжен и нещастен. Почнах да ходя по жени и празнината не се запълни ами май само се маскираха симптомите.

Сега след много години осъзнах, че когато си гладен и живееш в мизерия нищо друго няма значение освен първосигналните нужди за съществуване, нужни са много години след устойчиво задоволяване на тия нужди за да се премине на следващо ниво нужди - култура, изкуство, история, усет и нужда от красота, хигиена и т.н.

Давам пример с новобогаташите и у нас и по света, масово са примати, примерно нашенци с ланците злато, китайските милионери акащи посред бял ден на улицата, руските новие с яхтите за милиони и тигровите бански и дебелите мамаши и т.н. все пълен контраст на старите германци или англичани хапващи бисквити и чай на бяла покривка дори и да са на пикник, бохемите французи с кристалните чаши и студено бяло вино пак на ливадата.

Просто нацията ни е нужно да постигне една солидна бройка от хора задоволени стабилно от всичко най-елементарно за да може да се говори за значимо изкуство, култура и чак тогава за нови творения от същото.

Примерно колко хора тук във форума едва след като си надвиха на масрафа почнаха да снимат, да рисуват, едва след като децата им пораснаха, изплатиха панелките, изплатиха колите, храна и пари за парно като не липсват душата сама започва да търси хубавото, не преходното, почва да ги дразни мръсотията, хаоса, имат по-честото и по-голямо желание да видят планината и изгрева от колкото да изпият две кила мастика с авери на рибалке.

Аз лично не виждам лошо в това, някой хора минават през всички етапи, други са се родили на по-горни нива защото техните предци са им постелили добре, няма значение това, важното според мен е тия ценящите и творящи красота и непреходни неща да се увеличават, по едно семейство да се пръква на година във всеки малък град пак ще са нужни десетилетия за да се възстанови или просто да се запази библиотеката, читалището, галерията, чешмата, музея, театъра, площадките за деца, градския парк, спортове като тенис и плуване и т.н.

Според мен един прост измерител за прогреса или регреса в едно населено място е наличието или липсата на спортни места и места за порастяване на деца - читалища, клубове, площадки, басейни, паркове...

В селата ни, в над 95% няма стадион, читалище, библиотека, то магазини вече няма в много от тях, тъжното обаче е когато и в градовете няма такива неща, щото ако ги няма значи масата мисли само за насъщния, масата е на ниво биологично оцеляване, какви култури какви два лева, да нямаш болница, полицаи, лекари, училище, осветление по улиците тогава според мен времената са почти като по времето на османското присъствие в българия, имало е култура и изкуство ама само за чорбаджиите и техните деца в чужбина, и за ортаците на местните феодали, масата е била под непрестанен и постоянен гърч, та няма как да се очаква нищо хубаво от такава ситуация, за огромно съжаление.

Според мен има светлина в тунела, ама много вода има да изтече до като станем Австрия или поне една Чехия.
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Много добре осъзнато и написано. Остава само един въпрос: Очакваш ли да доживеем?
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X