Водим с приятели интересен спор. Може ли някой, да даде обосновано предположение, какво би станало с АЕЦ "Козлодуй" ако персоналът има да речем една последна смяна и след това никога повече човек не стъпи там... Нито директно, нито дистанционно...?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво би станало с АЕЦ "Козлодуй" ако бъде напусната за неопределено време?
Свий
X
-
От: Какво би станало с АЕЦ "Козлодуй" ако бъде напусната за неопределено време?
Ако както се казва последният набие кадмиевите пръти до дъно в реакторите ,угаси тока и заключи би трябвало да не се случи нищо лошо. Докато корозията и времето не сторят своето.
Надявам се!!!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
-
Мисля ,че не възможно.Аз работя в завод с непрекъснат процес на работа 365дни 24 часа ,при нас всяко спиране на дадено съоржение води след себе си верига от операции и обслужване на другите такива.А една аец е в хиляди пъти по сложна погледната във всички аспекти.Имам 2-3 познати там но мисля ,че да ми обясняват и аз да го пренасям тук е безмисленно сигурно ще ни трябват месеци да опишем процеса ,и ще дотегнем на всички с термини и куп неща които се учат с години и практика.И ще ги разбират малко от четящите тук.Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.
Коментар
-
Докато се охлажда, добре, но след това сигурно ще прегрее, ще се разтопят резервоарите, наблизо е Дунав... После всеки има фантазия. Само че, ако смяната не се появи в Козлодуй, може да заключим, че нещо друго се е случило преди това, доста по-сериозно. А ако помислим, че има още много такива по света, доста отрова ще се излее в земната кора. Така че нищо хубаво.
П.П. Фантазията ми е доста надминава разумните ми мисли, така че пожелавам на всички нас да не се случват подобни събития.Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.
Коментар
-
Айде да мечтаем за по-позитивни неща!
Колегата Христов от горният пост е дал поне за мен най добрия отговор на въпроса.
п.с.Чернобил е също"добър" пример.Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.
Коментар
-
По моя информация са правени доста такива опити, но за съжаление никъде няма публикувани резултати... Затова и е въпросът..., забелязал съм че тук е по-вероятно да се намери някой знаещ отколкото където и да е другаде от достъпните ми места...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеОставете фантазията настрана.
Ако хората просто си тръгнат след известно време ще сработи това: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...B8.D1.82.D0.B0
... и нищо лошо няма да стане.
Личното ми некомпетентно мнение, е че за да стане нещо опасно като Япония, трява да се случи наистина нещо много много много сериозно, което си е в сферата на фантастиката. Мисля, че АЕЦ Козлодуй е по-сигурна електроцентрала от проблематичните японоски, да не говорим, че реакторите са съвсем друг тип.LZ2NKM
Коментар
-
Колега Петров с цялото ми уважение към Вас и вашият спор мисля ,че това не е възможно.Приятелят ми там е сменен инженер как мислите ще погледне на този въпрос реално погледнато.И дали няма да се запита на ум под въздействието на какъв транквилант съм достигнал синтеза на този въпрос.
Се едно да попитаме водача на товарен автомобил какво ще стане ако го пусне (тира натоварен) от Витиня надолу без той да е в кабината. Ми сигурно ще се блъсне или падне от моста.Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.
Коментар
-
Между другото сега видях думичката "неопределено време". Е, това си е в сферата на фантазията! За да се случи това трябва да има някакъв световен катаклизъм засегнал цялата територия на България, че и Европа. Не ми се фантазира какво може да причини това "изоставяне", но вероятността сигурно граничи с това цунами да залее Козлодуй.LZ2NKM
Коментар
-
Последствията ще са трагични. Тежеста им ще зависи до някъде от изходните условия.В момента съм зает, но утре вечер ще пусна няколко варианта, а и трябват малко сметки.Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
“Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!
Коментар
-
Съществуват Стандартни Оперативни Процедури СОП, при аварийно напускане.
Въпросът трябва да се прецизира. Тези, които напускат ще знаят ли, че напускат завинаги и ще изпълнят СОП - овете, или просто като минат под душовете на поредната Чиста зона, ще разберат, че смяната им не се е явила ?
Това е много важно.
Макар, че смените на Щита се засичат.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар