Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какво служи сънят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За какво служи сънят?

Този случай с починалия дядо е доста конкретен и фрапантен,защото съм чувал и други теории,да речем въпросния момент Deja vu,лично потвърден от мен експеримент,четох че човек се старае да си изпълнява сънищата и каквото сънуваш рано или късно с различни комбинации от действия стигаш до това което си сънувал,това е Deja vu.Експеримента ми беше такъв,че всяка сутрин веднага като се събудя,си записвах какво съм сънувал,с дата и т.н. след около 2 месеца почувствах дежа-ву,погледнах и О чудо,точно както се случи си бях записал съня.Уплаших се от тогава и спрях да ги записвам.При някой,при които е по силно това чувство предполагам,че така предсказват някакви моменти от бъдещето.

mihov_1969 доста си оригинален,чак за малко да ми стане смешно,Къци
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Deja vu не е просто "сбъдване на мечтите" или припознаване на нещо сънувано, а буквално, едно към едно, изживяване на същата ситуация до последния най-дребен и незначителен детайл в обстановката, гледана през същата гледна точка и т.н.
      Освен това трае горе-долу един миг, не повече. Едва ли е нещо реално, тоест не го преживяваш наистина втори път, та причините му следва да са различни. Най-вероятно е малка "грешка" в паметта или процеса на запаметяване - виждаш го сега за пръв път и се води към кратката памет, обаче от раз се копира/мести в грешната "директория" на дълготрайната памет. Иначе трудно може да се обясни потресаващата еднаквост на "двата" момента, както и фактът, че не можеш да си спомниш околните моменти - "преди" и "след" въпросната сцена не съществуват в паметта ти. И няма как, след като сега ти се случва сефтето...
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Това би трябвало да е!

Имам един странен въпрос, който не ми дава мира от дете..

Защо по време на сън, никога не можеш да тичащ бързо? Винаги е трудно и винаги, все едно тичаш срещу ураганен вятър?

Това си е описано в книгите като масово явление..

Коментар

Аз пък съм тичал. Зависи какво е тичането в конкретния сън.

Коментар

Темата явно вълнува много от съфорумците затова ще подготвя една статия за управление на мозъчните вълни с помоща на компютърен интерфейс.Наколко думи предварително - обекта с помоща на многоканален електроенцефалограф свързан с компютър "вижда" и "чува" електрическата активност на мозъка си , като електрическите импулси се възпроизвеждат във вид на музика и графика.
            В отпуснато състояние дишайки спокойно, равномерено наблюдавате на монитора, как лодка се носи по една безкрайна река на фона на една приятна музика съответстваща на емоциалния ви фон.
            И...усещате как лявата ви ръка става топла и тежка и се отпускате и се отпуската по безкрайната река по която се движи вашата лодка
            И усещате как и дясната ви ръка става топла и тежка и как умората изтича през нея.
            Краката ви са напълно отпуснати топли и тежки.
            Челото е хладно и спокойно
            Вие сте напълно възстановен и готов за нови подвизи
            Лодката започва все по бързо да се носи по течението виждате бряг, цветовете на графичната среда стават наситени вие сте релаксиран и готов за още ....един работен ден....
            Поздрави,

Коментар

С тичането на сън наистина е трудно, но пък може да се лети!

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                С тичането на сън наистина е трудно, но пък може да се лети!
                Личната ми теория е че при реалното тичане се извършва изключително натоварен трафик от команди към мускулите, който в състояние насън е забавен и труден.. Претораване на трасето ! Сигурно има сериозно разместване на информация по скритите връзки...

Тичането май е най-сложното движение, откъм управление на тялото ни.

Коментар

За да сънуваш тичане, не ти трябва цялото тичане, а само представата за него. Или асоциация с него.

Коментар

Всъщност не е никакъв проблем по време на сън да се извършват сложнокоординирани движения, дори е по лесно защото липсва ограничаващата роля на съзнанието.
                    Не са редки случаите в които болни от сомнамбулизъм са ставали, обличали са се, и са излизали на "разходка" и са се събуждали в друг апартамент, включително със прескачане през тераси и т.н.

Коментар

Volk, май старееш, наборе!))Има и по-сложни движения, за които трябват доста команди. Тази част от теорията нещо куца.Че трудно се тича на сън, спор няма. Но това може би се дължи на факта, че обикновено тичането на сън не е тичане за удоволствието от тичането, а е израз на бягане от нещо. Всъщност трудното е в това да избягаш, а не в тичането като физическо действие. Ей го Ясен - млада душа, праведна) и на него тичането не му е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                        ...тичането на сън ... израз на бягане от нещо
                        А пък за това, кое на кое е израз в съня, си има една много сериозна (ако и малко нелицеприятна) теория.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Сънят служи за сънуване на агънца и други животинки. Нали си Кумчо Вълчо, защо питаш?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          А пък за това, кое на кое е израз в съня, си има една много сериозна (ако и малко нелицеприятна) теория.
                          Коя е тя?

Коментар

На мен пък ми се е случвало да говоря перфектно чужди езици- и английски (който знам на малко над средно ниво) немски (знам 20на думи) а го говорих като майчин,и турски съм говорил все едно го знам от малък (мога да се разбера,нищо особено).Даже докато говоря се радвам сам на себе си все едно се гледам отстрани и си казвам,а тези думи вярно,че бяха така,явно ги знам,ама като не ги използвам и са каширани на вътре някъде
                            Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от Румбата Преглед на мнение
                              Коя е тя?
                              аналитичният модел на З.Фройд

Коментар

Като спомена колегата за говорене на чужди езици на сън, се сещам, че и на мен ми се случва и като се събудя, много се ядосвам, че не го мога и в будно състояние. В тази връзка - някой да има лични впечатления /не от вестниците и интернет/ за заучаването на чужди езици на сън?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X