Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какво служи сънят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За какво служи сънят?

Ясене, личи ти, че не спиш)) Обикновено вникваш по-добре. Не става въпрос за "недостижими стремежи", а за преплитане на състояния. Дори примерът, който даваш, го потвърждава.

Коментар

Ще направя една малка връзка между различни състояния, но с един резултат..

Да ме простят специалистите, просто хипотеза.

Всички състояния на еуфория или блаженство на мозъка са, когато се прекъсва притока на сигнали от тялото..
      При наркотиците се прекъсва пренасяне на сигнала по нервите, при пиянството също но май на друг принцип.. Сънищата също...

И разбира се, при всичките тялото е напълно безпомощно и уязвимо!
      Т.е. мозъка има "работно време" !

П.С. Колегата Шопов ме е изпреварил с уникална информация... Това е изключително интересно!

Коментар

На прав път си!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
          ..Самата камера изглежда ето така
          [ATTACH=CONFIG]290359[/ATTACH]В нета има изключително много материали по дадената тема,включително руско и англоезични форуми, в които любители обясняват как от най-обикновена цистерна с маслена риза си правят подобни съоръжения.Така че ако сте заинтригуван ще намерите материали.
          Правен ли е експеримент дали стоенето във ваната може да замести съня за повече от 6мес. примерно ?
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            От събуждането, до влизането в офиса.

Пенке, имах предвид, че и преплитането на състоянията го има от която възраст си решиш. На тебе ти се е случило на по-стари години, някои така си се раждат.

Коментар

Е, аз все още не съм на чак толкова стари години (на 46 съм, но пък от друга страна на теб това може и да ти изглежда като преклонна възраст). Това, което писах, е свързано отчасти с четене и отчасти с разговори с наистина възрастни хора. Ако покрай теб има такива, поговори с тях и ще видиш за какво иде реч.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                Ще направя една малка връзка между различни състояния, но с един резултат..

Да ме простят специалистите, просто хипотеза.

Всички състояния на еуфория или блаженство на мозъка са, когато се прекъсва притока на сигнали от тялото..
                При наркотиците се прекъсва пренасяне на сигнала по нервите, при пиянството също но май на друг принцип.. Сънищата също...

И разбира се, при всичките тялото е напълно безпомощно и уязвимо!
                Точно така - това е другата страна на сензорната депривация, ако престоя в камерата продължи повече от необходимото за възстановяване липсата на сигнали към него предизкква "глад за информация" и като не постъпва то си я изработва сам, т.е самозадоволява се започват зрителни и слухови халюцинации.
                Поради горното сензорната депривация е използвана дълго време като особено перфиден начин за водене на разпити от разни трибуквени организации.Затварят човека за 24 часа в добре изолирана стая и след това той сам търси начин да си общува с когото и да било на кавито и да било теми
                Това обаче не отменя нейните забележителни свойства за възстановяване при умереното и използване.
                В Русия дори говорят за технойога това е забележително съчетание на вана за сензорна депривация и стимулация на определен анализатор чрез система за обратна връзка.
                Ляга въпросния спортист във ваната и след като е напълно отпуснат и мозъка му работи на "празен ход" ЕЕГ - картината отчита нискоамплитудни алфа вълни, на екран срещу лицето му се подават най-добрите постижения, през специални наушници му се внушава че той е най - добрия и т.н.

Повече относно използването препоръчвам този сайт, съдържа доста информация и не е комерсиален
                http://www.medi-spa.ru/spa/usage.html

Поздрави,
                Последно редактирано от Стефан ШОПОВ; 17-01-11, 23:14.

Коментар

Ами да се обадя и аз.
                  Колко време в сън му трябва на мозъка, за да осъществи всичко изложено до тук?
                  Как се връзва това време с алтернативните възможности? Например йога - 15 минути себеотпускане е равно на 8 часа сън! Това, последното не е пожелание.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    ...
                    Как се връзва това време с алтернативните възможности? Например йога - 15 минути себеотпускане е равно на 8 часа сън! .....
                    Незнам как се връзва, алтернативните възможности затова са алтернативни.
                    Не заместват за дълго.
                    Ще ми се да видя "себеотпускащ" се по 15 мин. на денонощие, но след 50 денонощия с естествен работен ритъм.
                    Около мен има няколко човека с "източни" способности, даже един е много напред с материала,
                    но и той си спи, даже преди години го биех по издръжливост на безсъние.

Науката още е в неведение как работи "хардуера" в организма - на ниво клетка, тъкан,
                    а ние тук коментираме "софтуера" без да имаме представа от езика, с който е програмиран.
                    Бъгове има навсякъде!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                      Бъгове има навсякъде!
                      Ей с това трябваше да започнеш.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Ами да се обадя и аз.
                        Колко време в сън му трябва на мозъка, за да осъществи всичко изложено до тук?
                        Как се връзва това време с алтернативните възможности? Например йога - 15 минути себеотпускане е равно на 8 часа сън! Това, последното не е пожелание.
                        В същност мозъка за разлика от др.органи никога не спи,процес от раждането до смъртта.
                        Предполагам и затова трябва да внимаваме да не остава гладен.
                        ПАВКО
                        0888802068

Коментар

И така да се върнем на темата-наложи се да отварям учебника по физиология и да прочета за какво служи съня.Дословно-"Редица данни показват,че сънят е жизнено необходим,но в какво се състои неговото значение за организма,е все още неясно.Предлагат се различни хипотези.Според една от тях по време на сън се извършва допълнително класиранена на получена по време на на будното състояние информация-съществената информация преминава от краткотрайната в трайната памет,несъществената се изтрива.По този начин ЦНС е готова за приемане на нова информация.Друга хипотеза приема,че по време на сън ЦНС се очиства от някои метаболити,които са се натрупали повреме на будното състояние.Според трета хипотеза сънят се е появил в течение на еволюцията,за да ограничава външната двигателна активност на организма през тази част от денонощието,когато възможностите за намирането на храна са малки:през нощта-за дневните животни,и през деня-за нощните животни." Край на цитата.Отворени са пътищата за бъдещи Нобелови лауреати.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Според мен сънят върти някаква схема между трима играчи - дълготрайната памет, краткотрайната памет и "неосъзнатата памет". "Неосъзнатата памет" наричам подсъзнанието. Доколкото знам това е нещо междинно, нещо като втвърден софтуер, който се запълва с "мека" информация и според ценността и или се втърдява или се изхвърля!

Всеки може да си спомни нещо в миналото, но никой не се сеща че във всеки момент използва нещо като готова "матрица" за околната среда... "Матрица" е твърда околна среда, според която се намества съзнанието - като разтопена пластмаса в шприц...

Та в момента никой от нас не се усеща, че всъщност подсъзнанието му всяка милисекунда наслагва образа на клавиатурата от зрителния орган и запаметеното за целтта и в подсъзнанието! Иначе щяхме да я пробваме на вкус...

Коментар

А вярно ли е,че самото сънуване (случките които се случват и прочие) най-дългото било 9 сек. Бях чел,че даже в книгата на Гинес било документиран,като най-дългия сън.Макар,че ми е интересно как може да е преставително това постижение,като не може всеки човек да мине през въпросните тестове които са направени.Моето мнение,немедицински потвърдено,а опитно от мен е такова,преди време ми беше много трудно спането,не можех повече от 6-7 часа и то толкова леко спях,че се будих от време на време от часовника до главата ми.Един вид стоях със затворени очи само и се чувствах много отпаднал и просто нямах желание за нищо.Стоях един ден и си викам,преди се отпусках и спях толкова дълбоко,че блока да падне няма да чуя (действителен случай-с тъпан са ме будили,мен и един приятел и не сме чули). Легнах и си казах,сега ще се отпусна и ще спя както преди и това беше по обяд,заспах за не повече от 2 часа и като се събудих бях толкова отпочинал и разтоварен от всичко...бях заспал,точно както когато бях ученик.

Има много неща от тая тематика,които са недостъпни за нас простосмъртните,те се използват от 3-4 буквените абривиетури за контрол и вече споменатите действия.Общо взето и капацитета,който използваме от мозъка ни (3-4 %) също ме притеснява (Айнщайн-9%) защото това са толкова много пропуснати ползи и неоползотворен капацитет.Чувал съм също и че въпросните шамани и разни такива по възвишни лица ползвали по-голям процент...Доста въпросителни има около темата,което я прави много интересна
                              Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                                Общо взето и капацитета,който използваме от мозъка ни (3-4 %) също ме притеснява (Айнщайн-9%) защото това са толкова много пропуснати ползи и неоползотворен капацитет.
                                Преди много години, на една маймуна и се е случило нещастие.. Родила се с мутация. Мускулите на долната и челюст били атрофични.. Яла каквото яла, живяла както живяла, но оставила поколение!
                                То също било с хлабави мускули на челюстта, но това отпуснало костта къдего се закрепвали сухожилията и черепната му кутия се разширила! Това бил пра-пра.....дядо ни! Трябвало да мисли, защото не можел да хапе!

Към днешна дата вече се знае точно преди колко години е възникнала мутацията, а статистиката с която работиш е непроверена! Можем да анализираме по-низши организми, но няма как да анализираме себе си!

Няма как да прескочим сянката си!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X